Project van oud-Glanerbrugger Nico Schippers ook naar Glanerbrug?

Nico Schippers en Bart ten Harkel hebben Glanerbrug, het grensdorp waar ze zijn geboren en getogen, alweer een tijdje geleden verlaten om elders een carrière op te bouwen. Nico is nu net als zijn broer Martin trombonist in het Concertgebouworkest. En Bart is werkzaam als cameraman bij de Nederlandse televisie. In de periode van de eerste lockdown staken de twee oud-Glanerbruggers de neuzen bij elkaar met als resultaat een videoclip met een hoopvolle boodschap voor de Nederlandse bevolking: Eens komt de dag. Nico als producent, Bart als regisseur.

Tanja Kross met de Jonge Strijkers en Blazers Nederland

“Doordat veel dagelijkse werkzaamheden door corona stil kwamen te liggen, kwam er tijd en ruimte in mijn agenda om dit project met de Jonge Strijkers en Blazers Nederland te doen”, vertelt Nico. “Ook konden we mezzosopraan Tania Kross en Voice Kids winnares Yosina Roemajouw strikken met de clip mee te doen. De muziek van ‘Eens komt de dag’ isvan Thijs Borsten, de tekst van Koos Meinderts”.

Eens komt de dag

Eens komt de dag dat je alles weer mag

Dat je weer vrij bent, met alles weer blij bent

Geloof, o ik beloof je

Dan kleurt de hemel weer blauw

En schijnt de zon voor jou

Met een arm om je heen,

Ben je niet langer alleen

Methode Schippers

Nico Schippers is in Amsterdam drukdoende jeugdopleidingen voor jonge strijkers en blazers op poten te zetten. Zijn doel: het ontwikkelen van muzikaal talent. “Twee keer per jaar hebben we een thema waarin we de kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking brengen. Vaak vraag ik collega’s van het Concertgebouworkest om als solist op te treden. Je moet immers telkens wegen zoeken om kinderen te ontwikkelen. Dat maken we mogelijk. Dat inspireert en stimuleert de kids”.

Jeugdopleiding

Nico Schippers

Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug heeft Nico bij monde van voorzitter Wim Elfring inmiddels uitgenodigd om de ‘methode Schippers’ ook in Enschede te introduceren. “We hebben voor de komende twee jaar een planning van activiteiten gemaakt. “Wilhelmina heeft sinds 1976 een eigen (jeugd)opleiding. Hierin biedt de vereniging jeugd vanaf 6 jaar de mogelijkheid om de eerste stappen op het muzikale pad te zetten door het volgen van Algemeen Muzikale Vorming (AMV) en blokfluitlessen”, aldus Wim Elfring. “Vanaf ongeveer 9 jaar kan de leerling kiezen voor een instrument. Het gekozen instrument wordt in bruikleen door Wilhelmina ter beschikking gesteld. De muzikale route binnen de vereniging loopt vervolgens via het aspirant jeugdorkest, het jeugdorkest naar het groot orkest. De samenwerking met Nico staat ook in de planning. Het is door de corona alleen nog moeilijk te zeggen wanneer. Kan zijn in het najaar van 2021, maar ook net zo goed in het voorjaar van 2022”. Volgens Nico liggen de plannen klaar: Eens komt de dag!!