Eilermark heeft twee topscorers in huis

van Ruud Gravendijk

GLANERBRUG – Glanerbrug heeft in de loop der jaren een aantal goede voetballers gehad. Momenteel zijn Boy Strijker en Dailey Jongedijk van Eilermark daar een goed voorbeeld van. In de competitie scoren beide mannen er lustig op los. Na zeven competitiewedstrijden stond de teller al op tien doelpunten voor zowel Boy als Dailey. De Grensstreek wil deze goalgetters graag aan u voorstellen. Zij waren bereid om een aantal vragen te beantwoorden.

Tien doelpunten in zeven duels is niet niks. Waar gaat dat eindigen denk je?

Boy: ,,Geen idee, mag van mij zo doorgaan”. Dailey: ,,Ik weet niet waar het gaat eindigen. Ik ben als spits afhankelijk van de rest van mijn teamgenoten. Wanneer wij als team goed presteren kan mijn doelpuntenaantal oplopen naar een leuk getal”.

Boy Strijker in duel

Wat zijn jullie sterke en zwakke punten op het veld?

Boy:,, Het sterke punt is dat ik altijd wil scoren, dat is misschien ook mijn slechte punt”. Dailey: ,,Mijn sterke punten zijn dat ik graag mee voetbal, makkelijk scoor en kopsterk ben. Mijn zwakke punten zijn dat ik niet echt een individuele actie in huis heb en niet veel snelheid. Ik heb ook nog weleens mijn mond los waardoor ik mezelf uit de wedstrijd haal”.

Op welke plaats verwacht je eind dit seizoen te eindigen?

Boy:,,Ik hoop in de Top 5″. Dailey:,,Ik verwacht op de tweede plek achter Rigtersbleek”.

De coronabesmettingen stijgen dagelijks erg sterk. Nog bang dat de competitie wordt onderbroken of zelfs stop wordt gezet?

Dailey concentreert zich op volgende actie

Boy:,,Ik hoop van niet, maar van de winter zullen de cijfers wel weer omhoog gaan”. Dailey:,,Nee, daar ben ik eigenlijk niet bang voor. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren”. 

Hebben jullie nog ambities?

Boy: ,,Nee geen ambities. Gewoon een potje lekker voetballen”. Dailey:,, Ik hoop met Eilermark-zaterdag 1 te promoveren naar de 3e klasse. Na 2 jaar een stil gelegde competitie waarbij we beide jaren bovenin meededen, merk ik dat wij als team er aan toe zijn om deze stap naar de derde klasse te maken”.

Is er nog rivaliteit tussen jullie?

Boy kort en bondig:,,Geen rivaliteit” Dailey:,,Nee totaal niet     

Na Boy dus kort en bondig: ,,Geen rivaliteit”. Dailey: ,,Nee, totaal niet. Ik ben niet echt een speler die leeft voor doelpunten. Daarnaast heb ik een aantal jaar met Boy gevoetbald en weet wat voor fantastische voetballer hij is. Ik gun het hem van harte om topscorer van de regio te worden”.

Tenslotte nog een laatste vraag voor Dailey Jongedijk. Een verslaggever van Tubantia was aanwezig bij de wedstrijd tegen Berghuizen en was weinig vleiend over het een en ander. Ook had hij de indruk dat de zaterdagtak er maar bijhangt. Deel je zijn mening?

Dailey:, Nee, deze mening deel ik niet helemaal. Maar we moeten er wel als team zorgen dat de randzaken nog beter geregeld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschakelen van het scorebord tijdens de wedstrijd en muziek tijdens de warming-up”.

Foto Dailey Jongedijk – De Brug Fotografie

Foto Boy Strijker – Paul Kuiper