‘Ade yamas’ op 25 jaar Kassandralaan

De eerste sleutels werden 25 jaar geleden uitgereikt aan de bewoners van de Kassandralaan. Een straat als onderdeel van de wijk Oikos in Scandinavische bouwstijl met aan Griekenland ontleende namen als Ikaroslaan, Heralaan en Apollolaan. De straat heeft het ‘noaberschap’ hoog in het vaandel. Geen wonder dat de aftrap van het 25 -jarig jubileum in aanwezigheid van wethouder Niels van den Berg afgelopen zaterdag samen werd gevierd. Geheel in Griekse stijl: proosten met een ouzo!!

De bewoners van de Kassandralaan vieren samen het 25-jarig bestaan van hun straat (foto Jenne Smit)

In de Kassandralaan worden 9 van de 34 woningen nog bewoond door de eerste bewoners. Truus en Leo Kalter, nu 70plussers, verhuisden 25 jaar geleden van Stokersdorp (Gronausestraat) naar de Kassandralaan. “We hebben het al die jaren naar de zin gehad,” zeggen Truus en Leo. “Je kent iedereen. Als het nodig is, sta je voor elkaar klaar. En anders laat je elkaar met rust.” Koos Weggeman (75), ook een bewoner van het eerste uur, denkt er net zo over. Toch zullen hij en zijn vrouw half april verhuizen naar een seniorenwoning in Losser. “Lichte fysieke gebreken maakten het steeds moeilijker ons grote huis te onderhouden. Net als het werken in de grote tuin,” aldus Koos.

In de loop van het jaar zullen er in het kader van het jubileum een aantal activiteiten plaatsvinden dat zaterdag 27 augustus wordt afgesloten met een knallend straatfeest.