Wilhelmina start weer op!

Wilhelmina na de zomervakantie weer compleet

Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug zal na de zomervakantie weer compleet op kunnen starten. Mits het virus niet opnieuw oplaait tenminste.

Direct na de aankondiging dat kinderen tot 12 jaar vanaf 1 juni weer samen mochten zingen en musiceren, zijn de wekelijkse repetities voor de KIWI’s, het kinderkoor van Wilhelmina en het Aspiranten Jeugd Orkest Wilhelmina A.J.O.W. al begonnen. En gezien het enthousiasme van de kinderen waren zij daar na drie maanden ook echt weer aan toe.                                                                            Inmiddels is ook het J.O.W., Jeugd Orkest Wilhelmina weer begonnen, zij het op gepaste afstand met 2 meter ruimte tussen de blazers, hetgeen in de kerkzaal, de eigen repetitieruimte van Wilhelmina, een beperking tot ca. 24 muzikanten betekend. 

Alhoewel er inmiddels al wel enkele ensembles uit het grootorkest weer samen hebben gerepeteerd, heeft het bestuur van Wilhelmina er in overleg met dirigenten en leden voor gekozen om het complete grootorkest pas na de zomervakantie weer te laten beginnen. Dit zal dan gezien de huidige voorschriften niet in het eigen gebouw van Wilhelmina plaatsvinden, maar dankzij de goede relatie en welwillende medewerking zullen de tutti repetities verplaatst worden naar de Protestantse kerk aan de Gronausestraat waar plek is voor ongeveer 50 muzikanten.

Openluchtconcert Heldersplein zondag 4 oktober

Om de bevolking van Glanerbrug een hart onder de riem te steken in deze achterliggende zware periode zal Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug een openluchtconcert verzorgen op het Heldersplein. We hopen na een voorbereiding van vijf weken natuurlijk wel op goed weer. Het concert begint zondagmiddag 4 oktober om 14.30 uur.      

Bij de foto: Ook vorig jaar gaf Wilhelmina een openluchtconcert op het Heldersplein (foto Jenne Smit)                    

naar de website van Wilhelmina