Noortje Slebos start Diëtistenpraktijk Di-eetwise in Glanerbrug

Het aanhouden van een gezonde levensstijl is niet altijd eenvoudig. Diëtistenpraktijk Di-eetwise wil de kloof tussen (w)eten en doen te verkleinen door rekening te houden met unieke omstandigheden van elk individu. Vanaf 1 maart vestigt diëtiste Noortje Slebos zich in het gezondheidscentrum Glanermaten in Glanerbrug. Op de website Glanerbrug-Digitaal stelt ze zich aan u voor en vertelt wat ze eventueel voor u kan betekenen.

  1. Wie is Noortje Slebos?

 Ik heb een studie HBO voeding en diëtetiek afgerond aan de Hanzehogeschool Groningen. Als diëtist heb je een beschermde titel en sta je ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Dit betekent dat je elk 5 jaar aan punten moet voldoen om je titel te behouden. Als diëtist begeleid ik mensen bij het veranderen van voeding en leefstijlfactoren wat moet wegens een medische oorzaak. Ik ben diëtist geworden, omdat ik zelf al op jonge leeftijd veel van doen heb gehad met veranderen van mijn eet- en leefstijlpatroon. Zo heb ik al vanaf jonge leeftijd prikkelbaardarmsyndroom (PDS) en een te hoog cholesterol. Daarbij weet ik wat het een gezonde levensstijl voor invloed heeft op je mentale gezondheid. Ook houd ik van een uitdaging en denk ik graag met mensen mee die vanwege medische redenen aanpassingen moeten maken in hun voeding of leefstijl.

  • Behalve diëtiste ben je ook leefstijlcoach. Hoe combineer je die twee vakgebieden?

Ik ben momenteel werkzaam bij GGZ Mediant locatie Helmerzijde en Boerhaven, waar ik als diëtist verschillende cliënten begeleid. Daarnaast heb ik tot kortgeleden binnen een fysiopraktijk de diëtetiek opgezet, waarbij ik naast mijn diëtistische taken ook leefstijlcoaching heb gegeven, genaamd Samen Sportief in Beweging. Hierbij heb ik 7 groepen begeleid. Nu wil ik graag mijn werkzaamheden bij Mediant combineren met mijn eigen diëtistenpraktijk Di-eetwise.  

  • Je bent al actief in Tubbergen en gaat nu ook in Glanerbrug aan de slag. Waarom in Glanerbrug?

Ik denk dat ik aan Glanerbrug een steentje bij kan dragen aan de gezondheid. Ik weet als geen ander dat kleine stapjes maken op de langer termijn positiever effect heeft dan het drastisch omgooien van je eet- en leefstijlpatroon. Daarnaast ben ik toegankelijk voor elk individu. Ik denk dat Glanerbrug dit wel kan gebruiken!

  • Di-eetwise biedt een ruim aanbod aan diensten. Welke zijn uit jouw ervaring de meest voorkomende?

Oh, dit vind ik een lastige! Als diëtist zijnde begeleid je mensen die vanwege medische redenen hun voeding en leefstijl moeten aanpassen. Ik zie veel mensen met hart- en vaatziekten, darmklachten, verstoord eetgedrag/eetstoornissen, maar ook overgewicht/ondervoeding. Neem eens een kijkje op mijn website: www.di-eetwise.nl

Gegevens van belang voor Glanerbrug:

  • Diëtistenpraktijk Di-eetwise
  • Gezondheidscentrum Glanermaten: Jacob Roggeveenstraat 45, 7534 CD, Enschede
  • Telefoon:  0624118544
  • Email:  info@di-eetwise.nl
  •  Spreekuur op de maandagochtend