Op zondag 18 september 2022 maken we er een feestje van!

Hoe kunnen we Glanerbrug mooier, aantrekkelijker en veiliger maken? Hoe kun jij jouw ‘Droom van Glanerbrug’ in vervulling laten gaan? Een groep enthousiaste Glanerbruggers gesteund door Bureau Vers Bestuur en stadsdeel Oost is al ruim een half jaar bezig die dromen onder de Glanerbruggers te verzamelen. De ‘kartrekkers’ zoals ze zich noemen vinden het nu langzamerhand tijd worden om actie te ondernemen. Uit het lijstje verzamelde dromen kozen ze voor het organiseren van een dorpsfeest cq braderie. De meeste Glanerbruggers hebben goede herinneringen aan de braderieën in de jaren 80 en het Brugger Mega Festijn in 2010, 2011 en 2012. Met als gevolg dat een braderie hoog op vele verlanglijstjes staat.

Afgelopen dinsdag vergaderden die kartrekkers weer over de organisatie van het dorpsfeest cq braderie dat de naam Bruggerfestijn 2022 krijgt. Het Bruggerfestijn was in eerste instantie gepland op zaterdagavond 17 september met een grootse feestavond en zondag 18 september met een braderie. Maar het werd al snel duidelijk dat vooral de feestavond op korte termijn niet haalbaar was. Zo’n avond vraagt enorm veel voorbereiding. Denk alleen maar eens aan het organiseren van de horeca en een veilig verloop op zo’n avond. Besloten werd zich te richten op de braderie op zondag 18 september op een voor het verkeer afgesloten Gronausestraat.

Kramen, demonstraties, attracties

Lekker snaaien langs de kramen. Dat hoort natuurlijk bij een braderie. Niet alleen standhouders krijgen de gelegenheid een kraam te huren. Uiteraard krijgen ook verenigingen en instellingen de gelegenheid zich te presenteren. Maar dat kan ook door het geven van demonstraties. Bijvoorbeeld door de Glanerbrugse sportverenigingen en sportscholen. Voor de kinderen komen er natuurlijk verschillende activiteiten en (kermis)attracties. Ook is al bekend dat er een horecaplein bij AH komt met een podium. Daar zullen onder andere Mikel Boxem en shantykoor Wrakhout optreden. De komende maanden zal het programma steeds concretere vormen aannemen. Daarvan houden we u natuurlijk op de hoogte. En hebt u nog een idee of wilt meehelpen met de organisatie dan kunt u een mailtje sturen naar Droomvanglanerbrug@gmail.com

Voor het huren van een kraam op de braderie kunt u een mailtje sturen naar gronausestraatkraamhuur@gmail.com Kosten voor het huren van een kraam is 25 euro.