Rick Voshaar breidt zijn bedrijf stap voor stap uit

Rick Voshaar

Voor Rick Voshaar (35) was het jaar 2009 een keerpunt in zijn werkzame leven. Na zijn schooltijd had hij verschillende baantjes gehad. Weinig beviel hem. Als laatste werkte hij in de beveiliging. ’s Nachts werken, overdag slapen. Dat eerste kon hij op een gegeven moment niet meer volhouden. En overdag slapen lukte ook al niet. Hij had er geen verklaring voor totdat bij Rick de ziekte van Crohn werd vastgesteld. Een normaal dagritme is beter voor hem. Maar wat moet je dan doen? Straten maken bij zijn oudere broer Danny was niet zijn ding. René ten Winkel die zelf in de handel in blokhutten zit tipt hem om een business in schuttingen te beginnen. Daar zit markt in, zei René. Het positieve advies van vader Voshaar en Bart Klatt geeft de doorslag. Rick Voshaar wordt ondernemer: Voshaar Schuttingen. Een ondernemer die de touwtjes in de hand houdt en stap voor stap zijn zaak verder uitbreidt.

Het is begonnen met schuttingen

Als ondernemer ontwikkelt Rik in de loop der jaren een aanpak waarbij het mes aan twee kanten snijdt: Hoe kan ik het voor de klant makkelijker en op maat maken. En wat moet ik doen daar effectief en flexibel mee om te gaan. “Dat is inderdaad mijn uitgangspunt geworden waar ik naar toe heb gewerkt. Je werkt met hout en beton, maakt er schuttingen van. Je vraagt je voortdurend af wat binnen je mogelijkheden dan de beste aanpak is,” aldus Rick. “Neem nou bijvoorbeeld het fabriceren van de betonnen palen. In het begin deden we dat aan de Bultsweg. Gewoon ouderwets beton draaien met cement en zand in een betonmolen. Omdat we ook door de uitbreiding van ons assortiment meer beton nodig hadden sloot ik een contract met de Betoncentrale. Nadat we in 2015 zijn we verhuisd naar de Jaargetijdenweg en alles onder één dak hadden was een eigen betoncentrale een logische stap. Die produceert 35 kubieke meter beton per uur. Te veel voor de betonnen palen en platen die we dagelijks produceren. Het beton dat over is wordt gebruikt om poeren te maken waar de palen voor de overkappingen op rusten. Niks over, niks weggooien.”

Voshaar Schuttingen met alles van hout en beton doet nu ook in containers

Op de website van Voshaar Schuttingen vindt u alle informatie over het uitgebreide assortiment. Alles van hout en beton: schuttingen, bergingen, blokhutten, overkappingen en poorten. Rick Voshaar levert niet alleen aan particulieren maar heeft ook projecten in opdracht van woningcorporaties projecten gerealiseerd in Overdinkel, Losser Haaksbergen en Enschede. “Mensen die een nieuwe schutting of berging willen moeten vaak eerst aan het slopen. In die gevallen huurden we een container, iedere week wel tussen de zes en tien. Dat kan ik beter zelf in de hand nemen en ben op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij containers kon leveren. Ik kwam terecht in Moerdijk. Daar heb ik zes containers opgehaald en een vrachtwagen voor het vervoer van de containers aangeschaft. Het loopt als een trein. De chauffeur is inmiddels fulltime in dienst. Binnenkort breiden we uit naar 72 containers.”

De laatste twee aanwinsten van Voshaar Schuttingen zijn twee kranen. Een minikraan en een grote mobiele kraan. De kleine kraan wordt vooral ingezet bij de werkzaamheden die hij samen met het stratenmakersbedrijf van broer Danny doet. De grote om het afval dat met de containers binnen komt te sorteren. “Door het zelf te scheiden, bespaar je kosten bij de stort,” meent de ondernemende Voshaar. “Maar door al deze activiteiten die we de afgelopen tijd aan de Jaargetijdenweg hebben ontwikkeld begint het hier wel erg krap te worde. De volgende stap is dus om op zoek te gaan naar een andere locatie zodat we uit kunnen breiden.”

Voshaar Schuttingen, Bergingen en Overkappingen

Jaargetijdenweg 6
7532 SX Enschede
Telefoon: 053-461 96 07
E-mail: info@voshaar-schuttingen.nl

Website: www.voshaar-schuttingen.nl

Openingstijden

Maandag van 08:00 tot 17:00 uur
Dinsdag van 08:00 tot 17:00 uur
Woensdag van 08.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 08:00 tot 17:00 uur
Vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur