Bewoners luchten hart over veiligheid in Glanerbrug

Luisteren, luisteren en nog eens luisteren. Je zou er bijna rode oortjes van krijgen. Ilonka Benneker, veiligheidsadviseur bij de gemeente Enschede, wijkagent Mark Elferink en consulent wijkbeheer Michèl Godeke van woningcorporatie Domijn kregen veel aanloop op het spreekuur over veiligheid in Glanerbrug in de caravan en pand nr. 40 op het Redemptoristenpark.

Albert Ottens (79) was een van de eerste bewoners van het Redemptoristenpark die zijn hart kwam luchten. “Bij mij in het straatje is een lantaarnpaal al meer dan een half jaar kapot. Dat komt het gevoel van veiligheid natuurlijk niet ten goede. Ik heb er regelmatig over gebeld, maar er is nog niets aan gedaan.”

Drie dames die in het Heldershof aan de Spoorbaanstraat wonen doen hun beklag over louche zaken die rond hun complex spelen. “Mensen die rond Heldershof poepen en plassen. Ook worden er regelmatig fietsen gestolen. Uit en van geparkeerde auto’s wordt benzine en kentekenplaten gestolen. We denken dat camera’s rond ons complex voor een veiliger gevoel zal zorgen.”

Jolande Vos en Marinus Aalders in gesprek met wijkagent Mark Elferink (foto Jenne Smit)

Jolande Vos (58) en Marinus Aalders (64) woonden eerst in Enschede, maar nu in het Redemptoristenpark. Zowel in Enschede als Glanerbrug kregen ze te maken met drugsgebruikers, junks. Ze stellen vast dat er wel een verschil is tussen junks uit de stad en het grensdorp. “In Enschede waren de junks veel socialer, kon je ze gemakkelijk aanspreken en een praatje maken. In Glanerbrug is dat anders. Daar zijn ze veel onverschilliger. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de meeste junks uit Duitsland komen. Dan speelt de taal natuurlijk ook een rol. Ze praten liever niet met je, maar zijn via de kruip-door-sluip-door straatjes op het park op zoek naar hun stuff. We spreken ze in ieder geval nu niet meer aan.”

Veiligheidscaravan in Glanerbrug

Iedere inwoner van Glanerbrug die zich zorgen maakt over veiligheid in de buurt nodigen wij van harte uit om langs te komen in de veiligheidscaravan.

Op woensdag 28 december 2022 staat de veiligheidscaravan voor het laatst op het grasveld tegenover Pand nr. 40 van het Redemptoristenpark. De caravan is open van 12.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

Bellen of mailen

Kunt u niet langskomen, kunt u ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via (053) 481 84 48 en via stadsdeelmanagementoost@enschede.nl.