Terrasje pikken

De Brasserie, Chill en Dolphia kunnen meer klanten ontvangen dankzij hun uitgebreid terras

De Brasserie en Dolphia hebben hun terras uitgebreid. Chill had al een groot terras. Nu moet alleen het weer nog meewerken om een terrasje te pikken.

Brasserie wil de stijgende lijn weer oppakken

Bij de Brasserie word je weer gastvrij ontvangen door de broers Gabriel en Metin Aydin en kok Ron Kroeze. Voor de drie kwam de sluiting in maart niet onverwacht. We hebben die tijd overbrugd door de mogelijkheid te bieden maaltijden aan huis te bezorgen. Dat deden daarvoor niet. Verder hebben we de zaal en de toiletten onderhanden genomen en vernieuwd. Ook de inrichting moest door de coronavoorwaarden worden aangepast. Dat betekent concreet: pijlen naar de toegangsdeur en in de zaak zelf, maximaal 30 mensen en 1,50 meter tussen de tafels.

Gelukkig hebben we ook een terras waar de mensen hun consumptie kunnen gebruiken. We hopen dat we de stijgende lijn van een paar maanden geleden weer op kunnen pakken”. De Brasserie is nu ook op dinsdag open. Tussen 12.00 en 21.00 uur kunt u terecht voor een heerlijke lunch of diner. Voor senioren is er van dinsdag tot en met vrijdag een ‘daghap’ voor tien euro af te halen of ter plaatse te nuttigen.

Bij Chill kun je kiezen uit een uitgekiende menukaart

Op zoek naar een plekje in Glanerbrug waar je rustig een lekker hapje kunt eten? Binnen of buiten op het terras? Ga dan eens naar Chill aan de Gronausestraat 1166a. Bij dit restaurant kun je kiezen van een kleine maar uitgekiende menukaart. Met de garantie dat er door kok Bram ter Brugge en zijn medewerkers bereide gerechten alleen maar dagverse producten worden gebruikt.

Bijna een jaar geleden openden Bram en Susan hun restaurant. Een jaar met de nodige ups en downs, want wie had er bijvoorbeeld rekening gehouden met de coronacrisis. Bram heeft er direct op geanticipeerd door zijn klanten de mogelijkheid te bieden gerechten af te halen. Dat blijkt een schot in de roos. Ook nu het restaurant weer met de nodige regels open is zal de mogelijkheid om af te halen ‘op het menu blijven staan’.

Chill is op maandag gesloten. Op de andere dagen van de week is de keuken geopend van 11. 30 uur tot 20.30 uur. Zie voor meer informatie over Chill de website Chill Glanerbrug. Via de website kun je reserveren. Bellen kan ook: 053-2316611.

Dolphia heeft terras verdubbeld naar 80 zitplaatsen

Eigenaar Tom Harbers had niet verwacht dat restaurant Dolphia zo lang gesloten zou blijven door de coronacrisis. Hij heeft die tijd vooral gebruikt om tot rust te komen na trieste familieomstandigheden. Wel hebben we nog een tijdje afhaalmaaltijden gemaakt, maar dat heeft me toch (te) veel geld gekost.

Verder is het terras in de tuin achter het restaurant aangepast. De capaciteit is verdubbeld van 40 naar 80 zitplaatsen. Tom ziet de toekomst positief tegemoet: “Ik ben niet bang om de klantenkring te verliezen, hoewel het wel een paar jaar duren om helemaal ‘boven Jan’ te zijn. Vanaf 1 juli mogen we honderd personen binnen laten en door de uitbreiding van het terras zijn we daarop voorbereid.” Dolphia is van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur geopend. Maandag en dinsdag dus gesloten.