Glanerbrugger Marcel Schijva trotse eigenaar van nieuwe combinatie Sterk in Wonen en Hubo

Marcel Schijva (45) is een geboren en getogen Glanerbrugger. De eerste kneepjes van het vak leerde hij van zijn vader die van het behangen en schilderen zijn beroep had gemaakt. Zelf bekwaamde hij zich in het plaatsen van zonwering en leggen van vloeren. Zo heeft Marcel zich ontwikkeld tot allround woningstoffeerder. Daarom besloot Marcel negen jaar geleden zijn baan bij het Paleis in Enschede op te geven en zijn geluk als zelfstandig ondernemer te zoeken. Met succes. In Delden begonnen met een winkeltje van nauwelijks 40 vierkante meter is hij in Glanerbrug nu de trotse eigenaar van Sterk in Wonen/Hubo met een winkeloppervlakte van 850 vierkante meter. Steeds groter gegroeid!

Marcel deed na zijn mbo-opleiding woninginrichting aan het ROC in Deventer de nodige werkervaring op in dienst van Bergman Wonen in Hengelo, Voskamp Wonen in Markelo, Joosten Verf en Wand en het Paleis in Enschede. “Toen het Paleis in 2011 besloot meer projectgericht te gaan werken zag ik dat als een gelegenheid om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Projecten doen was niet zo mijn ding. Ik ben meer woninggericht. Ik besloot dan ook niet nog een keer een andere baas te zoeken maar eigen baas te worden. Ook omdat ik ervan overtuigd was dat het totaalpakket dat ik te bieden heb mijn sterke punt is. Schilderen, sauzen, behangen, zonwering en vloeren zit in mijn pakket, een formule waarmee ik heb kunnen scoren.

Groeien

In 2012 nam Marcel het kleine winkeltje van Extercatte Interieur in Delden over. “De overname van het inventaris en de huur van het pand paste precies in mijn budget,” blikt Marcel glimlachend terug. “Ik vroeg mijn kameraad Dave ter Maat om de winkel te gaan runnen. Zelf deed ik de buitendienst. Ieder jaar gebruikten we de periode tussen kerst en nieuwjaar om uit te breiden. Na drie jaar waren we uit ons jasje gegroeid en verhuisden we naar de oude gieterij aan de overkant. Van 200 naar 600 vierkante meter. Na nog eens drie jaar besloot ik in 2016 aan de Gronausestraat 1169 in Glanerbrug ook een winkel te openen. Ik had al die tijd al veel klanten uit Glanerbrug. Zo kon ik hen beter van dienst zijn.”

Het dalen van de hypotheekrente had voor ons een gunstig effect op de mogelijkheden om nog verder te groeien. “Door het oversluiten van een andere hypotheek kwam er bij de mensen geld vrij om te investeren in het opknappen van hun huis,” doceert Marcel. “Sterk in Wonen heeft daar van kunnen profiteren. De winkel aan de Gronausestraat 1169 werd te klein. In de loop van vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een groter pand. Toen de vorige eigenaar van Hubo had besloten met de Hubo te stoppen was het nieuwe onderkomen snel gevonden aan de Gronausestraat 1046.” En kreeg Marcel er nog een zaak bij: de Hubo. “Sterk in Wonen en Hubo sluiten uitstekend bij elkaar aan. Net als Sterk in Wonen staat de Hubo bekend om zijn maatwerk en service. Een ijzersterke combinatie dus. Wel moeten de mensen zich realiseren dat we een kleine Hubo zijn en geen XXL. We proberen altijd goed te luisteren naar de wensen van de klanten. Dus als het mogelijk is nemen we nieuwe producten op in ons assortiment.”

Glanerbrug

Door de verhuizing zijn er nog meer veranderingen in gang gezet. Glanerbrug is niet alleen de hoofdvestiging van Sterk in Wonen geworden, maar ook het magazijn kwam naar Glanerbrug. In Delden is alleen de winkel en showroom gebleven.  Bovendien hoeven de medewerkers uit Glanerbrug nu niet langer op en neer naar Delden te rijden,” licht Marcel het besluit toe. “Door corona was de zaak de eerste twee maanden helaas gesloten, die tijd hebben wij gebruikt om de zaak bedrijfsklaar te maken volgens de nieuwe formule en het uitgebreidere assortiment.”

De winkel is op thema in verschillende blokken of straten ingedeeld. Bij Sterk in Wonen/Hubo vindt u:

  • verf en behang. De juiste kleur kan door een van de drie mengmachines worden samengesteld.
  • verlichting en lijmen
  • schroeven, sloten en (hand)gereedschappen.
  • tuingereedschap en tuinhout (buiten)
  • hang- en sluitwerk.
  • sanitair
  • houtafdeling met timmerwerkplaats en zagerij
  • deuren en vloeren
  • zonwering
  • kasten op maat

Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend, rekening houdend met uw wensen en budget. Kom gerust langs in onze nieuwe zaak aan de Gronausestraat 1046.

Sterk in Wonen/Hubo

Telefoon: 053-3031769

Email: info@sterkinwonen.nl

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.