Corona update: FYON is weer voorzichtig begonnen met fysiotherapie in de vestigingen

Vanaf begin mei zijn bij de vestigingen van FYON in bepaalde situaties weer individuele fysiotherapiebehandelingen mogelijk. In overleg met onder andere het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het RIVM zijn de voorwaarden vastgesteld waaronder de behandeltrajecten weer opgestart kunnen worden. Dit geldt alleen voor de (noodzakelijke) 1 op 1 behandelingen in de praktijk en aan huis. Dus nog niet voor groepslessen en trainingen.

Screening en protocol

In de komende periode zijn er drie mogelijkheden voor individuele therapie: via beeldbellen, via persoonlijk contact of een combinatie van beide. De therapeuten nemen zelf contact op met hun cliënten om te bespreken of de behandeling in de praktijk hervat kan worden of via beeldbellen wordt voortgezet. Daarbij volgen ze een duidelijk protocol; zo vragen ze niet alleen naar corona-gerelateerde klachten van de mensen zelf, maar ook naar die van eventuele gezinsleden. Mensen die nog niet in behandeling waren, kunnen zelf telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken, via 053-700 0000. Voor meer informatie zie www.fyon.nl/coronavirus.