Walter Overink in Dorpsraad Glanerbrug: ‘Wanneer je ergens een mening over hebt, mag je er ook wel iets mee doen!’

Walter Overink (65) woont al bijna 39 jaar aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Voor Walter een reden om zitting te nemen in het Fietsveiligteam dat mee kon praten over de herstructurering van de ‘stroat’. Betrokken zijn bij zaken in Glanerbrug. Dat smaakte naar meer. Bij de opening van de Gronausestraat melde hij zich met het verzoek eens een tijdje aan de Dorpsraad Glanerbrug te mogen snuffelen. Dat smaakte naar meer. En sinds november vorig jaar maakt hij officieel deel uit van de DrG. Wij stellen Walter nader aan u voor op de website van Glanerbrug Digitaal.

  1. Waar liggen je wortels eigenlijk?

Ik ben geboren in het ziekenhuis van Gronau. Het eerste jaar heb ik met mijn ouders bij mijn opa en oma aan de Leliestraat gewoond. Daarna drie jaar aan de Tweede Bothofstraat. Voordat we naar de Cronjéstraat op Dolphia verhuisden. In 1974 verhuisden het gezin naar de Cantatestraat in Glanerbrug waar we een van de eerste bewoners van de muziekbuurt waren. In 1979 trouwde ik met Margo. Nadat ik in 1980 als militair uit Libanon terugkwam nestelden we ons in een flatje aan de Shackletonstraat. Drie jaar later verhuisden we naar de Gronausestraat. Daar wonen we nog steeds.

Na een paar maanden snuffelen maakt Walter Overink nu officieel deel uit van de Dorpsraad Glanerbrug (foto Jenne Smit)
  • Welke band heb je met Glanerbrug?

Als tiener woonde ik nog op Dolphia. Een leeftijd waarop je wel een deurtje verder wilt kijken. En Glanerbrug trok me altijd meer dan Enschede. Als knaap van 16 met je brommertje naar café Muller aan de Veldstraat om onder het genot van een colaatje een potje te biljarten. Of naar de instuif in het jeugdgebouw aan de Schoolstraat. Ook later, sinds we aan de Gronausestraat wonen, genoot ik van de gezelligheid. Denk maar eens aan de braderieën in de jaren 80 en het Brugger Megafestijn in de jaren 90. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het vroeger gezelliger was dan nu.

  • Waarom heb je je gemeld bij de Dorpsraad Glanerbrug?

Als bewoner van de Gronausestraat zat ik in het Fietsveiligteam. Bij de opening van de Gronausestraat afgelopen zomer heb ik me aangemeld bij de DrG. Ik ben iemand die altijd wel ergens een mening over heeft. Het leek me dan ook een zinvolle invulling nu ik met pensioen ben om me in te zetten voor Glanerbrug. Ik heb eerst een tijdje meegelopen met de vergaderingen en de tijd genomen me te verdiepen in bijvoorbeeld onderwerpen als het zwembad De Brug en de Droom van Glanerbrug. De Dorpsraad Glanerbrug is een groep enthousiaste mensen waar ik me eigenlijk direct thuis voelde.

  • Welke rol denk je in de DrG te kunnen spelen?

Ik heb als wegmarkeerder 40 jaar op straat gelopen. Met een thema als verkeer heb ik natuurlijk wel enige ervaring. Ook binnen het Fietsveiligteam had ik wel de nodige ideeën. Maar dat hadden de anderen ook. Met ons beperkte budget moesten we compromissen sluiten. Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben over het resultaat.  In de toekomst wil ik me met name oriënteren op de ontsluiting van de Gronausestraat. Die zit nu soms al verstopt. En straks wordt er halverwege Enschede en Glanerbrug nog een nieuwe wijk gebouwd, het Eschmarkerveld. En ook verwacht ik dat op wisseldagen het verkeer van en naar camping de Twentse Es toe zal nemen. Alle verkeer over de Gronausestraat. Maar daarnaast zal ik ook andere zaken die op mijn pad komen volgen.