Arend Ruijter krijgt lintje op afstand

Arend Ruijter (75) is in de tuin aan het klussen als eerst zoon Rob en even later zoon Patrick met de kids op bezoek komen. Ongebruikelijk, dat doen ze anders nooit.  Of pa toch maar even wil gaan douchen en zijn mooi kleren aan wil trekken. Want er gaat iets gebeuren vanmorgen, delen de zoons hem mee.

Arend is nog niet weer beneden of de telefoon gaat. Hij heeft een live beeldverbinding met burgemeester Onno van Veldhuizen. Die vertelt hem dat het de koning heeft behaagd Arend te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Arend krijgt het lintje voor zijn verdiensten voor de sportvereniging Sportlust sinds 1985. Dat begon in het jeugdbestuur. Bovendien is Arend in de loop der jaren ook actief geweest als penningmeester, secretaris en als laatste had hij het beheer van de kantine in zijn portefeuille. Nu draait hij alleen nog bardiensten en wandelt twee keer in de week met een groepje van Sportlust door en rond Glanerbrug. Het lintje krijgt Arend nu nog op afstand. Officieel waarschijnlijk in het najaar.

Bij de foto: Arend en Astrid Ruijter hebben veel felicitaties en bloemen gekregen (foto Jenne Smit)