Herinrichting Gronausestraat in volle gang

Direct na Pasen werd een begin gemaakt met de herinrichting van de Gronausestraat. Dusseldorp Infra ging aan de slag tussen de Nieuw Frieslandstraat en de grensovergang om de ‘stroat’ veiliger te maken voor zowel de fietser als de automobilist. In een flyer legt omgevingsmanager Wim de Lang uit wat ze allemaal gaan doen.

Het kruispunt met de Nieuw Frieslandstraat is inmiddels opnieuw ingericht (foto Jenne Smit)

“We vervangen de asfaltverhardingen door nieuwe stenen en de huidige bestrating wordt duurzaam hergebruikt. Om kruisingen te accentueren worden deze met een afwijkende gele kleur bestraat. De parkeervakken voorzien we van een extra brede strook, waardoor er meer uitstapruimte ontstaat voor de automobilisten en dit minder hinder geeft aan de fietser. Aan de trottoirs voeren we geen werkzaamheden uit. Deze blijven ongewijzigd”.

Start en planning van de werkzaamheden Gronausestraat

De werkzaamheden zijn dus op dinsdag 6 april gestart. Om de overlast te beperken en de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden, werken we in verschillend fasen. De eerste tussen de Nieuw Frieslandstraat en de Abel Tasmanstraat. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden, mits er geen onvoorziene omstandigheden komen, voor de start van de bouwvak, dus voor maandag 26 juli, zijn afgerond.

Planning

  1. 6 – 16 april: Kruising Nieuw Frieslandstraat tot Abel Tasmanstraat
  2. 19 – 23 april: Kruising Abel Tasmanstraat tot Veldstraat
  3. 26 – 30 april: Kruising Veldstraat tot Gronausestraat 1225
  4. 3 – 12 mei: Gronausestraat 1225 tot 1251 (natuursteen deel)
  5. 17 – 28 mei: Gronausestraat 1251 tot kruising Kerkstraat
  6. 31 mei – 11 juni: Kruising Kerkstraat tot Gronausestraat 1214
  7. 14 – 18 juni: Vanaf 1214 tot kruising Spoorbaanstraat
  8. 21 juni – 9 juli: Spoorbaanstraat tot Duitse grens
  9. 12 – 16 juli; Chicane westzijde voor Nieuw Frieslandstraat
  10. 19 – 23 juli: Uitloop voor onvoorziene zaken

Bereikbaar

Voor de bereikbaarheid van de winkels zetten we verschillende middelen in. De trottoirs blijven ongemoeid, dus voor voetgangers, fietsers met fiets aan de hand en scoormobiel goed toegankelijk. Bewoners en personeel worden verzocht uw auto’s voor de start van de werkzaamheden in de zijstraten te parkeren.

Vragen?

Wim de Lang

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Wim de Lang. Iedere donderdagmiddag is hij op locatie. Hij is bereikbaar via email w.delang@dusseldorp.nu of telefonisch: 06-22752795.