Proat van de stroat …

Verlengd

We zitten inmiddels in de tweede verlenging van de wedstrijd tegen de kleine en onzichtbare tegenstander met grote gevolgen. Het huisarrest en de kapsels worden verlengd, alleen de pensioenen en de levensverwachting worden gekort. Ik ben benieuwd of nu ook de pensioenleeftijd weer omlaag gaat. Maar dat zal dan wel niet. Tot de eerste september mogen we ons niet vermaken op grote evenementen en bijeenkomsten. Gelukkig mag de jeugd wel weer sporadisch naar school en trainen op de sportclub zodat de ouders weer wat rust krijgen. Het ‘made in China’ virus zorgt voor ophokplicht en houdt ons al weer maanden van de straat en uit de kroeg. Dit geeft veel leed en persoonlijke drama’s die niet te overzien zijn.

Vooral de zelfverklaarde BN’ers hebben het momenteel erg zwaar. Deze aandachtsjunks moeten het nu al maandenlang zonder hun fans doen en krijgen massaal afkickverschijnselen. Gelukkig kunnen ze zich nog via de media aan ons tonen en weten we dat ze nog bestaan. Vooral het coronalied toonde overduidelijk aan hoe erg het met hun gesteld is. Van het door duizenden mensen toegejuicht worden zitten ze nu eenzaam filmpjes te delen voor het zogenaamde goede doel, zichzelf dus. Het is al zo erg dat Linda de Mol haar eigen villa moet stofzuigen en Ali B. met bloemen langs de deuren moet leuren. Vreselijk. Laten we met zijn allen deze mensen niet vergeten en de aandacht geven die ze verdienen. Dan kunnen ze straks weer al dansend op schaatsen van een duikplank afspringen, tot ieders genot.

Nee dan wij, de ON’ers oftewel de Onbekende Nederlanders. Wij moeten ons thuis maar zien te vermaken met ouderwetse puzzels en seksspeeltjes tegen de verveling. De omzet hiervan is meer dan verdubbeld. Met als schrale troost dat al die zielige BN’ers het nog veel erger hebben dan wij

Johnny Stubener