Judith Mode bestaat 25 jaar: ‘Kopen of kijken! We zijn blij met alle klanten!

Judith Kroeze (47 jaar) van Judith Mode vierde begin februari haar 25-jarig jubileum. In 1999 vestigde de in Glanerbrug geboren en getogen Judith haar winkel in het voormalige pand van Beimer Mode aan de Schoolstraat, naast Jumbo Lochan. Voor de redactie van de Grensstreek reden genoeg met Judith terug te blikken aan de hand van een aantal vragen.

1.    Je begon 25 jaar geleden met je modezaak aan de Schoolstraat. Hoe kwam je in de wereld van de mode terecht?

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om in de mode te gaan werken. Ik was helemaal op mijn plek in de supermarkt. Voor Judith Mode zat Modehuis Beimer in het pand. Mijn vader heeft een keer tegen Herman Beimer gezegd als je wilt stoppen met de winkel dan is het misschien wel wat voor mijn dochter om het over te nemen. Zodoende ben ik in de mode terecht gekomen.

2.    Hoe kun je de ontwikkelingen die je in de mode hebt doorgemaakt beschrijven? Waar ligt met andere woorden dus de kracht bij jou in de winkel?
Ik hou zelf van goede basisstukken. Dat zie je ook veel in de winkel. En niet alleen zwart, mijn lievelingskleur, maar ook de modische kleuren van dat seizoen. Travelwear is niet meer weg te denken uit het modebeeld en daar zijn we heel erg blij mee.  En gelukkig zijn er ook prachtige printjes in Travelwear van verschillende merken die onderling goed te combineren zijn.

Bij de foto: Volgens Judith Kroeze moet niks bij Judith Mode.  We zijn blij met klanten die kopen, maar ook blij met iedereen die langskomt om te kijken. (eigen foto)


3.    Judith Mode is een begrip in Glanerbrug en omgeving geworden. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Jeetje… tja hoe heb ik dat gedaan? Door normaal te blijven. Niks moet bij ons en we zijn blij met klanten die kopen, maar ook blij met iedereen die langskomt om te kijken.
Soms hoor ik dat klanten het ‘eng’ vinden om binnen te komen en dan denk ik echt? Waarom toch? Kom gezellig binnen en zie wat er hangt. Is het niet wat voor jou, dan is dat helemaal niet erg.
Voor iedereen die nog drempelvrees heeft zou ik zeggen, kom gezellig een kijkje nemen. Dat vinden we superleuk en vinden het helemaal niet erg als je niks koopt.
En wat ik echt nog steeds regelmatig hoor en wat ik super jammer vind, is dat mensen nog steeds denken dat ik alleen maar kleding verkoop voor ouderen. Nou dat is echt niet zo hoor. We hebben mooie merken en ook minder bekende merken maar wel met een leuk prijskaartje.

4.    Je houdt bij de inkoop al rekening met het mixen van merken. Met welke bedoeling?
Ik ben heel heel erg kritisch en heb vaak commentaar op de stylisten van de kledingmerken. Omdat ik vind dat collecties binnen hun label niet goed op elkaar afgestemd zijn. Kleuren en stoffen komen niet altijd overeen en dan ga ik op zoek of ik dat wel kan vinden bij een ander merk. Ik let bij de inkoop echt op prijs-kwaliteit. Want dat vind ik heel belangrijk. De laatste jaren merken wij dat de prijs een grote rol speelt en daar spelen we ook echt op in. Steeds zoekende naar nieuwe merken die betaalbaar zijn, goede kwaliteit hebben en ook zeer belangrijk; wat niet op iedere hoek van de straat wordt verkocht.


5.    De trends binnen de damesmode veranderen continue. Hoe speel je daarop in?
Ik vind de trends in de mode zelf niet altijd mooi en dan is het wel heel lastig om het in te kopen. Laat staan om het te verkopen. Wij gaan zeker mee met de modische kleuren en printjes maar we gaan wel voor draagbaar en tijdloos.

6.    Begin februari heb je je jubileum gevierd met actiedagen. Kunnen je klanten nog meer acties verwachten in verband met je jubileum?
We hebben een supergezellige drukke week gehad en willen graag alle klanten bedanken die zijn geweest.
De voorjaarscollectie hangt nu in de winkel. Maar ook hebben we het hele jaar door een SALE hoekje.
Zie onze Facebookpagina voor winacties. Je kunt nog steeds waardebonnen winnen van de merken Zoso, Lady Day, Para-Mi en COJdenim.