Enschedese Anke Spoelstra trotse eigenaar AMI-salon in Glanerbrug

Sinds 1 februari is Anke Spoelstra 34 jaar de trotse eigenaar van de AMI-salon in Glanerbrug. Daarnaast runt ze nog de AMI-salon in Hengelo Esrein. Anke ziet haar tweede salon in Glanerbrug als een enorme uitdaging. Temeer omdat ze terug keert in het grensdorp waar ze haar wortels heeft. We vragen haar hoe dat zit.

1.    Heeft het feit dat je wortels in Glanerbrug hebt in je keuze meegespeeld? 

Jazeker, ik had ook andere opties, maar Glanerbrug voelde toch iets meer als thuiskomen.

2.    Vertel eens iets over die roots. Wat verbind je met Glanerbrug?

 Ik ben het achterkleinkind van August Stockmann en Gauke Spoelstra. Augustus had altijd café Stockmann aan de Bultsweg, later is dit voortgezet door een ander familielid en werd het café het Hoekje. Mijn vader vertelde altijd dat zijn opa Gauke met een dikke sigaar op ‘t bankje bij de grensstreek zat. Zo is mijn vader met zijn ouders Jan Spoelstra en Annie Stockmann en acht broers en zussen geboren en getogen in Glanerbrug. Dus ironisch dat ik nu mag gaan ondernemen in het leuke Glanerbrug. 

3.    Als eigenaar van twee AMI-salons sta je natuurlijk achter het AMI-concept. Wat merken je klanten daarvan?

Wij staan voor service en klantgerichtheid, altijd welkom met een bakje koffie en ook zonder afspraak. Een fijne sfeer en trendy coupes. Zo zullen de klanten het ook ervaren. 

Anke Spoelstra is nu ook trotse eigenaar van de AMI-salon in Glanerbrug (eigen foto) 

4.    Hoe ga je je tijd verdelen tussen Glanerbrug en Hengelo?

In Hengelo staat een bedrijfsleidster, Theodora en toppers waar ik al jaren mee samenwerk. En in Glanerbrug staat Lara als bedrijfsleider en is het bestaande team er nog. Allemaal top haarstylisten. Ik ben er voor mijn klanten op woensdag en donderdag in Hengelo, dinsdag en vrijdag in Glanerbrug en zaterdag om en om. Tot 30 mei want dan ga ik eventjes met verlof, vanwege mijn zwangerschap.

5.    Heb je nog een actie in petto voor de klanten in Glanerbrug die kennis willen maken met jou en je salon? 

Jazeker, de hele maand februari hebben we 5 euro korting op knippen en 10 euro korting op kleuren. En via Facebook worden ook alle acties bekend gemaakt. Leuk om deze te gaan volgen. En een kopje koffie is natuurlijk altijd gratis en gezellig.