Documentaire ‘De verborgen executies op Vliegveld Twente’ te zien

TWENTE- De lokale omroep Twente FM is in samenwerking met Heemkunde Oale gemeente Weersel de afgelopen maanden bezig geweest met het maken van een documentaire. Die documentaire ‘De verborgen executies op Vliegveld Twente’ is sinds woensdag 8 december 2021 te zien op de kanalen (TV & Youtube) van Twente TV.

Ruim twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden op vliegveld Twente lichamen gevonden van mensen, veelal Twentenaren, die gefusilleerd waren door de nazi’s.

Twente FM bracht de aangrijpende verhalen over de slachtoffers én de onthulling van de herdenkingsplek samen in een indrukwekkende documentaire. Eén van die slachtoffers was Glanerbrugger Hessel Zwarts.

We hopen dat veel mensen de documentaire gaan zien en de slachtoffers op deze manier kunnen gaan herdenken. Klik onderstaande link aan om de documentaire te kunnen zien.