Viering Bevrijdingsdag 2022 in Glanerbrug

Nederland kan dit jaar weer Bevrijdingsdag vieren. Het Comité 4 en 5 mei Glanerbrug en de Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug organiseren op donderdag 5 mei Bevrijdingsdag met een feestelijk en gevarieerd muzikaal programma in de Protestantse kerk in Glanerbrug. Aan dit bijzondere en afwisselend programma wordt medewerking verleend door Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug. Dit jaar zal ook medewerking worden verleend door sopraan Karin Hertsenberg, bariton Jürgen Etzrodt en harpiste Maaike Bosscher. Tussen de optredens door zullen wethouder Niels van den Berg namens de gemeente Enschede, burgemeester Rainer Doetkotte namens Gronau en lid van de Bundestag Jürgen Coße namens Euregio kort het woord voeren.

Het programma in de Protestantse kerk aan de Gronausestraat 1200 begint om 19.00 uur. De deuren van de kerk zijn vanaf 18.30 uur geopend. Het bevrijdingsvuur wordt door leden van SV Sportlust naar de kerk gebracht. Het vuur dat rond 21.00 uur bij de kerk arriveert zal worden ontstoken door de drie gastsprekers. Daarna volgt het Wilhelmus door Wilhelmina.