Pien Bosman nieuwe wijkregisseur in Oost: “Ik wil de juiste mensen graag met elkaar in contact brengen”

Pien Bosman nieuwe wijkregisseur in Oost: “Ik wil de juiste mensen graag met elkaar in contact brengen”

Enkele weken geleden is Pien Bosman in Enschede Oost de nieuwe wijkregisseur als opvolger van Job Kantelberg. De redactie van de Glanerbrug Digitaal stelt haar voor aan de hand van een vijftal vragen.

1. Wie is Pien Bosma? Stel je even voor!

Ik ben net 32 geworden en ben een echte Tukker. Geboren en getogen in Hengelo. Ik heb een klein uitstapje gemaakt naar het westen van het land voor mijn studie, maar ik was toch meer Tukker dan ik dacht! Ik woon samen met mijn kat in een fijne woning die ik twee jaar geleden helemaal heb verbouwd. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan familie, vrienden, motorrijden en sporten.

2. Wat was je baan hiervoor? En nu wijkregisseur in Oost. Waarom deze keuze?

Ik heb hiervoor 5,5 jaar gewerkt bij woningcorporatie Domijn. Ik heb hier verschillende functies vervuld, maar in de laatste 4 jaar ben ik consulent wijkbeheer geweest in onder andere het centrum van Enschede. Ik hield mij hier bezig met het verbeteren en op peil houden van de leefbaarheid. Daarnaast zat ik in verschillende werkgroepen voor onder andere de nieuwbouw naast de Performance Factory en de doelgroepenaanpak in de binnenstad. En nu inderdaad aan de slag als wijkregisseur bij de gemeente! Waarom? Ik ben gek op mensen en de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Ik ben graag op pad en houd van vrijheid in het uitoefenen van mijn functie. Je zal mij daarom ook zeker op de fiets kunnen tegenkomen in Oost.

3. Wat trekt je aan om met de bewoners in Oost aan de slag te gaan?

Er speelt zoveel in Oost en ik draag heel graag, samen met de partners en inwoners een steentje bij aan de oplossing. Daarnaast ga ik graag met mensen in gesprek, want de inwoners weten het beste wat goed is voor hun buurt of wijk. Kom je mij dus tegen, spreek me dan gerust aan.

4. Hoe denk je met de diverse organisaties die ook in Oost werkzaam zijn samen te werken?

Ik heb al een groot netwerk opgebouwd en voor velen geen onbekend gezicht. Ik denk dat dit een groot voordeel is. Ik geloof in samenwerken en creatief denken. Ik ben nu vooral aan het kennismaken en wegwijs worden in Oost. Er zijn zoveel organisaties en initiatieven in Oost, dat ik daar nog wel even mee bezig ben.

5.       In Glanerbrug spelen al een tijdje een aantal thema’s: Gronausestraat, zwembad De Brug, Redemptoristenpark en jeugdoverlast. Welke van deze thema’s staat bovenaan je lijstje? En wat doe je met/aan de andere thema’s? Ja, er zijn veel dingen die spelen. Alle thema’s zijn op hun manier natuurlijk belangrijk en hebben aandacht nodig. We hebben trouwens een hele mooie subsidie weten binnen te slepen als Enschede om op de jeugd (de toekomst!) te investeren: preventie met gezag. Hier heb je inmiddels over kunnen lezen in de media. Deze opdracht staat dus wel vrij bovenaan op het lijstje