Electro World Kortman is klaar om 90-jarig jubileum te vieren

‘Al 90 jaar service- en klantgericht’. Deze slogan kan volgend jaar de oude op de gevel van Electro World Kortman vervangen.

Electro World Kortman is in Glanerbrug en verre omgeving al jarenlang een vertrouwd adres voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe koelkast, wasmachine of televisie. De service is er van een zeer hoog niveau. “Samen met Electro World kunnen we een gedegen advies tegen concurrerende prijzen aanbieden,” meent Joost Kortman. “We zijn er klaar voor. De afgelopen weken heeft de zaak een complete facelift ondergaan.’

“Opa Gerhard Kortman had een spreuk in de werkplaats hangen: ‘Als Kortman het niet repareren kan, geef het dan maar aan de vuilnisman’, herinnert Joost zich nog goed. “Dit gaat vandaag de dag niet helemaal meer op, maar geeft wel aan waarmee ik ben opgegroeid,” meent kleinzoon en huidige eigenaar van Electro World Kortman. “We geven vandaag nog steeds een perfecte service op het gebied van advies, bezorging, installatie, reparatie en niet te vergeten het inbouwen van keukenapparatuur.”

Geschiedenis

Joost Kortman: “Mijn opa kocht op 26 juni 1933 het toenmalige café Piet de Bruin aan de Rijksweg. Hier begon hij met het repareren en verkopen van fietsen. In de grote zaal dat erachter stond, hadden de leden van WIK gymnastiek en werden toneelvoorstellingen opgevoerd. Ook confectie Pley was er nog gevestigd. Na de eerste verbouwing in 1937 werd het assortiment langzaam uitgebreid met naaimachines, koelkasten, radio’s en wasautomaten. Begin jaren 60 kwamen daar ook televisies bij. In de 70-iger en 80-iger jaren is het pand regelmatig uitgebreid. Zo werd in 1987 het pand van de voormalige slagerij Van der Meulen bij de zaak getrokken. Dat is nu onze witgoedafdeling.”

Joost Kortman (48) is in 1996 op z’n 22ste volledig in de zaak gaan werken. Eerst nog samen met vader Bertus en vanaf 2001 volledig zelfstandig. Volgend jaar viert Electro World Kortman het 90-jarig bestaan. Joost wil nog doorgaan tot de zaak 100 jaar bestaat. Dan is hij 60 en heeft hij er 40 jaar in de zaak opzitten.

Medewerkers van Electro World Kortman (vlnr): Thomas, Joost, Jasper en Iwan. Wim en Jeroen ontbreken op de foto

Electro World Kortman

Gronausestraat 1287

Telefoon: 053-4611275

Email: kortman@electroworld.nl

Website: www.electroworldkortman.nl

Openingstijden:

Zondag gesloten

Maandag: 13.00 – 18.00 uur

Dinsdag, woensdag en donderdag: 9.30 – 18.00 uur

Vrijdag: 9.30 – 20.00 uur

Zaterdag: 9.30 – 17.00 uur