Steun Rabobank dankzij Coöperatiefonds

Coöperatiefonds van Rabobank biedt financiële steun aan Glanerbrugse verenigingen en organisaties

Linda Maathuis en Henk Jan Nijhuis vertegenwoordigen Glanerbrug al enkele jaren in de ledenraad van de Rabobank Twente Oost. Uit die ledenraad komen ook de mensen voor het Coöperatiefonds. Voor Glanerbrug maakt Henk Jan Nijhuis deel uit van het Coöperatiefonds dat zich richt op initiatieven die het maatschappelijk leven in Twente Oost versterken. Het Coöperatiefonds steunt sociale of culturele projecten in Glanerbrug daarbij financieel.

Linda Maathuis en Henk jan Nijhuis maken namens Glanerbrug al enkele jaren deel uit van de ledenraad. Daarnaast vertegenwoordigt Henk Jan Glanerbrug in het Coöperatiefonds (foto Jenne Smit)

De afgelopen jaren hebben verschillende Glanerbrugse verenigingen en organisaties al eens een bijdrage ontvangen uit dit fonds. Op het lijstje van het Coöperatiefonds staan bijvoorbeeld het herinneringsmonument op het Heldersplein, de oefenkooi bij de Tennisvereniging Glanerbrug, de zonnepanelen bij Ons Clubje, de beveiligingscamera’s bij Avanti W. en Sportlust, het zomerconcert vorig jaar van Wilhelmina en de boeken die de Historische Kring Glanerbrug heeft uitgegeven. Nijhuis: “Zij hebben de afgelopen jaren voor hun project een bijdrage ontvangen uit het Coöperatiefonds. Een deel van de winst van de Rabobank gaat namelijk naar het Coöperatiefonds. Een vereniging of organisatie die een project aanmeldt kan gemiddeld rekenen op een financiële bijdrage van 30 tot 35 procent van de totale kosten. Uiteraard moet zo’n project wel een breed draagvlak hebben. De aanvragen worden door het Coöperatiefonds twee keer per jaar beoordeeld, in maart en september”.

Wil je als vereniging of organisatie dit jaar nog een aanvraag doen? Dat kan tot 1 september. Ga daarvoor naar de website: rabobank.nl/lokale-bank/twente-oost/sponsoring/. Daar kun je een aanvraagformulier invullen.

De coöperatieve missie van de Rabobank

De Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten we ons in voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen.

https://www.rabobank.nl/lokale-bank/twente-oost/https://www.rabobank.nl/lokale-bank/twente-oost/