‘Bij Gerridzen Bouwmaterialen vindt u de steen die in uw straatje past’

Herman Gerridzen (60) behoort tot de derde generatie die leiding geeft aan Gerridzen Bouwmatrialen aan de Euregioweg. Na zijn afgebroken opleiding aan de meao in Enschede had hij de nodige twijfels of zo’n bedrijf wel iets voor hem was. Na militaire dienst werkte hij bijvoorbeeld eerst een half jaar op de vrachtwagen bij drukkerij Van de Steeg. Maar na een stage in het begin van de jaren 80 bij Van Neerbos, een groot bedrijf in bouwmaterialen in Nijmegen, viel het kwartje. “Bij Van Neerbos heb ik het hele scala van een bedrijf dat handelt in bouwmaterialen leren kennen, van expeditie tot verkoop. Daar kreeg ik de smaak te pakken en in 1984 ben ik ingestapt in het bouwbedrijf van mijn vader Arend”.

De wortels van de familie Gerridzen gaan terug naar Lonneker. Opa Herman Gerridzen bestierde bijna honderd jaar geleden een kleine boerderij op het Spölmink. Daarnaast begon hij een bedrijfje in bouwmaterialen. Vader Arend bouwde het bedrijf verder uit: de Lonneker Cementwaren Industrie. Het bedrijf produceerde bimsstenen om binnenmuren te metselen. Nu wordt daar kalkzandsteen voor gebruikt. “Door een ontsteking aan het ruggenmerg raakte mijn vader in 1962 echter gehandicapt. Hij moest noodgedwongen stoppen met de fabriek. Hij zette alleen de handel in stoeptegels en putten nog voort”.  

“Mijn vader en ik hebben Gerridzen Bouwmaterialen in eerste instantie verder uitgebouwd aan de Spölminkweg in Lonneker. Maar ons bedrijf kwam in de knel omdat er op het Spölmink een nieuwe wijk werd gebouwd. In 1999 zijn we na een deal met de gemeente Enschede verhuisd naar de Euregioweg. Natuurlijk is het jammer dat je je vertrouwde stek moet verlaten, maar we zitten hier tot grote tevredenheid. We zijn nu niet alleen veel beter bereikbaar, maar kunnen met onze vrachtwagens gemakkelijk alle kanten op om de materialen in de regio af te leveren”.

Gerridzen levert een breed scala aan bouwmaterialen aan particulieren en bedrijven. Tevens zijn ze de specialist in vloer- en wandtegels. Materialen die nodig zijn in en om het huis dus. “Maar sierbestrating is wel de hoofdmoot van onze handel. Bij ons vindt u de steen die in uw straatje past”, besluit Herman met een glimlach.

Gerridzen Bouwmaterialen

Euregioweg 257

Telefoon: 053-4356054

Email: info@gerridzen.nl

Openingstijden:

*maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur

* zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur

Bij de foto: Herman Gerridzen is na opa Herman en vader Arend de derde generatie die het bedrijf leidt.

(foto Paul Westerbaan)