In vogelvlucht over Glanerbrug: Uniek historisch stickeralbum over grensdorp

Waar stond de boerderij van Heersche? Wat werd er zoal over de ‘poal’ gesmokkeld? Hoe belangrijk was de ‘stroat’ voor de ontwikkeling van Glanerbrug? Wie waren Prik en Prak eigenlijk? Vragen, vragen en nog eens vragen waarop u een antwoord krijgt in het album met historische foto’s en verhalen over het grensdorp.

Oud-FC Twentespeler Jeroen Heubach neemt het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van bedrijfsleider Rene Huizing van Jumbo Lochan

Op maandag 12 oktober ging deze voor Glanerbrug unieke actie gestart bij JUMBO Lochan aan de Schoolstraat. Dit bijzondere album is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de Historische Kring Glanerbrug. Als klant van JUMBO Lochan ontvangt u de komende 8 weken bij iedere 10 euro aan boodschappen steeds 4 historische stickers over Glanerbrug voor uw stickeralbum. Dit gratis album krijgt u na inlevering van de flyer die u vorige week in bus heeft gekregen. Het album is pas compleet als u alle 216 stickers heeft gespaard.

JUMBO en HKG

JUMBO heeft ook in andere plaatsen in Nederland met veel succes een soortgelijke actie gehouden. “En omdat Glanerbrug niet voorkomt in de Monopoly-actie in de Enschedese filialen van JUMBO leek het ons een goede idee ‘In vogelvlucht over Glanerbrug’ op poten te zetten”, glimlacht bedrijfsleider René Huizing. “We hebben zo’n half jaar geleden dit idee met Willie Meester en Joop Kwakman van de Historische Kring Glanerbrug besproken. En ik moet zeggen dat ze er een flinke kluif aan hebben gehad. Maar wel met een geweldig resultaat. Daar wil JUMBO Lochan ze graag voor danken”.

Voorzitter van de Historische Kring Glanerbrug, Willie Meester, vertelt dat de samenstelling van dit boek een behoorlijke klus is geweest:

“Dit voorjaar werden we benaderd door de JUMBO om mee te werken aan het album. We hebben veel tijd en energie gestoken in dit project. We hebben goed gekeken welke hoofdstukken we wilden behandelen en daar toen teksten bij gemaakt en foto’s uitgezocht. Dat laatste was een hele klus omdat lang niet alle foto’s geschikt zijn om als sticker te dienen. Ik denk dat het eindresultaat heel geslaagd is en ik ben er trots op dat wij als HKG daaraan zo’n belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren”.

Het stickeralbum met historische foto’s kwam tot stand met medewerking van de Historische Kring Glanerbrug. Op de foto van links naar rechts: Rene Huizing (Jumbo Lochan), Jeroen Heubach (oud-FC Twente), Willie Meester, Benno Kampohuis, Gert Boonk (alle drie van de HKG), Radjen Lochan (Jumbo) en Kobus Poort (HKG). Op de foto ontbreekt Joop Kwakman