Wim Hermelink neemt met alleen maar positieve ervaringen afscheid bij Fyon Glanerbrug en Eschmarke

Wim Hermelink (bijna 66) ziet zichzelf als een old-school fysiotherapeut. Hij werkt het liefst met zijn patiënten aan de behandelbank. In zijn ogen is zijn vak van fysiotherapeut en vooral zijn specialisme als manueel therapeut een ambacht. Begin januari volgend jaar neemt de in Rossum woonachtige Hermelink na 42 jaar afscheid van Glanerbrug. En met de Glanerbruggers heeft hij alleen maar positieve ervaringen. “Anders houd je het ook niet zolang vol. Toch!”, glimlacht hij.

Tot zijn grote spijt kan hij niet persoonlijk afscheid nemen van zijn patiënten in verband met corona. “Ik heb die afgelopen 42 jaar met veel patiënten natuurlijk wel een band opgebouwd”, aldus Hermelink. En met sommige heb je zelfs meer affiniteit. Dan denk ik aan hen die ik in de afgelopen 30 of 40 jaar regelmatig heb gezien voor behandeling. Ze konden daardoor vrijwel klachtenvrij in de maatschappij functioneren. Maar in ons mooie vak is het ook mogelijk met één behandeling het verschil te maken”.

Maatschappen en fusies

Wim slaagde in 1977 voor de opleiding fysiotherapie in Enschede. Hij kon direct aan het werk in Ootmarsum. “Na negen maanden ben ik overgestapt naar de praktijk van Frans Temmink in Glanerbrug. Aan Ootmarsum heb ik alleen mijn vrouw Marian overgehouden. Die werkte daar als secretaresse. Tot 1983 werkte ik op procentbasis bij Temmink. Vanaf 1983 nam ik als medemaat deel in de Maatschap Fysiotherapie Temmink. Van 1997 tot 2000 ging de maatschap zonder Frans verder in het Ariënshuis. In 2000 breidde de maatschap haar activiteiten ook uit naar de Eschmarke. In 2009 kwam er een afsplitsing en ontstond het Fysioteam. Die fuseerde in 2014 met het Stadsveld en werd Fyon. De laatste fusie was in 2019 met De Haere en Den Akker. Officieel behoren we nu tot de Top Health Groep (THG)”.

Gas terugnemen

In februari 2019 stapte Wim uit de maatschap. Hij wilde gas terugnemen zoals hij dat noemt. Hij droeg zijn verplichtingen als lid van de maatschap over en ging twee dagen in de week als zzp’er werken. “Dat mocht ook wel na 40 jaar”, vindt Wim. “Als lid van de maatschap maak je ’s avonds ook nog wel de nodige uren. Bijvoorbeeld de kwaliteitscontrole van de dossiers van de collega’s is een intensief klusje. Daarnaast heb je ook nog de soms verplichte bij – en nascholing. N niet te vergeten het actief deelnemen aan diverse echo netwerken zoals schouder- en echo netwerk.

Ik heb die laatste twee jaar alleen als manueel therapeut gewerkt. Een specialisatie waardoor je een betere kijk op het bewegingsapparaat krijgt. En de nodige handgrepen daarbij. Ik ben vooral gespecialiseerd in klachten van de schouder en nek en de hoofdpijn die daar veelal uit voortkomt”.

Fantastische tijd

Wim kijkt terug op een fantastische tijd in Glanerbrug. Wel fysiek zwaar, maar altijd met plezier gedaan. En vervelen zal hij zich ook niet in zijn vrije tijd. “Ik ben een hartstochtelijk liefhebber van de tuin. En ook voor het klussen steek ik de handen graag uit de mouwen. Op sportief gebied speel ik nog graag een potje tennis en fiets en wandel regelmatig. En voor de kleinkinderen draven Marian en ik regelmatig op als oppas oma en opa!”