Nieuw in Glanerbrug: Mondzorgpraktijk De Brug: “Een mooi en gezond gebit is voor iedereen belangrijk”

GLANERBRUG – Een mooi en gezond gebit is voor iedereen belangrijk. Sinds december vorig jaar vestigde Boyana Gabraail – Kass Hanna (30) zich met Mondzorgpraktijk De Brug in de voormalige huisartsenpraktijk aan de Nieuw Frieslandstraat 8. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is van belang voor het behoud van je gebit, meent Boyana. “Een mondhygiënist reinigt de tanden grondig en controleert daarnaast het tandvlees op ontstekingen. Tevens geeft een mondhygiënist advies en/of instructies om het gebit gezond en mooi te houden.”

Boyana Gabraail opende in december vorig jaar haar Mondzorgpraktijk De Brug aan de Nieuw Frieslandstraat (foto Jenne Smit)

“In Twente is het nog niet gebruikelijk om preventief naar een mondhygiënist te gaan,” vervolgt Boyana. “Daar probeer ik verandering in te brengen omdat de mond en het gebit een belangrijk aspect zijn in de algehele gezondheid van de mens. Veel mensen hebben het idee dat je pas naar de mondhygiënist hoeft als je ouder bent of als er problemen spelen in de mondgezondheid. Het tegengestelde is waar en door preventief een bezoek te brengen aan een mondhygiënist kunt u lang van uw gebit genieten en mondproblemen voor zijn. Ook voor kinderen is het van belang zodat zij gaatjes en toekomstige problemen in de mond voorkomen. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt het bezoek aan een mondhygiënist volledig vergoed door de zorgverzekeraar.”

“Samen met mijn echtgenoot ben ik afgelopen jaar verhuisd van Amsterdam naar Glanerbrug,” aldus Boyana. “Mijn echtgenoot is geboren en getogen in Glanerbrug en het was voor hem dan ook thuiskomen in zijn geboortedorp. Na een lange verbouwing zijn de deuren van de praktijk sinds afgelopen december geopend. Mondzorgpraktijk de Brug is een vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijk.

Wilt u meer weten en/of een afspraak inplannen, kijk dan op www.mondzorgpraktijkdebrug.nl of bel naar 053-3035200.