Electro World Kortman viert 90-jarig jubileum

‘Al 90 jaar service- en klantgericht’. Deze slogan is al 90 jaar van toepassing op Electro World Kortman Glanerbrug.

Electro World Kortman aan de Gronausestraat 1287 is in Glanerbrug en verre omgeving al jarenlang een vertrouwd adres voor mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, wasmachine of televisie. De service is er van een zeer hoog niveau. “Samen met Electro World kunnen we een gedegen advies tegen concurrerende prijzen aanbieden,” meent Joost Kortman. “We zijn er klaar voor. Het afgelopen jaar heeft de zaak in fases een complete facelift ondergaan. Met als laatste klus de Sonos geluidswand.”

Nieuw bij Electro World Kortman: de Sonoswand

“Er is in de afgelopen tijd veel veranderd,” vervolgt Joost. “Nu heb je de sociale media zoals Facebook en Instagram. Dat bestond vroeger niet. Opa Gerhard Kortman maakte reclame door potloden weg te geven met je adres en telefoonnummer erop. Ik weet nog dat het telefoonnummer op die potloden toen uit drie cijfers bestond. Ons nummer was 275. Daarna werd het 1275 en 611275. Nu eindigt het nog steeds op 275, maar is nu wel 10 cijfers lang. Reclame door middel van een folder doen we ook nog steeds. Het blijven communiceren met de klanten dat we goede service verlenen is voor ons heel belangrijk. De nieuwe reclamecampagne van Electro World heet niet voor niets ‘Electro World draait om jou’. In de campagne gaan we vertellen waar we goed in zijn. Met nadruk op de services en het ontzorgen van klanten. De kern is dat we onze klanten nog kennen. Zeker in Glanerbrug en omgeving.”

Joost Kortman (tweede van links) viert samen met zijn medewerkers het 90-jarig jubileum van Elektro World Kortman

Geschiedenis

Joost: “Mijn opa kocht op 26 juni 1933 het toenmalige café Piet de Bruin aan de Rijksweg. Hier begon hij met het repareren en verkopen van fietsen. In de grote zaal dat erachter stond, hadden de leden van WIK gymnastiek en werden toneelvoorstellingen opgevoerd. Ook confectie Pley was er nog gevestigd. Na de eerste verbouwing in 1937 werd het assortiment langzaam uitgebreid met naaimachines, koelkasten, radio’s en wasautomaten. Begin jaren 60 kwamen daar ook televisies bij. In de 70-iger en 80-iger jaren is het pand regelmatig uitgebreid. Zo werd in 1987 het pand van de voormalige slagerij Van der Meulen bij de zaak getrokken. Dat is nu onze witgoedafdeling.”

Joost Kortman (50) is in 1996 op z’n 22ste volledig in de zaak gaan werken. Eerst nog samen met vader Bertus en vanaf 2001 volledig zelfstandig. Dit jaar viert Electro World Kortman het 90-jarig bestaan met diverse aanbiedingen. Joost wil zelf nog doorgaan tot de zaak 100 jaar bestaat. Dan is hij 60 en heeft hij er 40 jaar in de zaak opzitten.

Electro World Kortman

Gronausestraat 1287

Telefoon: 053-4611275

Email: kortman@electroworld.nl

Website: www.electroworldkortman.nl

Openingstijden:

Zondag gesloten

Maandag: 13.00 – 18.00 uur

Dinsdag, woensdag en donderdag: 9.30 – 18.00 uur

Vrijdag: 9.30 – 20.00 uur

Zaterdag: 9.30 – 17.00 uur