Huub Theussing al 32 jaar ondernemer in financiële diensten

Huub Theussing is eigenaar en allround adviseur van Theussing Hypotheken en Verzekeringen. Bovendien is hij zelfstandig adviseur van de RegioBank in Glanerbrug en Overdinkel. Naast deze financiële diensten sluit de ondernemende Theussing zich aan bij het nieuwe Hypotheekpunt dat deze maand wordt geopend in het voormalige pand van Stuivenberg. Samen met Internetmakelaars Enschede kunt u voortaan bij Huub terecht voor alle informatie rondom hypotheken. Alle adviezen onder één dak dus! We spraken met Huub over deze nieuwe stap, maar blikten ook nog eens terug in de geschiedenis. Huub is immers sinds 1997 al actief als zelfstandig ondernemer in financiële diensten.

  1. Voordat Huub in 1997 als zelfstandig ondernemer aan de slag ging had hij al de nodige ervaring opgedaan in de wereld van de verzekeringen. Maar hoe ben je eigenlijk dat wereldje terecht gekomen?

Daar is eigenlijk een leraar op de MEAO verantwoordelijk voor geweest. Hij gaf zo boeiend en enthousiast les over assurantiën dat ik voor dat vak heb gekozen. Op mijn negentiende ging ik bij kantoor in Winterwijk werken. Dat was in 1989. Een jaar of vijf later in 1994 werd ik daar weggeplukt door Tiel Utrecht Verzekeringen, nu de Goudse. Daar kon ik vanuit huis werken om klanten te werven. Door de samenwerking met de CVBbank ontstond er een model waarin werd gewerkt met zelfstandige adviseurs. In april 1997 openden Huub Theussing en Josephine Weierink hun assurantiekantoor in het pand van de Centrale Volks Bank aan de Gronausestraat. In 2006 ben ik zelfstandig verdergegaan en is de zaak in de loop der jaren uitgegroeid naar wat het nu is.

  • Sinds 2008 is de naam veranderd in RegioBank, voortgekomen uit de samenwerking tussen de CVBbank en de SNS RegioBank. Je blijft al je diensten altijd verlenen met een persoonlijk tintje. Waarom vind je dat zo belangrijk?

“De RegioBank is onderdeel van ons bedrijf Theussing Hypotheek Verzekeringen. Het persoonlijk tintje is altijd belangrijk omdat het om mensenwerk gaat. Daar is vertrouwen de basis om met klanten om te gaan.”

3.    Sinds enkele jaren vertegenwoordigen je in Glanerbrug en Overdinkel de RegioBank. Dat wil zeggen dat jij zelfstandig adviseur van deze bank bent. De RegioBank is een bank die naast de persoonlijke service ook een bank is die hart heeft voor de hele familie en oog voor zaken die in een wijk of dorp spelen. Heb je daar voorbeelden van in Glanerbrug en Overdinkel?

“De RegioBank krijgt al vijf jaar op rij de hoogste waardering namelijk een 9.7 op klanttevredenheid. De kracht is onder meer dat de RegioBank een buurtzame bank is. Betrokken bij activiteiten zoals het organiseren van workshops voor Veilig Online Bankieren, het geven van gastlessen   ‘Bank voor de Klas’  in samenwerking met obs De Esmarke in Glanerbrug en de kbs Pax Christi in Overdinkel. Een ander initiatief om de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten is het ondersteunen en coachen van het opzetten van een kookworkshop met omnisportvereniging Avanti W. als initiatiefnemer. En ook Sportclub Overdinkel heeft aangegeven dat zij graag gebruik willen maken van onze support.”

  • En dan ben je nu de samenwerking aangegaan met Internetmakelaars Enschede. Hoe moet ik die samenwerking zien?

“Door de samenwerking tussen Theussing en Internetmakelaars kunnen we Glanerbrug uitstekende dienstverlening bieden op het gebied van woningverkoop én hypotheekadvies. Dat verdient Glanerbrug!  Theussing Hypotheekpunt heeft toegang tot alle banken en geldverstrekkers in Nederland en kan daardoor het hypotheekadvies perfect aansluiten op de gekochte woning.”