Nieuw in Glanerbrug: UniQ Uitvaartzorg

Wanneer nabestaanden het even niet (meer) alleen kunnen

Soms weet je als kind al wat je later wilt worden. Soms is dat een ontdekkingstocht waar je na de nodige (levens)ervaring stap voor stap achter komt. Carol Fokkens (42) heeft haar passie ontdekt toen ze als vrijwilliger voor Make a Memory foto’s maakte voor ouders van terminaal zieke of overleden kinderen. “Het voelt goed om tot steun te kunnen zijn bij het afscheid van een dierbare. Als verzorger van overledenen en uitvaartbegeleider heb ik de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Nu is het tijd met UniQ Uitvaartzorg zelfstandig een volgende stap te zetten. Met UniQ Uitvaartzorg wil ik nabestaanden ondersteunen. En met mijn persoonlijke noot regelen waar zij het even niet (meer) alleen kunnen.”

Carol blijft haar werk als administratief medewerker voorlopig combineren met haar activiteiten als uitvaartbegeleider. “Als zzp’er kan ik mijn werktijden als administratief medewerker zelf indelen. Dat betekent dus dat ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week, beschikbaar ben als uitvaartbegeleider. Op kantoor ben je vooral rationeel bezig. Met cijfertjes. Als uitvaartbegeleider heb je vooral te maken met gevoelens. Bij een overlijden kan ik de naasten ontzorgen in een situatie waar emoties en rationeel denken even hand in hand moeten gaan. Ik heb ervaren dat ik daar goed mee om kan gaan. En dat een goed afscheid de betrokkenen troost biedt voor hun verdere leven zonder hun dierbare.”

Carol Fokkens

Carol wil bij het werken als zelfstandig uitvaartbegeleider zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. “Ik wil de nabestaanden zo persoonlijk mogelijk van dienst zijn. Ik zie mezelf dan ook niet als uitvaartleider, maar als uitvaartbegeleider. De nabestaanden nemen afscheid, niet ik. Ik sta naast of achter hen en geef vertrouwen dat alles goed is geregeld en zij kunnen doen wat ze moeten doen: afscheid nemen. Een uitvaart is voor mij niet dat laatste uurtje in het crematorium of op de begraafplaats. Ik vind dat je oog moet hebben voor het hele proces rondom de overleden en de week van de uitvaart. Zonder een ‘normale’ uitvaart te kort te doen wil ik heel graag ouders van dienst zijn wanneer het een overlijden van een kind betreft. Door mijn ervaringen als fotograaf van Make a Memory heeft dat een speciaal plekje in mijn hart gekregen.”

Contactgegevens:

UniQ Uitvaartzorg
06 43 76 44 76

info@uniquitvaartzorg.nl

www.uniquitvaartzorg.nl