Roy.Gents&More nu Bir by Roy

Drie jaar geleden vond Roy Welberg in Glanerbrug een geschikt pand voor zijn Roy.Gents&More. In die jaren bouwde hij een sterke klantenkring op met vooral klanten uit Glanerbrug, Enschede en Losser. Omdat volgens Roy corona de markt heeft veranderd heeft hij ervoor gekozen minder voor chique en meer voor comfort, casual te gaan. Maar de grootst switch is dat er aan de Gronausestraat 1243 behalve heren- nu ook damesmode in de winkel hangt. Roy heeft gezelschap gekregen van zijn vrouw Birgith. Samen runnen ze Bir by Roy.

Birgith heeft zich altijd al met mode beziggehouden. Niet zo vreemd dus dat ze de modevakschool in Enschede als beroepsopleiding koos. “Wel kwam ik erachter dat ik meer feeling heb met de commerciële dan de creatieve kant van de opleiding,” vertelt Birgith. “Vanaf 1990 heb ik diverse modezaken in de regio gewerkt, voornamelijk in het midden- en hoog segment. Vijf jaar geleden ben ik als zelfstandig ondernemer in Glanerbrug neergestreken. De laatste anderhalf jaar heb ik een korte time-out genomen en me kunnen voorbereiden om samen met Roy deze nieuwe uitdaging aan te gaan en Bir by Roy op de kaart te zetten.”

Geen horeca, wel herenmode

Roy heeft na de middelbare school de horecaopleiding op het ROC in Almelo gevolgd. “Ik ontdekte door mijn werk in de horeca dat ik het leuk vind met mensen te werken. Niet in de zorg bijvoorbeeld, maar meer op het commerciële vlak. Toen de horeca me tegen begon te staan, vooral door de late en onregelmatige werktijden, besloot ik in 2003 bij Piet Zomers in de Zuidmolen te solliciteren. In de herenmode dus. Daar heb ik me als verkoper ontwikkeld en de eerste klappen van de zweep geleerd. Na zo’n elf jaar als verkoper actief te zijn geweest ga je de uitdaging missen, kon ik mijn commerciële creativiteit niet meer kwijt.  Dan kom je tot de conclusie dat je op eigen benen wilt staan, een eigen klantenkring op wilt bouwen. Het vrijgekomen pand van Shoeby in Glanerbrug voldeed helemaal aan mijn wens om als zelfstandig ondernemer in herenmode aan de slag te gaan. Dat is nu alweer drie jaar geleden.”

‘Bij de keuze van onze merken onderscheiden we ons van andere winkels’

Bir by Roy heeft een ruime keuze in dames- en herenmode in het midden- en hoge segment. “De merken die we voor dames in de winkel hebben sluiten prima aan bij die van de heren. Bij de keuze van de merken willen we ons onderscheiden van andere winkels. We zijn daarbij uitgegaan van onze eigen ervaring en creativiteit. In de mix van onze merken onderscheiden we ons van de rest.”

De merken voor dames en heren zijn Scotch&Soda, Drykorn, Denham, Replay, Goosecraft, Butcher of Blue en Mason’s.

dames

Merken speciaal voor de dames zijn: Dante 6. American Vintage, Set, Lollys Laundry, In Wear, Kate Moss by Nikkie, Second Female, NA-KD, Bruuns Bazaar en Gestuz.

heren

Voor de heren zijn onze merken: Tommy Hilfiger, Gant, Aeronautica Militaire, Profuomo, Dstrezzed, John Miller en National Geographic.

Bir by Roy

Gronausestraat 1243

Telefoon: 053-4787409

Email: info@birbyroy.nl

Website: birbyroy.nl

Openingstijden:

  • dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur
  • vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • In de maanden september, oktober, november en december ook iedere laatste zondag van de maand

Foto’s Mireille Droste Photography