Martijn Nijhuis doet alles voor zijn klanten!

GLANERBRUG – Martijn Nijhuis was niet anders gewend. In zijn jeugdjaren werd thuis altijd over schoenen gesproken. Of eigenlijk over de mensen die die dag bij Nijhuis Schoenen van vader Wil in Glanerbrug of moeder Truus in Enschede in de winkel waren geweest. Niet vreemd dat hij in de voetsporen van zijn ouders is getreden. Even heeft hij nog overwogen archeoloog of journalist te worden, maar het werd toch de middelbare ondernemersschool. De verkoop en vooral het omgaan met mensen, de klanten, kreeg toch zijn voorkeur. En dat hij de zaak van zijn vader over zou nemen was dan ook een logische keuze. Nijhuis Schoenen is nu al 45 jaar een begrip in Glanerbrug.

Martijn Nijhuis groeide op tussen de schoenen

Wil en Truus Nijhuis begonnen in 1976 een schoenenwinkel in het pand waar voorheen de schoenenwinkel van Anten heeft gezeten. Dat was aan de Gronausestraat 1098, het pand waar nu Dutchy’s Cadeaushop zit. “In het begin van de jaren 90 kregen wij de mogelijkheid om het pand van Andries van Veen, de huishoud- en speelgoedwinkel, over te nemen,” vertelt Martijn. “Er volgde een verbouwing zodat de winkel een heel stuk groter en breder werd. De winkel in Glanerbrug groeide ondertussen door en in 2005 kochten wij het buurpand van Nijhof Naaimachines. In 2006 volgde weer een grote verbouwing. Beide panden werden samengevoegd door middel van een hele mooie moderne entree. Het huurpand waar wij ooit zijn begonnen werd nu afgestoten.”

Tweede generatie

Sinds 1997 werkt de tweede generatie Nijhuis in de winkel.  Martijn Nijhuis (47) gaat na eerst een jaar stage te hebben gelopen meedraaien in de schoenenwinkel van zijn ouders in Glanerbrug. “Uiteraard bepaalde mijn vader hoe de zaak werd gerund. Maar in de loop der jaren liet hij steeds meer zaken aan mij over. Ook omdat de innovaties op technische gebied niet zijn ding waren. In 2008 gaat mijn vader met pensioen en neem ik de zaak over. Gelukkig kon ik de eerste jaren dat ik zelfstandig de zaak draaide voor raad en daad nog wel bij hem terecht.”

“Ons goede personeel is al jaren ons sterkste punt geweest,” vervolgt Martijn. “Momenteel zijn er vier dames in dienst. Vorig jaar ging Joke na jaren in Enschede en Glanerbrug te hebben gewerkt met pensioen. We hebben nu een ruime winkel met herenschoenen, kinderschoenen en damesschoenen. De comfortschoenen, schoenen in verschillende wijdtematen en met een uitneembaar voetbed zijn een belangrijke groep voor ons. Klanten komen met zolen van de podotherapeut en wij zoeken er de juiste schoenen bij. Ook komt eind deze maand een podotherapeut in onze winkel om een gratis voetencheck te geven.”

Corona

“De coronatijd is niet makkelijk geweest maar we hebben ontzettend veel steun gehad van onze klanten daar zijn we ze ook heel dankbaar voor.

Toen de winkel dicht moest mocht ik dagelijks bij de klanten langs gaan met schoenen. Hier kijk ik heel prettig op terug. Maar ook het click en collect en het kopen op afspraak liep bij ons goed. Maar toch zijn we blij dat dat nu achter ons ligt en dat we de klanten weer gewoon zoals vanouds kunnen ontvangen. We zien de toekomst positief tegemoet. De klanten weten ons als vanouds weer gewoon te vinden in onze winkel in Glanerbrug. En anders hebben we sinds een half jaar ook een eigen webshop.”

Nijhuis Schoenen

Gronausestraat 1100 – 1102

Telefoon: 053-4611824

Email: info@nijhuisschoenen.nl

Website: www.nijhuisschoenen.nl

Openingstijden:

Maandag: 13.00 – 18.00 uur

Dinsdag, woensdag en donderdag: 9.30 – 18.00 uur

Vrijdag: 9.30 – 20.00 uur

Zaterdag: 9.30 – 17.00 uur