’t Uitvaarthoes is van en voor iedereen

Op de hoek van de Kerkstraat en de straat naar het Heldersplein was decennialang de vestiging van de Rabobank in Glanerbrug gevestigd. Sinds september vorig jaar prijkt “ ’t Uitvaarthoes, van en voor iedereen” op gevel van het pand. Hoewel er hier en daar nog wordt geklust is ’t Uitvaarthoes al ‘in bedrijf’. Belangstellenden kunnen gerust contact opnemen met eigenaren Sander en Tamara Dol. Glanerbrug-Digitaal had een gesprek met de twee initiatiefnemers van ’t Uitvaarthoes.

Bij binnenkomst valt direct in de nis bij de entree een grote foto op van de lachende Vera Poos (2005–2022). ‘Onze inspiratie’ staat boven de foto. “Vera en de contacten met haar ouders Marco en Anja hebben Tamara en mij geïnspireerd de stap te maken dit uitvaartcentrum in Glanerbrug op te starten,” vertelt Sander Dol. “Mijn vrouw Tamara doet de verzorging bij de uitvaart en ik doe de begeleiding.”

Aan de wand van de ontvangsthal hangen grote historische foto’s van Glanerbrug.  Het tankstation van Harm de Leeuw en de grensovergang bijvoorbeeld. “Onze ervaring heeft geleerd dat veel Glanerbruggers de wens hebben om na het overlijden in Glanerbrug te blijven,” vervolgt Sander. “Het liefst in een warme omgeving die gastvrij, sfeervol en toegankelijk is ingericht. Met al die wensen zijn Tamara en ik medio mei 2023 aan de slag gegaan. En wij zijn trots op het resultaat.”

Van en voor iedereen

’t Uitvaarthoes is van en voor iedereen. Dat willen we graag waarmaken. Van een basisuitvaart tot een uitvaart met alles erop en eraan is door ons te organiseren. We beschikken over een eigen auto, verzorgingsruimte, verblijf in de koeling, twee mooie familiekamers, aula. Diverse kisten en manden en een uitvaartlounge. Daarnaast verzorgen wij ook thuisopbaringen voor diegene die de overleden dierbare graag thuis wil houden. Ook zelfstandige uitvaartleiders kunnen gebruik maken van ons uitvaartcentrum. Heeft u al een eigen uitvaartleider dan kunt u contact met hem of haar opnemen en aangeven dat u geïnteresseerd in de mogelijkheden via ’t Uitvaarthoes.

Open dag

Op zaterdag 13 april verwelkomen we belangstellenden van 11.00 tot 16.00 uur op de open dag in ’t Uitvaarthoes. Zet deze datum dus alvast in uw agenda. Wij horen graag wat u ervan vindt en wat u eventueel nog mist.

’t Uitvaarthoes, Kerkstraat 10, 7532 AT Enschede

Telefoon: 053-2000 730

Email: info@hetuitvaarthoes.nl

Website: www.hetuitvaarthoes.nl

Facebook: hetuitvaarthoes

Wie zijn Tamara en Sander Dol van ’t Uitvaarthoes?

Sander

Mijn naam is Sander Dol (52) en ben al vanaf 1994 werkzaam in de assurantiën, hypotheken en uitvaartverzekeringen. In het geval van een overlijden, besprak ik met de familie de uitvaart. Vaak waren het mensen waar ik jarenlang bijvoorbeeld de verzekeringen voor verzorgde. Bij overlijden moest ik de familie doorsturen naar een uitvaartverzekeraar omdat ik toen nog geen uitvaartleider was. Maar ik kreeg steeds vaker de vraag van mijn klanten; “Sander, jij kende mijn vader zo goed en nu hij overleden is, verwijs je ons door naar een grote uitvaartverzekeraar voor het verzorgen van de uitvaart. Zou jij deze uitvaart willen verzorgen? Dat zouden wij heel fijn vinden.”

Deze vraag hebben we omgezet in daden en naast het assurantie vak ben ik nu al een aantal jaren uitvaartleider en heb daar geen moment spijt van gehad. De warmte, dankbaarheid en band die je daarmee opbouwt is met niets te vergelijken.

Tamara

Mijn naam is Tamara Klein Leugemors (49). Sinds 2017 ben ik werkzaam als uitvaartverzorgster bij verschillende grote ondernemingen. Met de aankoop van ’t Uitvaarthoes is ‘de cirkel’ rond. In ons mooie afscheidshuis is plaats voor een ‘lach en een traan’ in de familiekamers maar daarnaast hebben we een mooie aula voor condoleances, afscheid en vertrek.

In de afgelopen jaren heb ik al vele nabestaanden mogen begeleiden bij het moeilijke moment van afscheid nemen van hun dierbaren. Ik sta hen bij en stel alles in het werk om het afscheid vorm te geven die past bij de overledene. Een persoonlijk afscheid biedt troost en rust. Het ‘mooiste onderdeel’ van het uitvaart vak is de verzorging van de overledene.