Wereld van muziek komt naar Glanerbrug

Op zaterdagavond 17 december om 19.30 uur geeft Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug samen met het multiculturele wereldmuziekkoor Intervocaal onder leiding van Diet Gerritsen een kerstconcert in de Protestantse kerk aan de Gronausestraat 1200 in Glanerbrug.

Intervocaal is een gemengd multicultureel koor uit Enschede onder leiding van zangeres en zangpedagoge Diet Gerritsen. Bij verschillende culturen en nationaliteiten horen ook verschillende talen. Intervocaal zingt meerstemmige liederen uit de hele wereld waarbij liederen uit de geboortelanden van de leden centraal staan. Elk koorlid mag eigen muziek aandragen. 

Intervocaal is een afspiegeling van Enschede. Twee derde van de leden is Nederlands en een derde vertegenwoordigt een andere cultuur. “Die verhouding wordt heel bewust in stand gehouden. Anders krijgen we straks een doorsnee koor, maar de kracht is nu juist onze diversiteit,” aldus Gerritsen. Bijzonder is, dat het koor voor het eerst in haar bestaan in Glanerbrug optreedt!

Verwacht tijdens het concert dus niet de traditionele kerstliedjes te horen en mee te kunnen zingen, maar u zult onder andere verrast worden met kerstmuziek van over de hele wereld. Het orkest van Wilhelmina onder leiding van Fried Dobbelstein zal ook een gevarieerde bijdrage leveren en ongetwijfeld zullen daar ook enkele bekende fragmenten voorbijkomen. Al met al een bijzonder kerstconcert dus!

Zaterdag 17 december om 19.30 uur

Protestantse kerk, Gronausestraat 1200 Glanerbrug

Een wereld van muziek door Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug en multicultureel koor Intervocaal

Kaarten à € 7,50 via kaarten@wilhelminaglanerbrug.nl of aan de kassa.