Honderdjarige RegioBank pakt service nog actiever aan

In dit turbulente jaar 2020 bestaat de RegioBank ook nog eens 100 jaar. Genoeg reden om er de komende maanden ook nog eens een schepje bovenop te doen. De medewerkers van de RegioBank in Glanerbrug en Overdinkel gaan u namelijk actief informeren over bankieren. “Wij zijn de bank die in de buurt graag garant staat voor een goede en persoonlijke service”, meent Huub Theussing van de RegioBank in Glanerbrug en Overdinkel. “Een bank die het hart voor de hele familie in de buurt sneller laat kloppen. We hebben niet voor niets de hoogste waardering van de Consumentenbond gekregen”.  Huub is bovendien eigenaar en allround adviseur van Theussing Hypotheken en Verzekeringen.

Actieve service

Sinds begin oktober is de Regio Bank iedere dag tot 12.00 uur geopend. ’s Middags en ’s avonds werken we op afspraak. Dit kan in een van onze kantoren, maar ook bij u thuis. Zo willen we meer tijd reserveren voor gesprekken om u niet alleen informeren over de RegioBankzaken, maar ook over hypotheken, verzekeringen en financieringen. Bovendien zijn we dagelijks telefonisch bereikbaar via 053-4617272 (kantoor Glanerbrug) en 053-5364121 (kantoor Overdinkel). En buiten deze uren kunt u voor dringende zaken contact opnemen met Huub Theussing (0651521107). Meer informatie is te vinden op www.theussing.nl

De geschiedenis begint met de oprichting van de Centrale Volksbank

Bij de foto: De RegioBank bestaat 100 jaar. Dat kunt u vieren met de medewerkers van de kantoren in Glanerbrug en Overdinkel: Huub Theussing, Ans Kienhuis, Carin Kuijper en Sadik Arslonoglu (vlnr)

De geschiedenis van de Regiobank begint op 1 oktober 1920 met de oprichting van de Centrale Volksbank op initiatief van de Federatie van Diocesane RK Volks- en Werkliedenbonden. De bank wordt gevormd uit verschillende spaarbanken. Gedurende het hele bestaan van de bank was er sprake van een band met de katholieke vakbeweging. Het streven om door middel van sparen de levensomstandigheden van de katholieke arbeiders te verbeteren. In 1942 sloten alle diocesane spaarbanken zich aan bij het CVB waardoor er één landelijke bank ontstond met het hoofdkantoor in Utrecht. In de jaren 60 ging de CVB een samenwerkingsverband aan met twee andere vakbondspaarbanken, de Algemene Spaarbanken Nederland (ASN) en de Spaarbak voor Protestants Nederland (SPN). Ondertussen raakten deze spaarbanken verwikkeld in een concurrentiestrijd met de commerciële banken. In 1992 fuseerde het CVB met de SNS-Reaalgroep. Binnen deze groep vertegenwoordigt de bank de spaarbranche.

RegioBank heeft 500 vestigingen

Met ruim 500 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. In Glanerbrug en Overdinkel vertegenwoordigt zelfstandig adviseur Huub Theussing deze bank. “De RegioBank kiest bewust voor de regio”, vervolgt Theussing. “Net als lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank. Wij maken ons sterk voor de leefbaarheid in de dorpen. Wij willen een vertrouwd gezicht in de buurt zijn”. 

RegioBank: Vertrouwd gezicht in de buurt

RegioBank bestaat dit jaar dus precies 100 jaar. In 1920 werd met de oprichting van de Centrale Volksbank de basis gelegd voor wat vandaag de dag nog steeds is: de bank in de buurt met een vertrouwd gezicht. En waar de klant voor een vraag of advies gewoon even kan binnenlopen.

“Klanten waarderen onze persoonlijke dienstverlening. Voor een vraag of advies bezoeken klanten regelmatig ons kantoor. Ze weten dat ze bij ons een vertrouwd gezicht aantreffen”, aldus Huub Theussing. “Dat waarderen ze. In het onderzoek van de Consumentenbond van juli 2019 beoordelen klanten RegioBank met een 9,3 voor algemene tevredenheid. Ook voor service en voor internet en mobiel bankieren krijgt RegioBank de hoogste cijfers van alle banken. Zo combineren wij persoonlijk contact met alle gemakken van deze tijd”.

Zij zijn het gezicht van de RegioBank in Glanerbrug en Overdinkel:

Huub Theussing (eigenaar en allround adviseur)

Als erkend adviseur kunt u bij mij terecht voor al uw vragen over hypotheken, verzekeringen, kredieten en bankzaken. Ik ben sinds 1989 werkzaam in de financiële wereld.

Sadik Arslonoglu (commercieel medewerker binnendienst)

Eerlijk, enthousiast en gedreven. Graag adviseer ik mijn klanten op een persoonlijke manier. Bij mij kunt u op het kantoor in Glanerbrug terecht voor alle bank- en verzekeringszaken.

Carin Kuijper – Vagevuur (commercieel medewerkster binnendienst)

Ik ben sinds 2002 werkzaam op kantoor Glanerbrug. Ik help u met de betaal- en spaarproducten van de RegioBank. Ook voor particuliere (schade)verzekeringen en kredieten kunt u bij mij terecht.

Ans Kienhuis (commercieel medewerkster binnendienst)

Het laagdrempelige van ons kantoor in Overdinkel spreekt me aan. Zo wil ik ook graag onze klanten van dienst zijn. Ik help u graag met uw dagelijkse bankzaken en verzekeringen.