Zesde filiaal van de Viszaak in Glanerbrug

Remco van de Weide (35) is bezig met het verwezenlijken van een droom: Zijn klanten laten genieten van het lekkerste visje en meer. In Glanerbrug opende hij zijn zesde filiaal. We vroegen hem naar de drive voor zijn succes.

1.  Hoe is het allemaal begonnen?

Tien jaar gelden is het begonnen met een droom: een eigen viszaak. In korte tijd groeide een kleine viswagen waarmee ik in Duitsland op de markten stond uit naar twee luxe viswagens. Daarmee stond ik niet alleen op markten, maar ook op kermissen en braderieën.

Vijf jaar gelden opende ik de eerste winkel, de Viszaak bij de Miro in Enschede. Door de jaren heen zijn er winkels bijgekomen in Colmschate (Deventer), het Stroink (Enschede), Wierden en Haaksbergen waar u kunt genieten van het lekkerste visje. En sinds kort heb ik de zaak van Ankie Diepeveen in Glanerbrug overgenomen.

2.  De keuze van onze producten komt met grote zorg tot stand. Hoe doe je dat?
Door elke dag vers te leveren en met zorg om te gaan met de producten.

We vinden het belangrijk dat er goed omgegaan wordt met elk stukje vis en daar trainen we onze collega’s dan ook in.

We spelen graag in op de vraag van onze klanten en proberen altijd dat extra stapje te zetten voor ze. Kwaliteit en service staan bij ons voorop en we proberen elke dag om 1% beter te worden dan de dag daarvoor!

3.   Wat heeft de Viszaak naast het vertrouwde lekkerbekje of harinkje nog meer te bieden?
Naast verse en gerookte vis bieden wij ook een assortiment aan van verse maaltijden. Dagelijks maken wij diverse roerbakken en ovenschotels.

Denk hierbij aan zalm-mozzarella ovenschotel, of kabeljauw in witte wijn saus. Ook Italiaanse vispasta of zalmlasagne om zelf nog even op te warmen bieden we aan!

Naast deze maaltijden denken we ook aan de ‘gezellige honger’. Hapjesschalen maken we naar ieders wens en ook salades voor op een toastje of boterham.

4.  Is de Viszaak ook een restaurant?
Jazeker, we bieden 28 zitplekken binnen en buiten zijn er 12 zitplekken.

5.  Heb je in verband met de opening nog een actie voor de Glanerbruggers in petto?

We hebben voor het openingsweekend op zaterdag 16 september een deel like en win actie op Facebook staan, met als prijs een maaltijd voor 4 personen op onze kosten zaterdags. 

Bij de foto: Stefan, LIndy, Lisa en Bart staan voor u klaar om het lekkerste visje voor u te bakken (foto Jenne Smit)