onze facebookberichten

Glanerbrug-Digitaal

9 hours 48 minutes ago

Glanerbrug-Digitaal

16 hours 50 minutes ago

www.1twente.nl/artikel/2252934/gronau-zet-eerste-stap-naar-grenswijk-shishalounge-maakt-plaats-voor-nieuw-euregio-kantoor

Glanerbrug-Digitaal

1 day 16 hours ago

www.tubantia.nl/enschede/avanti-wilskracht-wil-het-laatste-seizoen-op-de-zondag-goed-afsluiten~a83c70a2/

Glanerbrug-Digitaal

2 days 7 hours ago

Twee keer 2-1 winst

Zowel Eilermark als Avanti Wilskracht wonnen zondag hun duel tegen respectievelijk Schalkaar en FC Trias. Na de mooie 2-4 winst van vorige week gaf Eilermark de maand januari een goed vervolg. Boy Strijker zette de blauwhemden op een 1-0 voorsprong. Na de gelijkmaker van de gasten bezorgde Dayiem Hayta vlak voor tijd Eilermark de 2-1 zege.

Een zelfde eindstand kwam 70 meter verderop ook op het scorebord bij Avanti Wilskracht-FC Trias. Na een 0-0 ruststand kwam Avanti Wilskracht binnen tien minuten na de hervatting op een 2-0 voorsprong. Lars Nijland en Danny Nordkamp waren de doelpuntenmakers. Cornelis Hofman redde op de valreep de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers.

Volgende week weer een compleet programma want dan komen zaterdag in 4G ook het zaterdagteam van Eilermark en Sportlust thuis in actie tegen Emos en Achilles.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s Eilermark – Schalkhaar: Paul Kuipers

Glanerbrug-Digitaal

2 days 14 hours ago

Eindelijk weer Nieuwjaarsconcert Wilhelmina
Drie jaar geen Nieuwjaarsconcert van Wilhelmina. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. Kinderkoor de ‘KIWI’s’, het ‘AJOW’, en het ‘JOW’ en ‘Groot Orkest’ verzorgden een gevarieerd optreden in de Rank aan de Schipholtstraat. Een foto impressie.

Glanerbrug-Digitaal

5 days 10 hours ago

Voorbereidingen in volle gang voor 30ste editie van Boekenbeurs Glanerbrug

‘Is de 29ste Boekenbeurs Glanerbrug voorlopig de laatste?’ kopte de Grensstreek half april vorig jaar. De grootste boekenbeurs in deze regio die door corona twee keer niet zoals gebruikelijk in de laatste week van januari kon worden gehouden was doorgeschoven naar eind april. “Wel ziet het er naar uit dat het voorlopig de laatste zal zijn,” verzuchtte coördinator Peter Halman toen. Oorzaak: gebrek aan vrijwilligers. Maar zover is het gelukkig niet gekomen. “Al tijdens de boekenbeurs meldden zich vorig jaar een clubje nieuwe vrijwilligers aan. Twee weken later hebben we iedereen bij elkaar groepen en een duidelijke taakverdeling gemaakt. Alle seinen konden weer op groen: de Boekenbeurs Glanerbrug gaat door!”

De 30ste editie van de boekenbeurs wordt van woensdag 26 tot en met 30 april gehouden in bassischool de Troubadour aan de Sonatestraat 44a in Glanerbrug. Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Nieuw dit jaar is de koopavond op de woensdagavond. Woensdag 26 april is de beurs dus van 10.00 tot 21.00 uur te bezoeken.

Goede doelen
Ook de goede doelen zijn dit jaar niet veranderd. De opbrengst van de Boekenbeurs zal geheel ten goede komen voor onze drie projecten: het kindertehuis Casa do Menino in Campina Grande in Brazilië, de Vincentiusvereniging in Glanerbrug en de woongemeenschap de Wonne met vestigingen in Glanerbrug, Enschede en Almelo.

Wilt u meehelpen met het opbouwen en/of afbreken van de boekenbeurs? Dat kan! Alle hulp is welkom. U kunt altijd een mail sturen naar boekenbeurs.glanerbrug@gmail.com. Ook als u thuis nog boeken hebt voor de beurs kunt u een mailtje naar dit adres sturen. Of bellen met Peter Halman: 0626978109.

Bij de foto: Bij de Wonne aan de pastoor Meijerstraat wordt door de vrijwilligers alweer druk gesorteerd voor de 30ste editie van de Boekenbeurs Glanerbrug (foto Jenne Smit)

Glanerbrug-Digitaal

5 days 10 hours ago

Na drie jaar eindelijk weer Nieuwjaarsconcert Wilhelmina

Voor het eerst in drie jaar is het eindelijk weer mogelijk om een nieuwjaarsconcert te geven na de coronapandemie van de afgelopen jaren. Op zaterdagmiddag 28 januari vanaf 15.00 uur zullen alle onderdelen van de vereniging voor het voetlicht treden in het eigen gebouw van Wilhelmina aan de Schipholtstraat 41. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Als eerste zal het kinderkoor van Wilhelmina ‘de KIWI’s’ samen met het Aspirant Jeugdorkest ‘AJOW’ een optreden verzorgen. Vervolgens zal het ‘JOW’ Jeugd & Opleidingsorkest samen met het grootorkest van Wilhelmina een drietal werken ten gehore brengen, waarna het grootorkest het nieuwjaarsconcert afsluit.
De combinatie van het JOW met het grootorkest is bewust gekozen omdat een aantal leden van het jeugdorkest in verband met de voorbereiding op de concoursdeelname van het grootorkest in november de overstap zal maken van de jeugd naar de senioren. Gedurende een aantal concerten in het voorjaar, op 26 maart een musicalconcert, op 5 mei een bevrijdingsconcert en op 24 juni een multicultureel concert, zullen deze promotiekandidaten kunnen proeven aan het niveau van het grootorkest, waarna de definitieve overgang zal plaatsvinden.
Na afloop van het nieuwjaarsconcert vindt er nog een gezellig samenzijn plaats in de Rank om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar toe te wensen.

Glanerbrug-Digitaal

1 week 2 days ago

De bal rolt weer

De Glanerbrugse zondagteams, Eilermark en Avanti Wilskracht, hebben zondag de competitie hervat. De zaterdagclubs in 4G hebben een nog wat langere winterstop en komen pas op 4 februari in competitieverband weer in actie.
Eilermark reisde naar sportpark De Noork in Hengelo om BWO van hoofdtrainer Geert Veldhuis te bestrijden. En dat deden de mannen van trainer Wesley Sanders bijzonder goed. Vooral Boy Strijker had het op zijn heupen. Mede door een hattrick te scoren won Eilermark heel knap met 2-4 van de nummer drie op de ranglijst. Na 20 minuten opende Krijn Terink de score voor de thuisclub. Drie minuten later was het door toedoen van Dehly Nahrwold weer gelijk. Na een tweede goal van Terink, zorgde Boy Strijker voor een 2-2 ruststand. Strijker werd na de hervatting de gevierde man.
Bij Avanti Wilskracht viel helemaal niets te vieren. Het elftal van hoofdtrainer Remco Dokter wiens contract afgelopen week werd verlengd, wist geen bres te slaan in de ijzersterke verdediging (pas 9 tegengoals) van WVV'34 dat een week eerder de inhaalwedstrijd tegen Vasse ook al met 5-0 won. In het laatste treffen kwam de ploeg uit Hengevelde ook al als winnaar te voorschijn: 3-0. Vooral na de rust liet WVV'34 zien dat het niet voor niets tweede staat in 3A. Avanti Wilskracht werd totaal onder de voet gelopen gezien de 5-0 uitslag.

Tekst: Ruud Gravendijk

Glanerbrug-Digitaal

1 week 4 days ago

www.tubantia.nl/enschede/drie-broers-wisselen-elkaar-af-als-boer-in-enschede-ieder-van-ons-doet-een-dag-in-de-week-de-boerderij-ideaal~ab21fc44/

Glanerbrug-Digitaal

2 weeks 1 day ago

Glanerbrug-Digitaal

3 weeks 16 hours ago

Glanerbrug-Digitaal

3 weeks 2 days ago

www.tubantia.nl/enschede/kerk-en-pastorie-in-glanerbrug-in-de-verkoop-tot-verdriet-van-geloofsgemeenschap-je-raakt-je-thuis-kwijt~ad4d3cec/

Glanerbrug-Digitaal

3 weeks 2 days ago

Jaap Goosen Memorial voor Barry Siero

Barry Siero mocht op de nieuwjaarsreceptie van Avanti W. onder luid applaus de Jaap Goosen Memorial 2022 in ontvangst nemen. Barry Siero begon bij Avanti W. met het trainen van jeugdelftallen. Toenmalig algemeen voorzitter Vincent Hofste zag in hem een meer dan goede opvolger. Zo is het gekomen dat Barry vanaf de jaarvergadering in 2015 de functie van algemeen voorzitter bekleedt. Barry wordt alom geprezen om zijn grappen en grollen, maar kan ook indien noodzakelijk erg serieus zijn. En dat laatste is hem tot nu toe in zijn functie als voorzitter zeer goed afgegaan. De laatste jaren waren voor hem maar ook voor zijn medebestuursleden niet de eenvoudigste.

In de eerste jaren van zijn voorzitterschap vond er een sterke ontwikkeling plaats binnen Avanti W. op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. Dat was destijds onder Vincent ingezet maar Barry heeft dat op een voortreffelijke manier weten uit te bouwen. Toen dat grotendeels goed op gang was deed corona zijn intrede. Jaren die op de vereniging de nodige invloed hebben gehad. Maar ook jaren waar van het bestuur de meer dan nodige inzet werd gevraagd. Iedere afdeling binnen de omnisportvereniging had in die periode de nodige problemen om sportief alles aan de gang te houden. Mede door de inzet van Barry is het gelukt om de omnisportvereniging in tact te houden.

De periode na corona kenmerkt zich door het verlies van veel kaderleden op alle fronten. Ook op dat gebied zal hij met zijn overtuigingskracht aan het werk moeten. Niet alleen wij Avanti Wilskracht maken gebruik van zijn expertise, ook de gemeente Enschede klopt graag bij hem aan voor de nodige raad en daad. En dat draagt er ook toe dat wij als vereniging zeer goed bekend staan op allerlei fronten.

Natuurlijk nam Barry na de uitreiking de microfoon ter hand om te reageren. “Allereerst moet ik zeggen dat ik erg verrast ben, maar ook erg verheugt was om de bokaal dit keer in ontvangst te mogen nemen. Deze waardering heb ik echter niet in mijn eentje verdiend maar samen met alle bestuursleden binnen deze club. Ik doe bij deze dan ook nogmaals een dringend beroep op met name de jongere leden om niet alleen te profiteren van de mogelijkheden die Avanti Wilskracht hen biedt, maar ook waar mogelijk de club helpen verder uit te bouwen.

Glanerbrug-Digitaal

3 weeks 2 days ago

www.tubantia.nl/enschede-e-o/klachtenregen-over-drugsoverlast-in-glanerbrug-meldcaravan-biedt-bewoners-een-uitlaatklep~a08863bd/

Glanerbrug-Digitaal

3 weeks 5 days ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 day ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 4 days ago

Inschrijven voor 44ste editie van optocht Grenskeerlkes

Op zondag 12 februari 2023 organiseert de Glanerbrugse carnavalsvereniging de Grenskeerlkes de 44ste editie van de carnavalssoptocht. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Inschrijven kan in de categorieën kleine en grote wagens, kleine en grote loopgroepen en eenlingen en duo’s. Voor de 44e inschrijving hebben we nog een aparte prijs. Dus alle reden om in te schrijven. Dat is mogelijk tot uiterlijk 5 februari 2023 op de website van de Grenskeerlkes.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Bewoners luchten hart over veiligheid in Glanerbrug

Luisteren, luisteren en nog eens luisteren. Je zou er bijna rode oortjes van krijgen. Ilonka Benneker, veiligheidsadviseur bij de gemeente Enschede, wijkagent Mark Elferink en consulent wijkbeheer Michèl Godeke van woningcorporatie Domijn kregen veel aanloop op het spreekuur over veiligheid in Glanerbrug. Een verslag van het eerste spreekuur kunt u lezen op de website Glanerbrug-Digitaal.

Iedere inwoner van Glanerbrug die zich zorgen maakt over veiligheid in de buurt nodigen wij van harte uit om langs te komen in de veiligheidscaravan.
Op woensdag 28 december 2022 staat de veiligheidscaravan voor het laatst op het grasveld tegenover Pand nr. 40 van het Redemptoristenpark. De caravan is open van 12.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

Bellen of mailen
Kunt u niet langskomen, kunt u ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via (053) 481 84 48 en via stadsdeelmanagementoost@enschede.nl.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Update verbouwing Apotheek de Eekmaat en Huisartsenpraktijk

Bent u al in onze nieuwe apotheek geweest of heeft u uw huisartsenpraktijk Voss of de Brug al bezocht? Wat is het mooi geworden hè?
Bij de apotheek wordt op dit moment, voor u buiten beeld, de laatste fase afgerond van de grote verbouwing.
In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar, zal ook Huisarts van Brenk zijn oude vernieuwde pand kunnen betrekken tot die tijd verblijft dokter van Brenk in het gebouw midden op het gezondheidsplein.
Voor u maar ook voor al onze collega’s is het een tijd van behelpen geweest, maar straks staat er in Glanerbrug ook echt iets om trots op te zijn.
In de coronatijd zijn ook de praktijken van dokter Sanders, Geenen en Lesterhuis naar een nieuw pand verhuisd.
Een moment om dit met u te vieren is er nog niet geweest. Maar medio 2023 gaat dat toch echt gebeuren. De officiële opening van het Gezondheidsplein gaan wij met de inwoners van Glanerbrug vieren.
Voor nu wensen wij u allen een gezond 2023!!

Bij de foto’s:
1. Pand Apotheek de Eekmaat
2. Balie Apotheek de Eekmaat
3. Entree van Huisartsenpraktijk Voss & De Brug op de eerste verdieping

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Pracht gebaar leerlingen obs Glanerbrug-Zuid: kerstkaarten voor bewoners Ariënhuis

In het nieuws wordt vaak gesproken over eenzaamheid onder ouderen. In deze dagen voor kerstmis wilden de leerlingen van obs Glanerbrug-Zuid een gebaar maken naar de mensen in onze omgeving, die niet altijd omgeven zijn door familie of vrienden.
Tijdens onze lessen spreken we hier met elkaar over en zodoende kwam het idee een gebaar te maken. Om in het kader van noaberschap te laten zien dat wij als school en leerlingen die verbinding willen maken met onze leefomgeving.

Dit hebben de leerlingen van obs Glanerbrug-Zuid gedaan door vorige week vrijdag (16 december) kerstkaarten te maken voor de bewoners van Liberein Ariënshuis. Alle leerlingen van de obs Zuid hebben gezellig met alle groepen door elkaar hieraan gewerkt. Vandaag, vrijdag 23 december hebben Kani, Jaimy, Luciany, Ilvy, Jill, Mirthe, Chaya en Lisa met veel plezier en trots de kaarten aan de bewoners van Liberein Ariënshuis aangeboden.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Lees, kijk, leer en doe! Een boek om bij weg te dromen

Met trots mag ik vertellen dat Boekscout mijn boek heeft uitgebracht! ‘Duik mee in de avonturentas van Mees’. Laat een kind even helemaal wegdromen bij dit fantasie boek!
Het boek voor kinderen vanaf ongeveer de leeftijd van 6 jaar. Dit boek heb ik zelf geschreven, geïllustreerd en geanimeerd! Samen met Fay Schonewille, 5 jaar oud heb ik woorden opgeschreven en aan de hand van deze woorden teksten bedacht, illustraties en animaties gemaakt. De animaties laten de illustraties tot leven komen door de QR-codes te scannen met jouw mobiele telefoon. Ook zitten er opdrachten in verwerkt die kinderen zelf kunnen doen. Leuk voor thuis als lees en doe boek, maar ook voor in de klas of BSO. Alles wat je nodig hebt is je eigen fantasie, potlood en papier! Het boek verbreed de woordenschat en het denken van een kind. De fantasie verbreden van kinderen heeft een heleboel voordelen voor hun ontwikkeling. Het maakt kinderen emotioneel beheerst, creatief, sociaal, empathisch en divergente, kritische denkers. Laten we als ouders, leerkrachten en iedereen die iets met kinderen te maken heeft, ons best doen om de fantasie van kinderen te stimuleren. Bij interesse is het boek te verkrijgen via bol.com of de webwinkel van boekscout!

Mijn naam is Bente Terhaar - ten Pas. Ik ben crossmedia designer en richt mij op het vormgeven van visuele communicatie. Denk o.a. aan illustratie, animatie, grafisch ontwerp. Dit varieert van illustraties bij artikelen, posters, illustraties voor op de muur (schilderingen) tot logo's en huisstijlen maken voor bedrijven met alle content eromheen. Benieuwd naar wat ik maak? Volg mij op Instagram @ikbentenpas of neem een kijkje op www.bentetenpas.nl

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Column Carol Fokkens: Pas je goed op?

Al maanden had hij last van wat kwaaltjes. Vervelend, maar op zich niets om zich zorgen over te maken. Het maakte hem wel somber over de naderende feestdagen. 'Ach, kerst sla ik dit jaar maar over.' En de kerstboom opzetten? ‘Nee, geen zin in. Dit jaar blijft hij in de doos.' Ik vond het jammer, maar begreep het wel. Als je niet zo lekker in je vel zit, dan kun je best tegen de feestdagen op zien.

Donderdagochtend heeft hij een afspraak met de arts. Het kan zijn dat er een kleine ingreep volgt. Hij vindt het spannend, maar ik hoef niet met hem mee. 's Middags bellen we. 'De dokter zegt dat opereren niet nodig is!' Wát een opluchting! We kletsen nog een eventjes en nemen dan afscheid. Zachtjes zegt hij: 'Lieverd, zul je goed oppassen?'

Twee dagen later gaat de telefoon. Pa’s buurman. 'Kom je hier? Het gaat niet goed met je vader.' Vrij achteloos stap ik in de auto, onderweg bel ik mijn broer. 'Ik kom je halen, we moeten even met pa naar het ziekenhuis.' We hadden het al menig keer gedaan de afgelopen tijd. Een opspelende ontsteking, gokken we.

Al pratend over de pyjama en de toiletspullen die we even bij elkaar moeten zoeken, lopen we zijn woonkamer in. De arts, schrijvend in een hoek van de kamer, ontgaat me. Pa zit in zijn stoel, met zijn rug naar de deur. Ik loop naar hem toe en leg mijn hand op zijn schouder. 'Pa, wat maak je ons nou?' Zijn lijf voelt koud en het blijft oorverdovend stil...

Een paar uur en veel tranen later kijken we de rouwauto na, die langzaam de donkere nacht in verdwijnt. De koplampen van de uit eerbied stilstaande auto's fonkelen op het natte wegdek.

We drinken nog een borrel in zijn appartement. Ik kijk de kamer rond en verdwaal in de twinkelende lichtjes. Dan pas dringt het tot me door: Pa heeft na het goede nieuws van de arts tóch de kerstversiering van zolder gehaald...

Weemoedig draai ik aan het kaarsje in de kerstboom, de lampjes doven. 'Ja pa, ik zal goed oppassen.'

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

indebuurt.nl/enschede/oud-en-nieuw/11-x-hier-in-enschede-mag-je-geen-vuurwerk-afsteken-tijdens-oud-en-nieuw~202338/

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Donatie van Vredehof en Jumbo Lochan voor Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Kerst is het feest van vrede en van lief zijn voor elkaar. En van oog en oor hebben voor eenieder die het minder getroffen hebben dan wij. Kerst is dan ook de tijd om een helpende hand uit te steken waar dit nodig is. En waar is dit meer nodig dan bij de Voedselbank? We zitten opnieuw in een roerige tijd, met de oorlog in Oekraïne, de vluchtelingen- en energiecrisis en arbeidstekorten. Ook de voedselbank merkt dit. Er zijn meer mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank en het wordt lastiger om donateurs te vinden.
Vredehof Uitvaartverzorging en Jumbo Lochan hebben dan ook de handen ineengeslagen en deden begin deze week een mooie donatie aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Ruud Gardenbroek, voorzitter Voedselbank mocht uit handen van algemeen directeur Pedro Swier van Vredehof en eigenaar Radjen Lochan van Jumbo Lochan (Glanerbrug, Stokhorst en Lage Bothof) een mooi pakket met voornamelijk verse eieren in ontvangst nemen. De voedselbank had aangegeven met name aan eieren veel behoefte te hebben. Pedro Swier van Vredehof geeft aan dat deze donatie heel mooi past bij hun maatschappelijk beleid om vertrouwd en dicht bij de mensen in hun werkgebied te staan. Verder roepen zowel Pedro Swier als Radjen Lochan iedereen die iets kan missen op, om ook aan de Voedselbank te denken. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor giften en donaties aan de voedselbank vind je op hun website www.voedselbankenschedehaaksbergen.nl.

Op de foto v.l.n.r.: Ruud Gardenbroek (voorzitter Voedselbank), Radjen Lochan (eigenaar Jumbo Lochan), Pedro Swier (algemeen directeur Vredehof Uitvaartverzorging) en Hilco Tuin (vrijwilliger Voedselbank)

Glanerbrug-Digitaal

1 month 1 week ago

Lisa en Silke eerste jeugdprinsessen van de Grenskeerlkes

De Grenskeerlkes bestaat sinds 1975. Maar afgelopen zondag was in feestpaleis Dinkelsweide in Glane voor het eerst in de geschiedenis van de Glanerbrugse carnavalsvereniging de opkomst van de eerste jeugdprins van de Grenskeerlkes. Nee, geen jeugdprins, maar twee jeugdprinsessen: de zussen Lisa (12) en Silke (10) Jager. Hun spectaculaire opkomst was een variant op het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’. Zij zullen met name het ‘grensgrut’ van de Grenskeerlkes voorgaan onder het motto “Dit joar plearn wiej met de nus in de botter’.

De Grenskeerlkes telt op dit moment ongeveer 80 leden. Zo’n 40 procent daarvan is jeugd. ”Onze vereniging is de laatste jaren aan het verjongen,” meent voorzitter Raymond Groothuis. ‘Dat komt volgens mij vooral omdat we geen vereniging willen zijn die niet alleen in de tijd van carnaval maar het hele jaar actief wil zijn voor jong en oud.” “Zo hebben we in de coronatijd allerlei activiteiten met name voor de jeugd georganiseerd,” vult Yara Vochteloo, die Lisa en Silke begeleidt, aan. “Bijvoorbeeld een kinderbingo en pubquizz. En ook hebben we in coronatijd pakketjes met lekkers rondgebracht langs de leden.”

Voor prins Roy ll was de ontmaskering van zijn prinsessen Lisa en Silke een complete verrassing. Hij had de wens al eens uitgesproken zijn dochter(s) als prinses van de Grenskeerlkes te mogen begroeten, maar dat ze samen het carnavalsseizoen op zullen trekken had hij totaal niet verwacht. “Onze vader wist nergens van,” reageerden de zusjes glimlachend. “We hebben het allemaal voor hem geheim gehouden. Alleen moeder, Yara en Raymond wisten ervan. Het was wel heel spannend!”

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Gezamenlijke kerstviering voor 55-plussers

Afgelopen zaterdag werd voor de 65ste keer de gezamenlijke kerstviering voor 55-plussers gehouden in de Protestantse kerk in Glanerbrug. Medewerking werd verleend door het Jeugdorkest van Wilhelmina, het mannenkoor St Caecilia, kinderkoor KIWI en Enschedese midwinterhoornblazers. Voorgangers waren pastor Cara Berbée en dominee Hans Kroeskop.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Er kan weer geschaatst worden

Vanochtend is de schaatsbaan in Glanerbrug geopend.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Kerstavond: lichtjesavond op Oosterbegraafplaats

Ook dit jaar zullen op kerstavond, 24 december, de kaarsen op de geallieerde graven uit de tweede wereldoorlog in Enschede weer worden ontstoken. Verdeeld over honderden plekken in het land gebeurt dit nu al een aantal jaren.
Dit jaar kunnen belangstellenden eindelijk weer aanwezig zijn zolang zij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Daarom is dit jaar, zelfs de traditionele kop chocolademelk of koffie na afloop terug.
Verzamelen op de parkeerplaats van de Oosterbegraafplaats aan de Noord Eschmarkerrondweg in Enschede. Om 16:30 zullen we vanaf de hoofdingang van de via de met fakkels verlichte paden naar de vijftig graven lopen.
De tocht zal begeleid worden door de tonen van de midwinterhoorns van de Vanekerblazers die zoals elk jaar hun medewerking verlenen aan deze sobere plechtigheid. Bij de graven zal een korte overdenking worden uitgesproken en na de ‘pledge of rememberance’ zullen de aanwezigen gevraagd worden de dan reeds ontstoken kaarsen op de graven te plaatsen. Na een kort dankwoord zullen we vervolgens gezamenlijk de begraafplaats verlaten. Daarna kan ieder op weg naar zijn of haar eigen kerstviering.

‘Lest we forget’

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Stadsdichter Dick Schlüter in TC Tubantia

Glanerbrug

Hier was ooit een nietsig niks,

heidense leegte, zompige grond

waar schadden werden gestoken.

En een lange mulle kronkel van

de Eschpoort, door 't Glanerveld,

over een bruggetje, langs een galg,

naar 't Koninkrijk Hannover liep.

Tot Van Heek en Van Delden hun

stenen vingers in de hemel staken.

Geharde kerels, kranige vrouwen

uit Friesland, Drenthe en de Kop

bouwden hier uit het niets wat op.

Een wild dorp op woeste grond

langs een stapvoetse weg, waar je

dit land verlaat. Naar Gronau gaat.

Van bovenaf oogt oud Glanerbrug

als een driekwart broek. In 't midden

een mooie rits: de Gronausestraat.

Oikos hangt als schone zakdoek

uit de Eekmaat/Schipholt-broekspijp.

Rechts de pijp Bentvelt-Bultserve/

Dolphia met de poetsdoek Euregio.

Enschede wil lange pijpen krijgen

door tussenstukken te stofferen:

Eschmarke, de Voskamp, Cascade

en thans De Leuriks. Wanneer

worden de laatste stroken ecozone

uitgestukt, dichtgepropt? Langs die

stapvoetse stoplichtenstraat, waar je

dit land verlaat. Gronau in gaat.

Voorbij is het roetige textieltij,

maar het dorpsboek kreeg nieuwe

wilde pagina's door een neergestorte

meteoriet, drugspanden en stoertjes

bij 't Cruyffcourt en omgeving de Hut.

De dorpsraad pleit voor een integrale

aanpak terwijl wijkagent Elferink

het Redemptoristenpark, Zwarteweg,

Kerkstraat en Heldersplein bromsnort.

Intussen is het weer tijd voor warme

chocomelk, de oliebollen van Oonk of

de Glaneroliebol. Feestdagen vieren!

Bruggers doen en laten, het dorp is!

Bij die stapvoetse winkelsliert, waar je

dit land verlaat. Gronau in gaat.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Cafetaria het Trefpunt verhuist naar overkant

Eerst even een geschiedenislesje. Zo’n 65 jaar geleden begon Van Ek cafetaria het Trefpunt aan de Gronausestraat 1156. Begin december sloot de huidige eigenaar ‘Jan’ (zo kennen de klanten me nu eenmaal) Hu de deur om te verhuizen naar de overkant. Sinds begin deze week kun je voor een snelle hap van het Trefpunt terecht op nummer 1275A. In dat pand waren eerder Nijhuis Dranken en de Bloembinderij gevestigd.

‘Jan’ Hu (52) nam het Trefpunt 18 jaar geleden over. “Ik was toen werkzaam als chef-kok bij Hu’s Garden in Enschede,” aldus ‘Jan’. “Maar ik had altijd de ambitie zelf een zaak te beginnen. Die kans kreeg ik in 2004 in Glanerbrug. Nu, na 18 jaar, heb ik weer een stapje verder gezet. Het vorige pand had ik gehuurd, nu ben ik ook eigenaar van het pand. We hebben de zaak modern ingericht en beschikken over een eigen overdekt terras.”

Het bestaande assortiment van het Trefpunt zal worden uitgebreid met broodjes. “Ook willen we op zaterdag en zondag vanaf half 10 een ontbijt aanbieden. Lekker met gratis een tweede kopje koffie of thee.”
De officiële opening van het Trefpunt is gepland in januari van het volgend jaar.

Cafetaria het Trefpunt
Gronausestraat 1275a
Telefoon: 053-4611429

Bij de foto: ‘Jan’, Xiao en Christine zijn enthousiast over de nieuwe locatie van het Trefpunt (foto Jenne Smit)

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Minder drugshandel in openbare ruimte, nu meer binnen

Twee weken geleden werd de vergadering van de stadsdeelcommissie Oost in het parochiehuis in Glanerbrug gehouden. Op de agenda stond onder andere weer eens de drugsoverlast in Glanerbrug. In een volgepakt parochiehuis gaven wijkregisseur Job Kantelberg van stadsdeel Oost en wijkagent Mark Elferink een presentatie met de laatste ontwikkelingen. Volgens Job Kantelberg vindt de drugshandel minder plaats in de openbare ruimte en meer in een aantal panden in het grensdorp. Glanerbrug blijft nu eenmaal als grensdorp aantrekkelijk voor de drugshandel. En zorgt daarmee ook nog steeds voor de nodige overlast.

“De verhoogde inzet en aanwezigheid van politie heeft in de directe omgeving van het station Glanerbrug wel het nodige effect gehad. Met name door de internationale samenwerking met de Deutsche Bahn, Arriva, politie Gronau, Prorail en de gemeente,” aldus Kantelberg en Elferink. Wel constateren een aantal buurtbewoners dat gebruikers verder weg van het station nu hun ‘heil’ zoeken. Ze zorgen bijvoorbeeld voor overlast op het kerkhof aan de Kerkstraat of vernielen of stelen eigendommen van buurtbewoners. Kantelberg en Elferink menen dat het van belang is dat elk incident bij de politie wordt gemeld. Dat gebeurt volgens het duo helaas niet altijd. Politie en gemeente werken aan het verhogen van de meldingsbereidheid. Het volledige verhaal over de vergadering van de stadsdeelcommissie Oost leest u op de website van Glanerbrug-Digitaal.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 2 weeks ago

Winterstop voor voetbalclubs

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld in 2022. De voetbalclubs gaan een lange winterstop tegemoet. Pas op 4 februari wordt de competitie hervat. Hopelijk is de temperatuur dan wat aangenamer dan de twee laatste weekends. Het was zeker geen pretje met die ijzige kou langs de lijn te staan. Een pretje was het ook niet voor Eilermark-zaterdag, waar je van alles kan verwachten dit seizoen. In ieder geval grote uitslagen en dat was nu weer het geval. ,,Ik wil het jaar goed afsluiten en minimaal een punt meenemen uit het grensdorp", liet hoofdtrainer Benjamin Can van Achilles Enschede vooraf weten. Het werden er zelfs drie want zijn ploeg won met maar liefst 1-6 van Eilermark. Youri Verveld legde binnen een half uur met twee doelpunten de basis voor de grote zege. Aan het eind kon Shejuaddin Amiri nog zorgen voor de eretreffer bij de thuisclub. In dezelfde 4e klasse G boekte Sportlust een goede 3-0 zege tegen SVV'91. Sven Dost scoorde de eerste en derde goal. Robin Jager zorgde voor de 2-0. Sportlust sluit een goede eerste competitiehelft af met een vierde plaats, maar wel met een grote achterstand op de Top-3. Ook het zondagelftal van Eilermark ging onderuit en wel tegen het iets hoger geklasseerde ATC'65. Max Vasterink voor en Boudewijn Barendse na de rust velden in Hengelo het vonnis: 2-0. Tenslotte Avanti Wilskracht. De derdeklasser kwam door een treffer van Ivar Temmink op een 0-1 achterstand tegen Ruurlo. Uit een benutte strafschop kwam Avanti Wilskracht langszij en via twee doelpunten van Gijs ten Bos zelfs op een 3-1 voorsprong. Het werd uiteindelijk nog 4-1.

Tekst: Ruud Gravendijk

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Lichte stijging diefstal fietsen: vooral elektrische fietsen

Wellicht kent u de rubriek Herman Ditjes en Datjes nog uit de Grensstreek. Helaas ter ziele gegaan door de verhuizingen van de politie Twente. Daarin werd regelmatig gemeld dat er weer eens een of meerdere fietsen in Glanerbrug waren gestolen. Een probleem dat zich nog steeds voordoet. En niet alleen in Glanerbrug. Volgens wijkagent Mark Elferink is er dit jaar zelfs weer een lichte stijging ten opzichte van voorgaande jaren te zien. Waarbij de dieven het vooral gemunt hebben op de elektrische fietsen.

Een Glanerbrugger die liever niet met zijn naam in de krant wil, meldde zich onlangs verontwaardigd bij mij aan de deur met een verhaal dat zeker in Herman Ditjes en Datjes gepast zou hebben. “Toen ik terugkwam van een boodschap bij de Jumbo was mijn fiets verdwenen. Terwijl ik de omgeving afspeurde kreeg ik een telefoontje van Brian van Damhuis Rijwielen. “Mijn fiets stond bij Damhuis. Brian vertelde dat dat een man hulp vroeg omdat hij de sleutel niet uit het slot kreeg. Maar Brian vertrouwde het niet en checkte de gegevens van de fiets en kwam zo bij mij terecht. De ‘eigenaar’ die om hulp had gevraagd was er intussen vandoor gegaan. Ik had mijn beschadigde fiets terug met in de fietstas een rol biscuit, Knopppers en een schroevendraaier. Ik heb de schade laten repareren, maar ik zal alles in het werk stellen om die schade van 170 euro op de dader te verhalen. Desnoods via een civiele procedure.”

Volgens de gegevens die wijkagent Mark Elferink heeft nagetrokken zijn er dit jaar tot en met oktober 49 fietsen gestolen in Glanerbrug, waarvan 26 elektrische. Van het aantal accu’s heeft hij geen duidelijke cijfers kunnen achterhalen. “Een duidelijke hotspot is het station aan de Kerkstraat. Dit is het al de laatste vijf jaren,” aldus Elferink. “Ook neemt het aantal diefstallen toe rondom Liberein Ariënshuis en het Heldersplein.
Wel is er een lichte afname rondom de winkels aan de Gronausestraat en Albert Heijn te zien is. Bij de Jumbo aan de Schoolstraat staat geen registratie in 2022 van een elektrische fiets in het systeem. Wel van twee gewone fietsen.”

Elferink: “Om diefstal van fietsen tegen te gaan surveilleren wij regelmatig bij de hotspots. Ook hebben wij de beschikking over een aantal zogenaamde lokfietsen. Deze worden op verschillende hotspots in Enschede ingezet.” En dan heeft hij nog de volgende tips:
• Zet de fietsen goed op slot, het liefst met een dubbel slot.
• Bevestig de fiets met dat extra slot aan een vast voorwerp zoals een hekwerk of lantaarnpaal. Dit voorkomt dat de dieven de fiets optillen en er mee weglopen.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Prins Roy ll rijdt in hofauto van Auto Arjan

Prins Roy ll van de Grenskeerlkes kan samen met zijn adjudant John met een gerust hart naar de bevriende carnavalsverenigingen. Hofchauffeur Ronald Beute rijdt het duo veilig naar de verschillende activiteiten met een auto die beschikbaar is gesteld door Arjan Spenkelink van Auto Arjan. Vorige week zaterdag nam prins Roy ll de sleutel en het kentekenpasje in ontvangst uit handen van Arjan. Bij Auto Arjan aan de Gronausestraat 945 in Glanerbrug staan altijd tussen de 30 en 40 auto’s op een koper te wachten.

Auto Arjan is een klein bedrijf waar kwaliteit voorop staat en persoonlijk contact gewoon is. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van kleine betaalbare auto’s van elk merk.

Auto Arjan
Gronausestraat 945
Telefoon: +31620379933
Mail: info@autoarjan

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Doe ook mee met Samen in Glanerbrug: activiteiten samen op één kalender

De Dorpskamer waar onder andere Power, Mediant en Surplus onderdak hebben, Liberein (Ariënshuis en Bruggerbosch), speeltuin Glanerbrug, Twentse Alliantie, Avanti W., Dorpsraad Glanerbrug en stadsdeel Oost van de gemeente Enschede hebben het initiatief genomen maandelijks samen een kalender uit te brengen met hun activiteiten. Die kalender ‘Samen in Glanerbrug’ (SinG) maakt iedere maand via de diverse sociale media de activiteiten bekend die in Glanerbrug worden georganiseerd. Er wordt uit alle macht aan gewerkt de eerste kalender in december te publiceren. Met name de activiteiten rond kerst in de tweede helft van deze maand.

Volgens initiatiefnemer Wilfried Olde Hartman van de Twentse Alliantie zijn en worden er de afgelopen en komende maand(en) niet alleen door de welzijnsorganisaties, maar ook door (sport)verenigingen, buurthuis Bultsweg en andere maatschappelijke initiatieven zoals De Droom en de Vincentiusvereniging tal van activiteiten georganiseerd. “Dan is het belangrijk dat al die organisaties goed met elkaar communiceren zodat er geen activiteiten dubbel worden georganiseerd. Elkaar niet in de wielen rijden, maar verbinden,” aldus Wilfried. “Wij willen dan ook inventariseren welke verenigingen de komende tijd wat te doen hebben. Die kunnen zich met alle plezier bij mij melden.”

Wilfried Olde Hartman, telefoon +31653781457, mail: wilfried@visier-md.nl.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Aangepaste ontwerp woningen maisveld houdt rekening met wensen omwonenden

Twee keer organiseerde de gemeente Enschede een inloopavond over de te bouwen woningen op het zuidelijke deel van het maisveld aan de Ekersdijk. De opbrengst van de eerste inloopavond in de kantine van Avanti W. leverde een aantal aanpassingen op die op de tweede werden gepresenteerd. Op het maisveld worden nu 54 woningen gebouwd: 36 verplaatsbare woningen, 14 reguliere huurwoningen en 4 ouderenwoningen. Ook werd in het nieuwe ontwerp rekening gehouden met de wensen die de omwonenden hebben ingebracht.

Zo worden de zichtlijnen naar het noorden tussen de bouwblokken met name voor de bewoners aan de Ekerdijk beter vrijgehouden. Ook komt er een grotere groene buffer (zie foto) op de hoek van de Ekersdijk en de Willem Barendszstraat. De vier ouderenwoningen stonden niet en het eerste ontwerp en zijn nu toegevoegd. De parkeerplaatsen zijn meer over het gebied verspreid zodat naar verwachting minder aan de Willem Barendszstraat zal worden geparkeerd.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Even voorstellen: Danny van Wakeren, woordvoerder stadsdeel Oost BBE

Danny van Wakeren zit sinds enkele maanden namens Burger Belangen Enschede in de gemeenteraad waar hij de plaats heeft ingenomen van de om gezondheidsredenen gestopte Glanerbrugger Stef Heurman. Hij zal zijn politieke activiteiten voornamelijk richten op zaken die in Enschede Oost spelen.

Danny is geboren en getogen in Enschede. Van zijn tweede tot zijn 21ste woonde hij op de Eschmarke. Enschede Oost is dus geen onbekend terrein voor hem. Hij ging er naar de basisschool (ibs Eschmarke) en naar het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan.Voetballen deed hij vanaf de F’jes tot aan de senioren bij Avanti Wilskracht.

Dan komt natuurlijk de vraag “Wat vind je belangrijk dan?’’ Veiligheid vind ik een belangrijk onderwerp om te blijven monitoren. Van overlast van hangjongeren tot aan de drugsoverlast die er is. Ook vind ik een betere doorstroom van verkeer van belang, denk hierbij aan bijvoorbeeld de ontsluiting van Glanerbrug. Ik wil inwoners ook echt betrekken. Ik zal vaak te vinden zijn bij vergaderingen en bijeenkomsten in stadsdeel Oost. Graag ga ik daar het gesprek aan over wat u belangrijk vindt!

Glanerbrug-Digitaal

1 month 3 weeks ago

Zeges voor teams Eilermark

Ondanks dat ons Nederlands elftal de kwartfinale heeft bereikt op het WK in Qatar is er van een Oranje-gekte in ons dorp nog weinig te merken. Maar dat terzijde, het gaat tenslotte over onze eigen voetbalelftallen. Onze vier clubs presteerden redelijk goed tijdens dit koude weekend. Twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag. Eilermark-zaterdag dat wel een zeer wisselvallig seizoen doormaakt versloeg op sportpark wethouder Horstman SVV'91 met 6-0. Dylan Droste, Duncan Stubener, Luuk Vleugels en Shejuaddin Amiri vonden het net voor Eilermark, dat nu op de vierde plaats staat in 4G. In dezelfde klasse staat Sportlust een plaatsje lager na een zeer verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen gastheer Berghuizen. Na een 2-0 achterstand door doelpunten van Dennis Agterbos en Cees Schurink kwam Sportlust verrassend goed terug. Door goals van Robin Jager en (wie anders) Gerben Papenburg werd een verdiend gelijkspel in Oldenzaal in de wacht gesleept.
Eilermark-zondag won thuis met 3-2 van SDC'12, dat donderdag ook de eerder gestaakte wedstrijd tegen ATC'65 met 4-0 verloren zag gaan. In de rebound, na een strafschop op de lat, scoorde Desmond Holtman de winnende treffer: 3-2. De enige nederlaag kwam op naam van Avanti Wilskracht dat vorige zondag nog met 7-0 won. Op sportpark 't Lankamp kwam Avanti Wilskracht tegen Vasse nog wel op een 0-1 voorsprong na een mooi schot van Carlos Scholtens in de kruising, maar na een bal op de lat was de koek op. Rudolf Wigger zorgde met een afstandsschot voor 1-1 en Douwe Naber werkte de bal na een kluts binnen: 2-1. Door deze nederlaag ziet Avanti Wilskracht de achterstand met de top-3 groter worden. Komend weekend weer nieuwe kansen.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s: Paul Kuipers

Glanerbrug-Digitaal

1 month 4 weeks ago

Twentse frisédag in Glanerbrug gaat internationaal

De zesde editie van de Twentse frisédag gaat internationaal. Op zaterdag 10 december zullen inzenders uit Nederland, Denemarken, Duitsland en België zo’n veertien verschillende frisé-rassen tonen in het clubgebouw van de Goudvink aan de Kerkstraat 92a in Glanerbrug.
Het clubgebouw van de Goudvink op sportpark Het Bultserve is geopend vanaf 9.00 uur. De keuring is vanaf 09.30 uur vrij toegankelijk. De sluiting rond is 15.30 uur.

Glanerbrug-Digitaal

1 month 4 weeks ago

Kerstconcert door Kamerkoor Canteklaer en VE De Troubadours

ENSCHEDE - Kerst is een feest dat wereldwijd wordt gevierd. Kerstliederen zijn er dan ook in allerlei talen. Tijdens het kerstconcert dat Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours op zaterdag 10 december geven wordt er niet alleen gezongen in het Engels, Duits, en Latijn, maar ook in het Spaans, Bulgaars en Hebreeuws. Naast bekende liederen als ‘Maria durch ein Dornwald ging’ in een arrangement van Stefan Claas en ‘Ave Maria’ in de toonzetting van Franz Biebl, klinken werken van hedendaagse componisten zoals ‘Adam lay ybounden’ van Ruben Stolp en de ‘Five Hebrew Love Songs’ van Eric Whitacre. Het kerstconcert begint om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Enschede.

De twee koren zingen enkele liederen samen. Verrassend is dat de koren afzonderlijk twee liederen zingen met dezelfde tekst maar in een verschillende zetting. Zo zingen De Troubadours ‘Angelus ad virginem’ in een arrangement van Gabriel Crouch en zingt Kamerkoor Canteklaer hetzelfde lied in een arrangement van Michael McGlynn.

Kamerkoor Canteklaer wordt bij enkele liederen begeleid door Marlies van Oort op harp, Gerard van Kempen op piano en Piet Kommers op viool. Daarnaast speelt Marlies van Oort enkele traditionele Ierse stukken op harp en Gerard van Kempen vertolkt het ‘Chanson de berceau’ van Frederico Mompou: een wiegelied voor het kerstkind.

Toegangskaarten (à 15 euro) zijn in de voorverkoop te bestellen via www.canteklaer.nl. Aan de kassa kosten de kaarten € 17,50. Voor financieel minder draagkrachtigen bieden we de mogelijkheid van een sociaal tarief van 12,50 euro.

Kerstconcert door Kamerkoor Canteklaer en VE De Troubadours, o.l.v. Jurriaan Poesse op zaterdag 10 december 2022.
M.m.v. Marlies van Oort (harp), Gerard van Kempen (piano) en Piet Kommers (viool).
Aanvang 20.00 uur. Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, Enschede.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 days ago

Veiligheidscaravan in Glanerbrug

Iedere inwoner van Glanerbrug die zich zorgen maakt over veiligheid in de buurt nodigen wij van harte uit om langs te komen in de veiligheidscaravan.
Vanaf woensdag 7 december 2022 staat de veiligheidscaravan iedere op woensdag op het grasveld tegenover nr. 40 van het Redemptoristenpark. De caravan is open van 12.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

Kom langs en kom in gesprek
Maakt u zich zorgen over de veiligheid of leefbaarheid in uw buurt? We gaan graag met u in gesprek.
De veiligheidscaravan is een idee van politie, gemeente Enschede, woningcorporatie Domijn en de Regionale Instelling voor Beschermd en Begeleid wonen (RIBW). Op de woensdagmiddagen zitten mensen van deze organisaties voor u klaar in de caravan.

Bellen of mailen
Kunt u niet langs komen, kunt u ons natuurlijk ook altijd bellen of e-mailen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via (053) 481 84 48 en via stadsdeelmanagementoost@enschede.nl.

Samen zorgen we voor een veilige buurt
Politie en gemeente doen er alles aan om de veiligheid in uw buurt te verbeteren. Uw informatie en uw ervaringen zijn daarbij belangrijk. U kunt altijd bij de politie terecht als u zich zorgen maakt of onveilig voelt. Neem contact op met de (wijkagent van de) Politie via 0900-8844. U kunt ook een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl . Samen zorgen we voor een veilige buurt.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 days ago

Glanerbruggers moeten nog wel even geduld hebben: Dorpsraad wil energiezuinig en gasloos zwembad

Uit het in mei van dit jaar gepresenteerde voorlopige haalbaarheidsonderzoek blijkt dat een grote meerderheid van de Glanerbrugse bevolking de heropening van zwembad De Brug steunt. De Dorpsraad Glanerbrug kan rekenen op een zeer breed draagvlak onder de Glanerbrugse samenleving. Ook in de stadsdeelcommissie Oost in mei van dit jaar krijgt de Dorpsraad overwegend steun. Wanneer enkele weken later de coalitiepartijen (BBE, VVD, ChristenUnie en PvdA) hun coalitieakkoord presenteren stelt de coalitie 2,2 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van een energiezuinig en gasloos zwembad. Een duurzaam gerenoveerd zwembad betekent immers een besparing op de kosten van de exploitatie.

Daarmee is de eerste stap gezet. Wat dus nog niet wil zeggen dat De Brug binnenkort alweer open kan. De volgende fase zal een stuk gecompliceerder zijn. In deze fase wil de Dorpsraad (mede)verantwoordelijkheid blijven dragen voor het proces. “Wij zien het als een gemeenschappelijk belang het zwembad te realiseren. En hopen dat het proces uiteindelijk zal uitmonden in een positief raadsbesluit,” meent voorzitter Bert Siemeling van de Dorpsraad Glanerbrug.

Raadsbesluit

“Zo’n raadsbesluit is de vertaalslag van het coalitieakkoord waarin de investering van 2,2 miljoen euro moet worden besteed aan een toekomstbestendig en duurzaam zwembad,” vervolgt Siemeling. “Dat vraagt aanvullend onderzoek door een gespecialiseerd extern bureau. In dat onderzoek komen de renovatie, exploitatie, financieringsmogelijkheden, definitieve rechtsvorm aan de orde. Belangrijke vraag hierbij is of de gemeente het zwembad als eigenaar het zwembad laat exploiteren door een derde partij of is er sprake van een private (particuliere) aangelegenheid, waarbij het eigendom wordt overgedragen. In het laatste geval moet het vervolgonderzoek ook een antwoord moeten geven welke rechtsvorm daarbij past. Wordt het dan een vereniging of toch een stichting. De DrG vindt het in dat geval van belang dat de toekomstige rechtsvorm en exploitant ook bij het proces betrokken moet worden.”

Dit verhaal en het vervolg van dit artikel kunt in zijn geheel lezen op de website van Glanerbrug-Digitaal

Glanerbrug-Digitaal

2 months 4 days ago

Malaise bij zaterdagclubs, winst voor zondagteams

Zaterdag in de vierde klasse G troffen Eilermark en Sportlust hoger geklasseerde ploegen, respectievelijk Berghuizen en Drienerlo. Eilermark heeft dat het meest geweten, want het werd op een smadelijke 2-8 nederlaag getrakteerd. Halverwege de eerste helft stond het al 0-3. Snel daarna verkleinde Smits en Drosten de achterstand tot 2-3. Daarna was het weer Berghuizen dat de klok sloeg. Bij de rust (2-5) was al duidelijk wie er als winnaar het veld zou verlaten. Dat kwam mede omdat Eilermark een beroep moest doen op een aantal jeugdspelers. Bij de Oldenzaalse club, die vorige week het 75-jarig bestaan vierde, scoorde maar liefst zeven verschillende spelers. Eilermark heeft na negen wedstrijden al 34 tegentreffers moeten incasseren!
Sportlust bood Drienerlo beter partij maar moest de winst (0-2) toch laten aan de gasten, die Angell voor de rust zagen scoren. Na de hervatting haalde Joseph Brugger de trekker over: 0-2. Na 1x rood voor een Sportlustspeler en 2x geel (dus ook rood) bij de bezoekers ging de strijd met 10 man verder. Drienerlo bereikte het einde zelfs met 9 spelers in verband met een geblesseerde speler. Beide Glanerbrugse clubs hebben de afgelopen weken moeten constateren dat een Top-3 positie dit seizoen er (hoogstwaarschijnlijk) niet in zit.
Gelukkig veel beter nieuws van onze zondagteams. Vooral Avanti Wilskracht scoorde er lustig op los. Het bezoekende TVO uit Beckum werd met maar liefst 7-0 verslagen. Gijs ten Bos en Carlos Scholtens zorgden met ieder twee goals voor een 4-0 voorsprong, die uitgebouwd werd met nog drie Glanerbrugse treffers. Op sportpark 't Loarkamp in Albergen ging Eilermark tegen De Tukkers met 2-1 winnend het veld af. Diego Jonkers zorgde voor 0-1 en nog voor de rust kwam de thuisclub langszij via een benutte strafschop van Joep Egberink, die onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Vlak voor tijd scoorde Youri Bont op fraaie wijze de winnende treffer. Hopelijk is hiermee weer de goede weg ingeslagen voor de komende weken.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto's Eilermark za. - Berghuizen: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

www.tubantia.nl/enschede/buurmannen-lopen-elke-avond-door-glanerbrug-in-strijd-tegen-drugs-en-jongerenoverlast~af25f6c1/

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Valt de Grensstreek om? Wij zoeken nieuwe ideeën, vrijwilligers en middelen om het tij te keren

De Grensstreek, de krant van en voor Glanerbruggers, sluit aan het eind van het jaar zijn 43ste jaargang af. Wellicht bestaat de krant al langer, maar dat is niet exact te achterhalen. Wel is bekend dat de Grensstreek 43 jaar geleden is voortgekomen uit een fusie van een aantal kleinere Glanerbrugse huis-aan-huisbladen.
Maar de Grensstreek, die een begrip is in Glanerbrug, is in nood en dreigt te verdwijnen. Door stijgende kosten en verminderde inkomsten uit advertenties is de krant die altijd budgettair neutraal draaide in financiële problemen gekomen. Daarnaast hebben Elly en Willie Meester, beide bestuursleden van de stichting en medewerkers van het eerste uur te kennen gegeven hun bestuurstaken en werkzaamheden aan het eind van dit jaar neer te leggen.
Deze situatie werpt de vraag op of Stichting de Grensstreek moet worden ontbonden, de krant houdt dan op te bestaan of dat er naar opties voor een doorstart gezocht moet worden. Het overgebleven bestuurslid, Jenne Smit, vindt dat de optie voor een doorstart serieus onderzocht moet worden. Glanerbrug zonder Grensstreek is niet denkbaar en de ervaring in den lande leert dat als een dorpskrant eenmaal op houdt te bestaan dat deze niet weer terug komt. En dat is naar onze mening een gemiste kans.
Jenne kan de kar echter niet in zijn eentje trekken en is daarom op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken over een doorstart en wellicht op termijn ook taken willen vervullen. Omdat het tijd voor verandering is wordt nadrukkelijk gevraagd om mensen met nieuwe en verfrissende ideeën die De Grensstreek weer een toekomst kunnen geven.
Wilt u meedenken over een doorstart van de Grensstreek of de handen concreet uit de mouwen steken bij het werven van adverteerders of het verrichten van administratieve taken meldt u dan bij:
Jenne Smit , telefoon 0614333115, email: jenne.smit@gmail.com.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Geen zege voor clubs uit Glanerbrug

Het was met drie nederlagen en een gelijkspel geen al te best weekend voor onze vier Glanerbrugse voetbalploegen. Net als vorige week elimineerde koploper SV Losser een naaste rivaal. Was het toen Eilermark, nu werd Sportlust, nummer 3 op de ranglijst, met 4-0 verslagen. De zegereeks van de laatste drie duels werd dus genadeloos gestopt door Losser. Ook weer niet zo verwonderlijk want Losser had voorafgaande aan deze wedstrijd een veelzeggend doelsaldo van 22 voor en slechts 2 tegen. Dat zegt genoeg. Na een 1-0 ruststand werd na de pauze de score tot 4-0 opgevoerd en daarmee was de eerste periodetitel een feit. Luuk Nijmeijer (2x), Stijn Korfage en Bas Woesthuis waren de doelpuntenmakers voor het elftal van trainer John Gielink. ,,Losser steekt er bovenuit", merkte trainer Danny Bremer van S[portlust op. Ook het zaterdagteam van Eilermark kon het niet bolwerken tegen het thuisspelende Drienerlo. Dat boelte zijn vierde opeenvolgende zege tegen het wisselvallig presterende Eilermark. Eilermark kwam na een 3-0 achterstand bij rust na de hervatting nog wel goed terug door twee goals van Lars Smits. Ondanks nog een paar kansjes zat een gelijkspel er niet meer in. Sportlust en Eilermark staan in 4G nog wel bij de eerste zes ploegen, die aan het eind van het seizoen dan niet te vrezen hebben voor de versterkte degradatie.

Zondag verspeelde Eilermark in de laatste 25 minuten een 2-0 voorsprong tegen het bezoekende Witkampers: 2-2. Voor de thuisclub scoorde Dehly Nahrwold de 1-0 en Saadi Fahad de 2-0. Avanti Wilskracht verloor op sportcomplex De Horst in Almelo met 3-2 van Luctor Et Emergo, dat in Mike Kerr, Marnix Schollink en Kevin Damhuis de doelpuntenmakers had. Avanti Wilskracht, dat het vorige seizoen ver schopte in de derde klasse, ziet de onderste vier plaatsen nu gevaarlijk dichtbij komen.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s Eilermark zo. – Witkampers: Paul Kuipers

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Adventstreffen in Overdinkel

Op zondag 27 november, de eerste Advent, organiseert de Oecumenische Kerkentuin Oase een Adventsbijeenkomst in Overdinkel. Locatie: gebouw van de Hervormde Vereniging in Overdinkel aan de Hoofdstraat 147. De middag begint om 15.00 uur.

Ds. Greet Nijmeijer leidt een korte Vesper. Verder zullen we kerstliederen zingen, luisteren naar muziek en zang van Hildegard van Bommel en wordt er dwarsfluit gespeeld. Kinderen kunnen tijdens de bijeenkomst kleuren, tekenen of knutselen.

Voor bij de koffie en thee vragen wij u zelf lekkernijen mee te nemen om te delen.Een bijdrage voor het verwarmen van de ruimte wordt op prijs gesteld.
U bent allen van harte welkom!

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Black Friday wordt Green Friday

Op vrijdag 25 november is het ‘black friday’: voor veel mensen dé dag om te gaan shoppen. Maar ook een zwarte dag voor het milieu, want je koopt en bestelt al snel meer dan je nodig hebt. En er is maar één aarde .........
Maar je kunt er ook een groene dag van maken, door in de natuur aan het werk te gaan. Dille & Kamille geeft het goede voorbeeld: de winkels blijven die dag dicht en het personeel gaat buiten vrijwilligerswerk doen.
Maak ook van black friday een green friday door mee te doen met natuurwerkgroep EnHoe!

Waar: Schaapskamp (nabij het Aamsveen), verzamelen bij weiland iets voor Lappenpad 240 (7536 PG Enschede).
Wanneer: 25 november 2022, 9.00-13.00 uur.
Wat: houtopslag verwijderen om het leefgebied van de boomkikker te verbeteren en wilgen knotten.
Let op: Neem laarzen mee, en zorg voor iets te eten en drinken in de koffiepauze. De organisatie zorgt voor gereedschap en handschoenen. Ook is er om 13.00 uur een lekkere kop soep.

Natuurwerkgroep EnHOe organiseert meer dan 80 werkochtenden per jaar in natuurgebieden rondom Enschede, Hengelo en Oldenzaal, op woensdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. Meer info over EnHOe is te vinden op: www.enhoe.nl.

Vrijdaggroep van EnHOe aan het werk op de heide. (Foto: EnHOe.)

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Column Henk van der Vegt: Gas, licht en water

De laatste maanden is er veel te doen over de prijzen van de energie, maar ook over de mogelijk dreigende stijging van de zeespiegel.
In dat geval zitten we hier in het oosten goed. Hoog en droog!
Een paar maanden geleden waren er nog zorgen over de hoeveelheid beschikbaar drinkwater, omdat er weinig regen viel.
Onwillekeurig dacht ik bij deze berichten terug aan de tijd dat deze problemen echt speelden.

Zo’n tachtig jaar geleden, in de Tweede Wereldoorlog dus.
Eerst maar over het water, het is immers onze eerste levensbehoefte. Mij werd altijd verteld, dat het water in Glanerbrug geleverd werd vanuit Gronau. Op het Heldersplein stond een gebouwtje, dat zorgde voor de juiste waterdruk van dat water. Tegen het eind van de oorlog kwam er helaas geen water meer uit de kraan. Gronau was gestopt met de levering. Wat nu?

Ons gezin telde toen vijf kinderen en ik was de oudste. Mijn moeder vroeg me of ik water wilde halen met een emmer bij een familie aan de Dr. Stamstraat. Zij hadden een waterput.
Na wat gepomp was er genoeg water in mijn emmer en kon ik terug naar huis. Ongeveer 200 meter. Was best zwaar voor zo’n ventje als ik.
Het water uit onze regenton werd gebruikt om te wassen en de WC door te spoelen.

Water in de emmer was drinkwater. Moest je zuinig op zijn.
Op een gegeven moment was er ook geen elektriciteit meer. Mijn vader liet een gasleiding aanleggen in de keuken en de woonkamer. Gas kwam uit de gasfabriek in Enschede. Levering verzekerd! Op bepaalde plekken kwamen gaskousjes die heel kwetsbaar waren- voorzichtig aansteken- maar toch een redelijk licht gaven.

Alles overziende zijn de problemen van tegenwoordig weliswaar niet gemakkelijk, maar er is altijd licht aan de horizon!

Henk van der Vegt

Glanerbrug-Digitaal

2 months 1 week ago

Bert Hemme clubkampioen van de Goudvink

Bert Hemme mocht vorige week vrijdagavond twee prijzen in ontvangst nemen. Bij de clubkampioenschappen van de Goudvink werd hij clubkampioen met een score van 463 punten en werd zijn Gibber Italicus gekozen als de mooiste vogel met 94 punten. Het bondskruis was dit jaar voor de turquoisieneparkiet van Gerard Korte met 92 punten. Jeugdkampioen werd Yara van Dijk. Zij scoorde 88 punten met haar kleine grasparkiet.

Bij de foto: Gerard Korte, Yara van Dijk en Bert Hemme (vlnr) scoorden bij de clubkampioenschappen van de Goudvink (foto Jenne Smit)

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 weeks ago

Sportlust trakteert Ariënshuis op Grenslandkapel

Een volle Refter en vrolijke gezichten. Het duurde afgelopen zondagmorgen niet lang of de zaal klapte mee met de Egerländer en Böhmische klanken van de Grenslandkapel uit Overdinkel. Dit concert voor de bewoners van het Ariënshuis werd mogelijk gemaakt door SV Sportlust en Albers Zonwering. In Grensstreek 18 meer over dit bijzondere concert.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 weeks ago

Zware nederlaag voor Eilermark-za.

Wie gehoopt had op een spannende wedstrijd tussen Eilermark en SV Losser kwam bedrogen uit. Eilermark verspeelde door een 0-8 nederlaag de kans op een eerste periodetitel. Zo'n grote afstraffing had niemand voor mogelijk gehouden, want Eilermark was per slot van rekening de nummer drie op de ranglijst in 4G. Koploper Losser maakte duidelijk dat alleen zij recht hadden op de eerste periodetitel. Alleen in het eerste half uur kon Eilermark de lijstaanvoerder nog goed partij geven. Daarna overklasten de gasten de thuisclub volledig. De acht doelpunten werden gescoord door Yorick Tijhuis (3x), Stijn Korfage en Bart Spitholt, ieder 2x en Luuk Nijmeijer 1x. Nee, dan deed Sportlust het stukken beter. Door twee doelpunten van Gerben Papenburg won het thuis met 2-0 van SC Enschede, dat vorige week nog met 2-6 klop kreeg van Eilermark. Net als vorige week werd Mitchel Krommendijk uitgeroepen tot 'Man of the Match'. Door de derde zege op rij staat Sportlust nu heel fraai op een (gedeelde) derde plaats.
Ook het zondagteam van Eilermark liep tegen een forse nederlaag op. Lemelerveld won het duel op sportpark Heidepark met 5-2. Eilermark kwam met 2-0 achter alvorens Youri Bont de aansluitingstreffer kon scoren. Net voor de rust en in de 20 minuten na de hervatting scoorde de thuisclub drie keer. Dayiem Hayta bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-2. Job Heerik en Stijn Kogelman troffen twee keer het net en Stan Reimink een keer. Een klasse lager, in de derde klasse, zegevierde Avanti Wilskracht met 3-0 van DSVD. Danny Nordkamp zorgde al snel voor een 1-0 voorsprong. Daarna kregen de bezoekers uit Deurningen nog twee treffers te incasseren. Avanti Wilskracht blijft door deze zege in de 'slipstream' van de bovenste drie, vier ploegen.


Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s Avanti W. – D.S.V.D.: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 weeks ago

Sinterklaas neemt ‘echte’ zwarte pieten mee naar Glanerbrug
In Glanerbrug stonden de kinderen met hun ouders, oma’s of opa’s vooral langs de Gronausestraat rijen dik . Halverwege de intocht door het grensdorp nam Sinterklaas op de ‘stroat’ ter hoogte van Albert Heijn ruimschoots de tijd de kinderen persoonlijk de hand te schudden. De Sint had de roetveegpieten in Enschede achtergelaten. In Glanerbrug liepen alleen 'echte' zwarte pieten mee bij de intocht. Op de vraag waarom alleen zwarte pieten in Glanerbrug meeliepen antwoordde een van de pieten: “Bij de voorbespreking in Madrid met Sinterklaas hebben de 'echte' zwarte pieten aangegeven dat ze perse bij de intocht in Glanerbrug wilden zijn. Vandaar de taakverdeling roetveegpieten in Enschede, zwarte pieten in Glanerbrug.” De intocht eindigde bij sporthal De Brug. En ook daar kregen de kinderen de gelegenheid Sinterklaas een handje te geven voordat hij zich in zijn verblijf even buiten Glanerbrug terugtrok.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede-e-o/glanerbrugse-vogelliefhebber-egbert-van-dijk-koninklijk-onderscheiden~a7ed6576/

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

Vriend en collega Frank de Lange nieuwe eigenaar Fleur & Interieur

Fleur & Interieur heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. De zaak op de hoek van de Gronausestraat en Nieuw Frieslandstraat waar Meindert van den Berg vanaf 2009 de scepter zwaaide is overgenomen door vriend en collega Frank de Lange. Het concept van Fleur & Interieur blijft hetzelfde, zeggen Meindert en Frank met nadruk. Fleur & Interieur is en blijft een lifestylewinkel voor bloemen, planten en accessoires voor uw interieur. “De klanten zullen weinig of niks van de wisseling van de wacht merken. Alleen als je op zoek bent naar zijdebloemen kun je in ons nieuwe hoekje terecht,” glimlacht Frank. Op de website van Glanerbrug-Digitaal kunt het interview lezen met Meindert en Frank.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/cronjestraat-wil-wederom-de-meest-oranje-straat-van-enschede-worden-deze-titel-past-ons-wel~aed60aee/

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

Groep 7 van obs Glanerbrug-Noord doet mee aan grootste orkest van Nederland

De leerlingen van groep 7 van de obs Glanerbrug-Noord hebben toch maar even mazzel. Als enige groep in de provincie Overijssel mogen ze meedoen aan het grootste orkest van Nederland. De obs Noord is een van de twaalf scholen die deelnemen aan dit landelijke project van ‘Méér muziek in de klas’. Sinds eind september oefenen de enthousiaste kids voor hun grootse optreden op 15 december in de RAI in Amsterdam onder leiding van muziekjuf Jayanti. De Grensstreek nam afgelopen dinsdag even een kijkje.

Jayanti begon haar les als warming-up met het lied Banaan van Jeroen Schipper. De titel van het lied dat in Amsterdam met de andere elf scholen wordt uitgevoerd moet nog even geheim blijven. Wel werd er weer stevig geoefend met ritme-instrumenten zoals de kalebas tamboerijn, bongo en djembé. “Denk eraan dat we deze instrumenten in het lied gebruiken op de tweede en vierde tel,” herinnert Jayanti de kinderen.

Boomwhackers

De akkoorden in het lied worden gespeeld met de boomwhackers. Dat zijn felgekleurde, lichtgewicht, plastic buizen van verschillende lengtes. Van 30 tot 65 centimeter. Als je ermee tegen je hand, been, grond of een voorwerp slaat komt er een toon uit. Je kunt ze goed van elkaar onderscheiden omdat elke kleur boomwhacker een eigen specifieke toonhoogte en lengte heeft.

Jayanti oefent twee keer in de week met de leerlingen. Op dinsdag en vrijdag. Ze is bijzonder te spreken over de vorderingen die de leerlingen tot nu toe hebben gemaakt. “Plezier in muziek maken staat altijd voorop, gezellig met elkaar bezig zijn,” aldus Jayanti. “Behalve het zingen en muziek maken met Jayanti staat er ook nog een dansworkshop op het programma,” vult juf Elke nog aan. ”De generale repetitie is eind november en de uitvoering dus op 15 december in de RAI in Amsterdam. Dat zal een hele belevenis voor de kids zijn. Ook omdat erevoorzitter koningin Maxima aanwezig zal zijn. ”

Waarom ‘Méér muziek in de klas’?

Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

Zaterdagclubs Glanerbrug winnen

Het einde van de eerste periodetitel komt in zicht. Een mooie gelegenheid om na zes competitiewedstrijden eens een tussenbalans op te maken. In de zaterdag vierde klasse G draaien Eilermark en SV Sportlust goed mee. Eilermark staat met 12 punten derde en Sportlust is vierde met 10 winstpunten. Koploper Losser, komende zaterdag in Glanerbrug de tegenstander van Eilermark, heeft 16 punten verzameld. Met twee winstpartijen maken onze Glanerbrugse clubs een goede kans om de eerste periodetitel in de wacht te slepen.
Eilermark liet zaterdag weinig heel van SC Enschede. De 6-2 zege laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Mede door goals van Daily Jongedijk en Luuk Vleugels, die twee keer scoorde tegen zijn oude club, werd het een mooie 2-6 zege. De twee tegendoelpunten van Mick Nijhuis en Quinten Nagels hadden totaal geen invloed op de uitslag. Ook Sportlust behaalde een fraaie (uit)zege bij Juliana'32, dat vorige week Eilermark nog met 4-0 wist te kloppen. Matchwinner voor Sportlust was Sven Dost, die de enige goal scoorde, maar in feite was het hele team een winnaar.
Onze twee zondagteams zijn wat minder goed uit de startblokken gekomen. Eilermark en Avanti Wilskracht hebben acht punten en staan in de middenmoot. Tweedeklasser Eilermark speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Vorden. Boy Strijker, Dehly Nahrwold en Carlos Jonkers met een late treffer waren de doelpuntenmakers. In Hengelo ging Avanti Wilskracht met 3-0 onderuit tegen Barbaros dat Metin, Teixeira en Ahmadi zag scoren. Als Avanti Wilskracht net als vorig seizoen een rol van betekenis wil spelen in de derde klasse zal het betere resultaten moeten boeken.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s: Eilermark zo. - Vorden: Paul Kuipers

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

Mix van Europese en tropische vogels op tentoonstelling van De Goudvink

De Glanerbrugse vogelvereniging De Goudvink houdt op zaterdag 12 en zondag 13 november haar jaarlijkse tentoonstelling. Van de gele kleurkanarie tot de bijzondere Europese cultuurvogel als de appelvink en kruisbek. Maar ook de schitterend gekleurde tropische vogels als de gouldamadine (zie foto). Bijna 250 verschillende vogels zijn te bewonderen in het clubgebouw van De Goudvink op sportpark Het Bultserve aan de Kerkstraat 92 in Glanerbrug. Openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

Succesvol seizoen voor Schuttersvereniging Glanerbrug

Twee weken geleden kwamen de leden van de Bond Twentse Lucht Schutters (B.T.L.S.) in Delden bij elkaar om het seizoen ’21 – ’22 af te sluiten. Voor de schuttersvereniging Glanerbrug een bijzonder succesvol seizoen. De leden sleepten diverse prijzen in de wacht.

Het korps bestaande uit Jan Wijngaards, Gerrit Hulsbeek en Rob Groeneveld scoorden een derde plaats. Het korps nam het afgelopen seizoen deel aan twaalf wedstrijden in de regio, waarbij de beste score van acht wedstrijden de eindscore bepaalde. Het seizoen werd in Delden afgesloten met de Twentse kampioenschappen. Hier eindigde het korps als tweede.

Ook mocht de s.v. Glanerbrug de prijs in ontvangst nemen als organisator van het beste concours. Tenslotte scoorden Jan Wijngaards en Peter Loffeld ook nog individueel. Zo werd Jan Wijngaards Twents kampioen bij de Veteranen A. Het was sowieso een succesvol jaar voor Jan. Begin september werd hij namelijk ook schutterskoning van Glanerbrug.

Bij de foto: Het korps van de S.V. Glanerbrug kende een succesvol seizoen (foto Jenne Smit)

Glanerbrug-Digitaal

2 months 3 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/handbalsters-van-avanti-vinden-hun-weg-ook-zonder-trainer-we-laten-de-kop-niet-hangen~ab26a9bf/

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 day ago

Zevenklapper van Sportlust

In de vierde klasse G schoot Sportlust er lustig op los. De nog puntloze hekkensluiter P.W. werd met maar liefst 7-0 verslagen. Gerben Papenburg nam de eerste drie treffers voor zijn rekening. Daarna schoot Sven Dost twee keer raak (5-0) en Mike Bijsterbosch en Robin Jager bepaalden de eindstand op 7-0.
In dezelfde klasse en afdeling werd Eilermark op eigen veld met 0-4 afgedroogd door Juliana'32 uit Hengelo. De doelpunten werden gescoord door Pieter Hilgerink (2x), Mike Borst en Eloy Vermeulen. Eilermark staat desondanks nog een plaatsje hoger (vijfde) dan Sportlust (6e) dat komende zaterdag naar Juliana'32, dat derde staat, reist.
De zondag leverde vier punten op. Tweedeklasser Eilermark speelde op sportpark De Kottenbrei met 1-1 gelijk tegen Reutum. Beide ploegen wisten in de eerste helft weinig kansen te scheppen, zodat het niet verwonderlijk was dat de rust met 0-0 aanbrak. Dehly Nahrwold zette Eilermark op een 0-1 voorsprong, die door een benutte strafschop van Mark Morskieft op de valreep ongedaan werd gemaakt:1-1.
In de derde klasse kwam Avanti Wilskracht prima uit de startblokken tegen Fleringen. Binnen het half uur leidde de thuisclub met 3-0. Ook na de pauze waren de betere kansen voor Avanti Wilskracht, maar doelman Bram Kamphuis hield zijn doel voorlopig schoon. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 4-0 voor Avanti Wilskracht

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s Eilermark za. – Juliana ’32: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 days ago

Intocht Sinterklaas in Glanerbrug: Vol verwachting klopt ons hart!

GLANERBRUG - Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer in ons land aan. Uiteraard reist hij vanuit Hellevoetsluis via Enschede direct door naar Glanerbrug. Om ongeveer 14.00 uur arriveert hij bij Shell Ten Thij op de hoek van de Gronausestraat en de Willem Barendszstraat. Vandaar vervolgt hij zijn route muzikaal begeleid door show- en marchingband EVC uit Enschede. De intocht eindigt bij sporthal De Brug.
Route:
• Start: Willem Barendszstraat
• Linksaf Ekersdijk op richting Schoolstraat
• Rechtsaf Schoolstraat richting Schipholtstraat
• Linksaf Schipholtstraat richting Ouverturestraat
• Rechtsaf Ouverturestraat richting Dr. Stamstraat
• Linksaf Dr. Stamstraat richting Gronausestraat
• Linksaf Gronausestraat richting de Veldstraat
• Rechtsaf Veldstraat richting J.C. de Rijpstraat
• Linksaf J.C. de Rijpstraat richting Nieuw Frieslandstraat
• Linksaf Nieuw Frieslandstraat richting de Gronausestraat
• Linksaf Gronausestraat richting de Schoolstraat
• Rechtsaf Schoolstraat richting de sporthal de Brug

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 days ago

Halloween in Glanerbrug schot in de roos: Griezelen aan de ‘stroat’

Ook dit jaar was Halloween in Glanerbrug weer een schot in de roos. Duizenden bezoekers, veelal gezinnen, struinden de ‘straot’ af naar heksen met letters op om één van de leuke prijzen te winnen. Of lieten zich schminken, kwamen om popcorn of suikerspin te happen of om een ballon te scoren. Soms moest je wel een beetje geduld hebben….. heksen kunnen immers ook niet heksen!!

Glanerbrug-Digitaal

3 months 5 days ago

Glanerbrug-Digitaal

3 months 6 days ago

Acht units voor jonge ondernemers in voormalige werkplaats Fokkema

Bent u beginnende ondernemer? En op zoek naar een geschikte locatie in het centrum van Glanerbrug? Informeer dan eens bij VMK Makelaars & Assurantiën naar een van de acht nieuwe units aan de Gronausestraat 1229A.

In de voormalige werkplaats van installateur Fokkema zijn in opdracht van eigenaren Einte Elzinga en Reamon Breukers acht zogenoemde units gerealiseerd. Zeven met een werkoppervlakte van 65 vierkante meter en een kleinere van 50 vierkante meter. Ideaal voor startende dienstverlenende ondernemers. Een kapsalon, computer reparatie, drukkerij of schoenmaker. Er zijn nog enkele units beschikbaar die vanaf 1 november beschikbaar zijn.

Volgens de makelaars van VMK Makelaars & Assurantiën heeft het pand tussen de Gronausestraat en de Bentstaat een ware metamorfose ondergaan. “Het pand dat door veel Glanerbruggers als een ‘rotte’ appel werd gezien is volledig gerenoveerd. In eerste instantie is het achterstallig onderhoud weggewerkt. Daarna zijn de units naar een ontwerp van Busschers Architecten gerealiseerd. De units zijn ideaal voor jonge ondernemers die nu nog thuis werken en behoefte hebben hun activiteiten uit te breiden naar een locatie in het centrum van Glanerbrug. De units zijn met het oog op een duurzame exploitatie voorzien van zonnepanelen en zijn gasloos in gebruik. Bovendien heeft de toekomstige ondernemer de beschikking over parkeerruimte aan Bentstraat.”


Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met VMK Makelaars & Assurantiën (053- 435 0104). Of kijk op www.vmk-makelaars.nl

Glanerbrug-Digitaal

3 months 6 days ago

Jan Riesewijk en modeshow bij Vrouwengilde Glanerbrug

Op vrijdag 28 oktober komt conferencier Jan Rieswijk optreden voor het Vrouwengilde Glanerbrug. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: Parochiehuis, Kerkstraat 18.

Wie kent Jan Riesewijk niet. Een conferencier in vele hoedanigheden die borg staat voor een gezellige middag, vol humor. Ook is hij niet alleen conferencier maar zit hij al 23 jaar als verpleger in de zorg, waar hij veel voldoening uithaalt. Uit de combinatie van deze twee, juist in deze tijd, haalt Jan veel voldoening hetgeen te zien is in zijn optredens.
Iedereen is deze middag van harte welkom. Niet-leden betalen 5 euro exclusief koffie/thee en of een drankje.

Maandag 31 oktober (13.30 uur): Modeshow bij Modehuis JUDITH aan de Schoolstraat 56.

Op deze middag kunnen we genieten van een modeshow bij ‘Modehuis JUDITH’ Presentie door de mannequins van Modehuis JUDITH en mannequins van ons Vrouwengilde. Het wordt niet alleen genieten van alles wat er weer aan nieuwe mode te bewonderen is, maar ook is er de mogelijkheid om kleding te passen. Verder is er nog een ‘koopjesrek’ met aantrekkelijke prijzen dat zeer de moeite waard is. Dus laat je verrassen. Dit alles onder het genot van koffie/thee met een hapje en een drankje.
Modehuis JUDITH heet u van harte welkom!

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

UITNODIGING PAROCHIE AVOND

GLANERBRUG - In de laatstgehouden parochie avond is de afspraak gemaakt dat de parochianen zouden horen welke opties er zijn om de toekomst van onze parochie voor de komende jaren veilig te stellen. Hiervoor is de groep Toekomst in het leven geroepen. Deze hebben inmiddels hun huiswerk gedaan en hebben hun conclusies voorgelegd aan zowel de locatieraad als het parochiebestuur. De diverse opties zullen nu worden voorgelegd aan de parochianen. Hiervoor is er een bijeenkomst op maandag 7 november a.s. aanvang 20.00 uur in het parochiehuis.
Op deze avond wordt er geen beslissing genomen enkel en alleen worden de diverse opties voorgelegd. Deze kunnen na de pauze worden besproken en ook eventuele suggesties van de parochianen kunnen we daar ter plekke bespreken. De uiteindelijke stemming welke optie voor het voortbestaan van de parochie de beste is wordt genomen op zondag 8 januari. Op de bijeenkomst van die dag mag iedere parochiaan aangeven waar de voorkeur naar uit gaat. En de uitslag van deze stemming zal bepalen welke richting we uitgaan.
Iedereen die in dit proces zit beseft dat de uiteindelijke beslissing hoe dan ook een zeer moeilijke en zeer zeker ook emotionele zal zijn. Maar we moeten als parochie wel onder ogen zien dat we nu de regie nog in handen hebben. Nu kunnen en mogen wij nog beslissen hoe nu verder. In veel parochies wordt een beslissing opgelegd maar dat is bij ons gelukkig nog niet het geval. Wij beseffen zeer goed dat er veel parochianen zullen zijn die om welke reden dan ook denken deze beslissing heb ik niets meer mee te doen want ik kom nooit tot bijna nooit meer in de kerk. Maar besef dan wel dat het niet alleen gaat om de gebouwen maar om de geloofsgemeenschap Glanerbrug. Vanuit deze gemeenschap zijn veel verenigingen ontstaan, veel activiteiten ontplooit en niet alleen initiatieven die over geloof etc., gaan maar op velerlei gebied. Als er geen binding is zal het niet lang meer duren of er niets van dat alles meer over. We worden dan steeds meer op onszelf teruggeworpen, een vangnet zoals het er nu nog is, is er dan niet meer. Denk daar met zijn allen eens over na en beperk je mening niet alleen tot het kerkelijke gebeuren maar aan alles wat daar omheen nog gebeurt.
Maandag 7 november a.s., 20.00 uur, hopen wij veel heel veel parochianen te begroeten in het parochiehuis.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

Column: Zaterdagmiddagwerk

Na de Tweede Wereldoorlog was er een geboortegolf. Er werden veel huwelijken gesloten en als gevolg daarvan ook heel wat kinderen geboren. Begin jaren vijftig had je dus op de lagere school grote klassen. Soms met meer dan vijftig kinderen. Toen ik in 1958 als onderwijzer begon in Hengelo, had ik 44 jongens in de klas. Zes dagen per week.
Omdat mijn vader een meubelzaak had, waren en natuurlijk veel mensen die meubels wilden kopen. Vaak kwam het trouwlustige paar op zondagmorgen, dan was er alle tijd om de toekomstige huisraad uit te zoeken…
Maar veel geld hadden de meeste mensen niet. Dus vroeg men geregeld of het ook op afbetaling kon.
Mijn vader was daar niet kinderachtig in.
Als een bankstel - een bank, twee stoelen en een tafelje- 300 gulden kostte, werd er bij voorbeeld 100 gulden aanbetaald en de rest met 1,50 per week.
En nu kom ik in beeld.
Begin jaren vijftig was ik leerling van een school uit Hengelo, een school die toevallig een van deze weken haar 75-jarig bestaan viert.
Als ik op zaterdagmiddag op de fiets thuis kwam, stond me na de snel verorberde middaghap een onaangename taak te wachten. Als oudste zoon kreeg ik van mijn vader een boekje mee met de namen en de bedragen die de afbetalers moesten betalen.
Daarna fietste ik kris kras door Glanerbrug om de verschuldigde bedragen te innen. Bij sommigen kreeg ik te horen, dat het deze week niet uitkwam. Volgende week wel weer. Wist dan al hoe mijn vader zou reageren en daar verheugde ik mij niet op…
Een keer vroeg een vrouw me, of het in plaats van een gulden ook met een kwartje per week kon. Ik antwoordde dat mijn vader dat besliste en voegde eraan toe:” Ik denk het nich, want dan mok als oale keerl nog elke zoaterdag bie oe langs kommen!”

Henk van der Vegt

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

Medewerkers Repair Café startklaar voor fietsverlichting campagne
Ook dit jaar weer gaan de medewerker van het Repair Café in het clublokaal van Avanti W. op sportpark het Zoutendijk graag weer kijken naar het functioneren van de fietsverlichting. De donkere dagen komen er weer een en het is van het grootste belang dat de fietsverlichting van eenieder weer goed in orde is.
Hoort natuurlijk altijd zo te zijn maar in de donkere dagen is het meer dan belangrijk dat zowel het voor als het achterlicht goed en duidelijk zichtbaar is. Mocht je daar problemen mee hebben kom gerust op de dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur naar het clublokaal op het Zoutendijk. Zij zullen ervoor zorgen dat eenieder wat fietsverlichting betreft weer met een gerust hart de straat op kan. Natuurlijk repareren zij niet alleen fietsen. Allerhand reparaties voeren ze uit, elektrische toestellen, communicatieapparatuur, speelgoed etc. etc. Kunnen ze het eventueel niet repareren komt u het ook te weten. In principe is iedere reparatie gratis, maar voor het geval dat staat er een fooienpot waar u altijd een bijdrage in kwijt kunt, mag hoeft niet. Iedereen die iets te repareren heeft is welkom in het Repair Café.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

Weer een initiatief uit de Droom van Glanerbrug een succes:
Jongeren verzorgen lunch voor ouderen van Ariënshuis

Broodjes, brood, beleg, een gekookt eitje en een knakworstje. Niets ontbrak er afgelopen donderdag aan de lunch die de jongeren hadden voorbereid voor de ouderen van het Ariënshuis. Tien voetballers van Vogido O15 via FC Noaber en twee jongeren via Alifa waren er de hele morgen druk mee geweest.

“Eerst hebben we boodschappen gedaan,” vertellen Olivier (bijna 15) en Joep (14). “Daarna hebben we de ouderen opgehaald bij het Ariënshuis en begeleid naar de speeltuin. Daar was de tafel al gedekt en konden ‘onze gasten’ zo aanschuiven en met de lunch beginnen.”

Onder het eten werd er niet alleen lekker gesmuld, maar ook gezellig gekletst. Er werd zelfs zo goed gegeten dat er nog brood bijgehaald moest worden. Na de lunch gingen de ouderen met een volle buik tevreden terug naar het Ariënshuis. De jongeren die nog in de speeltuin bleven ruimden de tafel af voordat ze met een goed gevoel naar huis gingen. Ook op dit initiatief kan Glanerbrug met trots terugkijken.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

Mientje Oostenbrink – Van Buren exposeert haar pentekeningen in Dorpskamer

Zingen en tekenen zijn de grote hobby’s van Mientje Oostenbrink – Van Buren. De 79 jaar geleden aan de Lonnekerweg geboren Mientje voelt zich op en top Glanerbrugse. Niet vreemd dus dat ze als voorbeeld voor haar pentekeningen vooral oude foto’s van gebouwen in Glanerbrug gebruikt. Afelopen donderdag opende ze in de Dorpskamer aan de Schipholtstraat 48B een tentoonstelling van haar pentekeningen.

Mientje ontwikkelde een stijl die lijkt op etsen. “Eerst maak ik in mijn schetsboek een ‘gewone’ tekening met potlood. Daarna gebruik ik Pigma Micron pennen in verschillende diktes om de potloodtekening in te vullen. De potloodtekening gum ik dan uit en mijn pentekening blijft over.” Mientje noemt de Pestalozzischool en de boerderij van Heersche wel haar ‘meesterwerken’. Maar op de tentoonstelling zijn vooral tekeningen te zien die de Glanerbrugger zeker zal herkennen. Iedereen is van harte welkom in de Dorpskamer om haar pentekeningen te bewonderen.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

www.tubantia.nl/enschede/heurman-bbe-legt-na-half-jaar-raadswerk-neer~a75136cc/

Glanerbrug-Digitaal

3 months 1 week ago

www.tubantia.nl/enschede-e-o/pvv-volhardt-enschede-moet-overlast-dorpshuis-terugkopen~ae49251f/

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 weeks ago

Drie ambassadeurs voor de eenzaamheid in Glanerbrug

Het is alweer twee weken geleden dat Enschede in het teken stond van de Week van de Eenzaamheid. In die week werd bij Mr. Pancake een ontmoetingsbijeenkomst gehouden. Doel: aandacht voor en verminderen van eenzaamheid. Bij die gelegenheid werden Glanerbruggers Karin Koers, Joffrey Vogelzang en Danny de Jong benoemd tot de eerste ambassadeurs voor de eenzaamheid.

Karin (Liberein), Joffrey (SV Glanerbrug) en troubleshooter voor jongeren Danny hebben zich dit jaar ingezet voor het verbinden van jongeren en ouderen in Glanerbrug. De paaseierenactie, de schoonmaakactie bij de skatebaan, het boodschappenproject van Liberein en de B.S.O. en de ontbijtbar op de Glanerbrugse basisscholen zijn daar voorbeelden van. En dan staat er ook nog het een en ander op stapel. Zo zullen jongeren een lunch gaan verzorgen voor ouderen en wordt er nagedacht over een kerstherberg in het Ariënshuis.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 weeks ago

‘Bikkels’ wippen meer dan duizend tegels!

Dat is toch wel een kop om even bij stil te staan. Die ‘bikkels’ zijn een groep van zo’n 20 jongeren uit de Echmarke en Glanerbrug. Ze meldden zich afgelopen donderdag bij de hoofdingang van obs de Esmarke aan de Esmarkelaan. Hoewel ze af en toe rondom de school voor overlast zorgen, kwamen ze nu met goede bedoelingen: meehelpen om meer dan duizend tegels te wippen op het schoolplein voor de hoofdingang. De Esmarke wil de entree en het plein namelijk een groener aanzicht geven. Directeur Anouk Haven van de Esmarke kreeg daarbij hulp van FC Noaber.

Bij FC Noaber volg je een zogenoemde maatschappelijke diensttijd (MDT). Dat kan bij een vereniging, een welzijnsinstelling, een zorginstelling, basisschool of een andere organisatie,” legt Christian Renshof van FC Noaber uit. “Je voert werkzaamheden uit die belangrijk zijn en waar jij het verschil kunt maken! Je kiest datgene wat het beste bij jou past. Wij noemen dit de Noaberdeal. Je stelt uiteraard je eigen Noaberdeal samen. Jongeren beslissen mee en voeren het uit in hun eigen Noaber Community. Maatschappelijke Diensttijd (MDT) FC Noaber is een project van, voor, door en met jongeren: Samen en inclusief!”
Anouk Haven is blij met de hand- en spandiensten van de jongeren. “Nu de tegels eruit zijn, kan de firma Donkergroen in de herfstvakantie starten met het vergroenen van het schoolplein. En zal de entree van de school er een stuk groener uitzien.”

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 weeks ago

Eilermark za. de sterkste in dorpsderby

Eilermark-zaterdag won vorige maand al in het bekertoernooi van SV Sportlust (3-2) en dat deed het afgelopen zaterdag weer op sportpark Het Bultserve. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong. Na tien minuten stormde de behendige Gerben Papenburg (ex-Avanti Wilskracht) op het doel van Eilermark af. Zijn schot kon de keeper nog met de voet keren maar in de rebound schoot Sven Dost raak: 1-0. In het daaropvolgend kwartier gebeurde er weinig opmerkelijks. Na een goed half uur spelen belandde de bal uit een vrije trap tegen de paal van de thuisclub en de mee naar voren gekomen Daily Jongedijk -net terug van een maand vakantie- schoot vervolgens van dichtbij raak: 1-1. Vier minuten later verzuimde Shejuadelin Amiri de gasten op voorsprong te zetten. Maar even later schoot Amiri wel raak: 1-2.

Snel na de rust kwam Eilermark op 1-3 door Daily Jongedijk en daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld, mede omdat Sportlust aanvallend niet bij machte was een vuist te maken. In de slotfase werd het door de van Vogido afkomstige Ryan Rijkschroeff en Amiri nog 1-5 tijdens de zo nu en dan onvriendelijke wedstrijd na wat harde tackles. Eilermark staat in 4G nu op de tweede plaats achter koploper Losser, dat vier keer wist te winnen.

Een dag later liep het zondagteam van Eilermark tegen een flinke nederlaag op. Thuis werd het genadeloos afgestraft door Stevo, dat de kansen zeer goed wist te benutten. Met een kopbal van Stijn Harmelink werd het 0-1. Thomas Steggink rondde een voorzet van Thijs Beernink doeltreffend af en even later was het al 0-3 door Steggink. Pas na 0-5! kon Eilermark via Saadi Fahad en Lesley Nahrwold tegen scoren. Het werd uiteindelijk nog 2-6. Een klasse lager, in de derde klasse A, ook verlies voor Avanti Wilskracht. MVV'29 dat een week eerder met 3-1 won van Ruurlo klopte ook Avanti Wilskracht met dezelfde cijfers. De grote man aan de Almeloseweg in Harberinkhoek was Bart Oerbekke, die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam. Eerst via een keiharde vrije trap en de laatste op de valreep via een geweldige omhaal: 3-1.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto’s Sportlust – Eilermark za.: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/amateurvoetbal/avanti-gaat-naar-de-zaterdag-maar-aanvoerder-ruud-kruse-houdt-vast-aan-de-zondag~a2f99abb/

Glanerbrug-Digitaal

3 months 2 weeks ago

LuitenFruit al 50 jaar passie voor fruit

‘LuitenFruit! Een familiebedrijf, drie generaties met passie voor fruit.’ Met deze tekst introduceert LuitenFruit zich op hun website. Half september was het 50 jaar geleden dat Henk Luiten (72) als zelfstandig ondernemer zijn eigen fruithandel begon. Henk vertelt met passie over 50 jaar LuitenFruit.

Je begon als jongen van 15 als knecht bij Leen de Bruine die uit Zeeland naar Enschede was gekomen om een in handel en groente en fruit te beginnen.“

“Inderdaad. Na zeven jaar had ik bij hem niet alleen de praktische kneepjes van het vak geleerd, maar ook mijn diploma handelskennis en mijn vakdiploma op zak. En kon ik zelfstandig aan de slag gaan. Met mijn Volkswagen pick-up startte ik een ventwijk in Oldenzaal en Hengelo. Bovendien kreeg ik een plek op de markten van Enschede, Oldenzaal en Hengelo.”

In die periode kreeg je ook verkering met Marchien, Jullie trouwden in 1974 en kregen drie zonen: Rob, Maarten en Frank. Had je gedacht dat die ook met het fruitvirus besmet zouden worden?

“Daar hebben we eigenlijk nauwelijks invloed op gehad. Ze hielpen al van jongs af mee in de zaak. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Geen wonder dat ze een voor een in de vof instroomden. Rob in 1994, Maarten een jaar later en Frank in 2003. Wel hadden de drie een andere visie op de handel. Ze kozen voor kwaliteit, terwijl ik altijd meer op centen verdienen was gefocust.”

Met welk resultaat?

De filosofie van de jongens dat kwaliteit zich vanzelf (terug)verdient is uitgekomen. We maakten bijvoorbeeld zo’n sterke groei door dat we in 2005 na 32 jaar van ons pakhuisje aan de Stevenfennestraat zijn verhuisd naar de loods op het Euregio bedrijvenpark aan de Najaarsweg. Daar groeien we trouwens ook alweer uit ons jasje en plannen volgend jaar een nieuwe loods naast de bestaande.”

Dus een familiebedrijf om trots op te zijn

“Zeker. In 2007 startte toen nog Henk Luiten en Zonen met het leveren van fruit aan zorginstellingen. Later kwamen daar bedrijven en scholen bij. Dat bezorgen op het werk heeft een enorme vlucht genomen. Ik houd me voornamelijk bezig met het klaarmaken en bezorgen van de bestellingen om in Twente fruit op het werk of scholen te bezorgen. Zo konden we uitgroeien tot een gezond familiebedrijf waar niet alleen onze drie zonen maar ook hun echtgenotes en onze kleinkinderen hard in meewerken. De derde generatie dus met dezelfde passie voor fruit!”

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

Ruime openingstijden zwembad in herfstvakantie

Met de herfstvakantie voor de boeg zijn veel ouders op zoek naar een leuk uitje. Subtropisch zwemparadijs Aquadrome opent in de herfstvakantie extra haar deuren. Elke dag is het zwembad overdag geopend.

“In de vakantie organiseren we extra activiteiten zoals waterbal op dinsdag en donderdag en glijbaanraces op woensdag en vrijdag.” vertelt Corina Deppe zwembadcoördinator van Sportaal. “We zijn een betaalbaar uitje, dus verwachten in de vakantie weer volop gezinnen die er een leuke dag van maken.” Via de webshop van Sportaal kunnen thuis alvast kaarten worden gekocht, dit scheelt wachten bij de kassa.

Extra zwemles
In de vakantie kunnen kinderen die al op zwemles zitten en watervrij zijn een extra zwemles volgen. Ook kinderen die niet bij Sportaal zwemles volgen kunnen hieraan deelnemen. De boostzwemles duurt twee uur, bestaat grotendeels uit individu gerichte oefeningen en is inclusief een korte pauze. Kinderen krijgen zodoende een boost om verder te komen met de zwemonderdelen die zij nog niet voldoende beheersen. Op deze manier worden kinderen sneller zwemvaardig om zo eerder een diploma te halen. De lessen kosten € 24,50 en zijn op zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur en maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Na de vakantie is het recreatiebad weer regulier open op woensdagmiddag/avond, vrijdagavond en zondag.

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

De ‘ontbijtbar’ is geopend

Het komt steeds vaker voor dat kinderen voor schooltijd niet of nauwelijks hebben ontbeten. Zo’n 25 procent van de leerlingen komt ‘s morgens zonder ontbijt op school. Wat hiervan ook de reden mag zijn!

De Supportersvereniging Glanerbrug heeft daarom het initiatief genomen een ontbijtbar in te richten. Om te beginnen op de obs Glanerbrug-Noord en obs Glanerbrug-Zuid. Een aantal Glanerbrugse sponsoren (A.H., Jumbo, Oonk, Luiten en Niels) hebben hun medewerking al toegezegd. Zij leveren brood, beleg en fruit. Ook heeft de vorige week gestarte crowdfundingsactie al ruim 1200 euro opgeleverd. De SV Glanerbrug verwacht dat de ontbijtbar na de herfstvakantie geopend zal zijn op alle vijf Glanerbrugse basisscholen.

Volgens directeur Rianne Buist van obs Glanerbrug past dit initiatief helemaal bij de Droom van Glanerbrug. “Met de Droom willen we in Glanerbrug stappen maken om het dorp mooier en beter te maken door in gesprek te gaan met alle betrokken Glanerbruggers,” aldus Rianne. “Een paar weken geleden zijn er op initiatief van de SV Glanerbrug vijf AED’s in Glanerbrug geplaatst,” vullen Joffrey Vogelzang en Danny de Jong van de SV Glanerbrug nog aan. “Nog een voorbeeld hoe we Glanerbrug leefbaarder en veiliger kunnen maken.”

Zo kun je actie van SV Glanerbrug steunen: door een vrije gift over te maken naar
www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

Drie keer winst, een keer gelijk

Onze vier eerste elftalclubs kunnen tevreden terugkijken op het afgelopen weekend met drie keer winst en een gelijkspel. De zaterdagteams van Eilermark en SV Sportlust wonnen in 4G beiden hun ontmoeting. Eilermark deed dat thuis tegen PW met 3-2. Het werd nog even benauwd toen Niek van der Veen de aansluitingstreffer (3-2) maakte voor de gasten maar de gelijkmaker bleef uit. Sportlust boekte een fraaie 0-2 zege. Op sportpark Wesselerbrink Zuid waren Robin Jager en Gerben Papenburg de doelpuntenmakers voor het team van het trainersduo Danny Bremer en Jan Becks. Aanstaande zaterdagmiddag om 15.00 uur komt 'buur' Eilermark op bezoek bij Sportlust. Dan zal blijken wie voorlopig in de top blijft meedraaien.

Bovenin meedraaien doet ook Eilermark-zondag in de tweede klasse. Het elftal van trainer Wesley Sanders won op sportpark Hanzepark in Zutphen met 1-2 van AZC. ,,Een terechte overwinning", vond trainer Wesley Sanders, die Noussair el Mouaouahidi en Dehly Nahrwold zag scoren. Een klasse lager werd er bij Avanti Wilskracht tegen RSC uit Rossum niet gescoord. Trainer Remco Dokter vond het een rommelige wedstrijd met slechts een paar kansjes. Avanti Wilskracht is na drie wedstrijden nog wel ongeslagen.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto Avanti W. - R.S.C.: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

DE JAARLIJKSE GRIEPPRIK

Voor gezonde mensen is influenza (“griep”) een vervelende, maar onschuldige ziekte. Voor mensen die tot een risicogroep behoren, kan influenza echter ernstige gevolgen hebben.
U kent de seizoensgriep die meestal optreedt in de wintermaanden. Ook dit jaar weer zullen mensen ziek worden van deze griep.
De griepprik vermindert de kans om griep te krijgen. Ook de kans op complicaties en overlijden ten gevolge van de griep vermindert met name bij ouderen.

Welke personen komen in aanmerking voor de griepprik?

- 60-Plussers (en zij die voor 1 mei 2022 60 jaar worden), ook als zij gezond zijn.
- Hartpatiënten, longpatiënten en mensen met diabetes mellitus (suikerziekte)
- Sommige nierpatiënten
- Patiënten met verlaagde afweer door ziekte of medische behandeling.

In 2022 kunnen meer kwetsbare doelgroepen in aanmerking komen om een griepprik te halen. Wilt u weten of dit ook u betreft, kijk dan op: www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/extra-groepen-griepprik. Wilt u hier gebruik van maken neem dan contact op met de praktijk.

Mensen die dit jaar 66, 67, 68, 69 jaar zijn geworden krijgen ook een uitnodiging voor een prik tegen pneumokokken. De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt.
De mensen die hiervoor een uitnodiging hebben gehad ontvangen deze prik tegelijk met de griepprik.

De griepprik in Glanerbrug.
De griepprikken zullen ook dit jaar in de huisartsenpraktijken in Glanerbrug plaatsvinden. Volgt u de aanwijzingen op zoals vermeld in de oproep.

Het kan zijn dat u even (buiten) moet wachten voordat u naar binnen kan gaan. Buiten kan het in oktober/november koud en nat zijn. Zorg dat u daarop gekleed bent.

U mag GEEN griepprik komen halen als u verkouden bent, koorts heeft, griepachtige verschijnselen of een positieve coronatest. U kan dan bellen met de praktijk om een nieuwe afspraak te maken.

Zie voor meer informatie: www.rivm.nl/griepprik

Data 2022:

- Donderdag 13 oktober voor patiënten van huisartsenpraktijk de Brug en Voss
- Dinsdag 19 oktober voor patiënten van huisartsenpraktijk Sanders
- Maandag 24 oktober voor patiënten van huisartsenpraktijk Van Brenk
- Woensdag 2 november voor patiënten van huisartsenpraktijk Lesterhuis en Geenen

Ieder die in aanmerking komt voor de griepprik of de prik tegen pneumokokken krijgt binnenkort een oproepbrief en een informatiefolder. Wij willen u vragen de oproepbrief mee te nemen naar het spreekuur. Als u meent wel in aanmerking te komen voor de prik, maar geen oproep ontvangt, kunt u contact opnemen met uw huisarts. Ook als u vragen heeft kunt u overleggen met de praktijkassistente van uw huisarts.

Let de locatie en de tijd staat in de oproepbrief vermeld!

Met vriendelijke groeten, de Glanerbrugse huisartsen

Glanerbrug-Digitaal

3 months 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

3 months 4 weeks ago

Veel inzet bij voorrondes Enschedese schoolkorfbaltoernooi

De velden van de Glanerbrugse korfbalvereniging Ons Clubje was afgelopen woensdag het toneel van de voorrondes van het Enschedese schoolkorfbaltoernooi.

In de voorbereiding op deze wedstrijden had het schoolkorfbaltrainingsteam van O.C. bestaande uit Gea Bruinenberg en Sietse Klein maar liefst 16 clinics gegeven bij OBS Glanerbrug Noord, OBS De Esmarke, CBS De Ouverture, OBS Glanerbrug Zuid en De Troubadour. Nieuw dit jaar was de mogelijk voor onze leden uit groep 8 van het merendeel van deze scholen te helpen bij het geven van de clinics aan hun schoolgenoten.

Met veel fanatisme, inzet en vooral plezier werden er vele mooie wedstrijden afgewerkt. Met als Glanerbrugs resultaat een mooie finaleplek voor groep 5 van OBS Glanerbrug Zuid en groep 6 van OBS De Esmarke.

De finales van het Enschedese Schoolkorfbaltoernooi worden op 12 oktober gehouden op de velden van Ons Clubje aan de Ekersdijk

Heeft u interesse in sporten bij de enige gemengde balsport van de wereld. Neem dan contact op met: Jtc@gkv-onsclubje.nl

Eindstanden

Groep 5 - Poule A
1. Park Stokhorst 2
2. Park Stokhorst 1
3. OBS Glanerbrug-Noord 1
4. De Troubadour 1

Groep 5 - Poule B
1. OBS Glanerbrug-Zuid 1
2. Park Stokhorst 3
3. OBS De Esmarke 1
4. De Troubadour 2

Groep 6 - Poule A
1. OBS De Esmarke 2
2. Park Stokhorst 4
3. Park Stokhorst 5
4. CBS Ouverture 1

Groep 6 - Poule B
1. Park Stokhorst 6
2. Park Stokhorst 7
3. De Troubadour 3

Glanerbrug-Digitaal

3 months 4 weeks ago

Pak slaag voor Eilermark-zondag

Evenals vorig weekeinde verzamelden de Glanerbrugse voetbalclubs zeven winstpunten. De verdeling was echter totaal anders. Eilermark-zaterdag won en Sportlust verloor in 4G. Verliezen deed dit keer ook Eilermark-zondag. Avanti Wilskracht speelde, na winst, nu gelijk.
Nog geen twintig toeschouwers omzoomden zaterdagmiddag het sportpark toen Eilermark mocht aftrappen tegen FC Aramea. De thuisclub kreeg in het eerste kwartier een paar kleine scoringskansen die niet benut werden. Daarna vielen er vijf doelpunten, drie voor Eilermark en twee voor de gasten: 3-2. Emos boekte tegen gastheer SV Sportlust de tweede zege. Na een 1-0 voorsprong in de rust voor Sportlust, werd het in de tweede helft 1-3 voor Emos, dat daarmee de leiding nam in 4G.
In de tweede klasse-zondag kreeg Eilermark in Haaksbergen een gevoelig pak slaag van Bon. Boys: 5-1. Na een 1-0 ruststand wist Wail Caheb bij 4-0 tegen te scoren. Stefan Overbeeke maakte met zijn tweede goal aan alle illusies voor Eilermark een einde.
De derby in de derde klasse A tussen Vogido en Avanti Wilskracht eindigde volgens velen in een terechte puntenverdeling: 1-1. Na een 0-1 voorsprong scoorde Ruben Berkel de gelijkmaker voor de thuisclub. Rest nog te vermelden dat afgelopen week de beleidsbepalers van Avanti Wilskracht een eerste aanzet hebben gegeven aan het verzoek van de eerste-elftalspelers om in de zaterdagcompetitie te gaan spelen. Aan zo'n overstap kleven de nodige haken en ogen die de komende maanden worden onderzocht.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto's Sportlust - Emos: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

3 months 4 weeks ago

Eeuwfeest St. Gerardus groots gevierd

Een grote reünie met meer dan 320 (oud-)leerkrachten en oud-leerlingen vormde afgelopen vrijdag het sluitstuk van de jubileumweek van de St.Gerardusschool.

De week, waarin het 100-jarig bestaan van de school werd gevierd, werd geopend door niemand minder dan Sinterklaas. De Goedheiligman was speciaal hiervoor met een vliegmachine en onder politiebegeleiding naar Glanerbrug gereisd en hij begroef samen met directeur Jeroen Bolster een tijdcapsule op de speelplaats. Op maandagmiddag mochten oma’s en opa’s oud-Hollandse spelletjes komen spelen met de kinderen en op dinsdag was de sportdag. Helaas kon ’s middags niet alles doorgaan zoals gepland vanwege het weer, maar het spelplezier was er niet minder om. Gedurende de hele woensdag werd er hard geoefend op een dans of op muziek en het resultaat werd ’s middags in Sporthal De Brug aan de ouders getoond. Donderdag was gereserveerd voor een vossenjacht, een diner en disco. Deze disco werd mede mogelijk gemaakt door een flinke financiële bijdrage van oud-leerkracht meneer Siemerink. De laatste dag van de week werd gevuld met een creatieve opdracht waarbij alle leerlingen een deel van een groot kunstwerk maakten dat een prominente plek in de school zal krijgen. De absolute uitsmijter van de week was de reünie. Vele oude bekende begroetten elkaar enthousiast, herinneringen werden opgehaald, er werd geproost, gelachen en feestgevierd. “Volgend jaar weer?”, vroeg een van de reünisten toen het feest afgelopen was. Maar dat gaat Jeroen Bolster en zijn team toch wat te ver. Er moet ook weer dat gedaan worden waarin de school al een eeuw succesvol is: goed lesgeven en leren!

Glanerbrug-Digitaal

4 months 23 hours ago

Omzien naar elkaar door te ontmoeten

Bewoners, verenigingen en stichtingen in Enschede hebben samen met Samen1Enschede en Liberein in Glanerbrug het initiatief genomen om na de coronaperiode tijdens de week van de eenzaamheid op 5 oktober een ontmoetingsbijeenkomst bij Mr. Pancake, Gronausestraat 710 B (naast het klooster) van 15.00 tot 18.00 uur te organiseren. Het netwerk wil met inzet van iedereen een hart onder de riem steken en de mensen de mogelijkheid te geven om kleinere initiatieven die bijdragen aan ontmoetingen en fijn contact maken en daarmee eenzaamheid te verminderen te presenteren. Denk onder andere samen koffiedrinken, wandelen, handwerken. Goede ideeën en initiatieven die hier aan bijdragen kunnen kleine financiële ondersteuning krijgen.

Met het door het Coronafondssteunpakket gesteunde initiatief wordt gezelligheid en het elkaar ontmoeten na de coronaperiode gestimuleerd. Mensen kunnen onder het genot van een drankje, broodje en kop soep het programma gratis bijwonen.

Er is een gevarieerd programma (als onderdeel van de week van de eenzaamheid) met experts, ervaringsdeskundige, workshops en initiatiefnemers van projecten. Bezoekers kunnen ambassadeur worden van Samen1Enschede en krijgen daarvoor een certificaat. Iedereen is welkom om een praatje te maken. Er is plek voor 100 mensen. Vol is vol.

Aanmelding kan via info.glanerbrug@gmail.com. Meer informatie op

Glanerbrug-Digitaal

4 months 23 hours ago

Vrouwengilde over vrijwillig levenseinde

Op vrijdag 7 oktober organiseert Vrouwengilde Glanerbrug in het parochiehuis aan de Kerkstraat een bijeenkomst over vrijwillig levenseinde. Aanvang: 14.00 uur. Deze middag wordt verzorgd door de heer J. Bos van de Nederlandse Vereniging Vrijwillige Levenseinde. Op deze activiteit is iedereen van harte welkom, ook niet-leden. Zij betalen 5 euro per activiteit, exclusief koffie/thee en of een drankje.
De Nederlandse Vereniging Vrijwillige Levenseinde is er voor hulp aan iedereen die waardig wil sterven. Er wordt gestreden voor een optimale uitvoering van de euthanasiewet en hulp gegeven aan mensen die hun leven als voltooid beschouwen. Ook wordt er informatie gegeven over de beslissingen rondom het levenseinde, de wilsverklaring en de vraag of euthanasie bij dementie mogelijk is. Al deze facetten zullen aan de orde komen. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en mocht de gelegenheid zich voor doen tot het voeren van een discussie.

Is Vrouwengilde iets voor u?
Het Vrouwengilde Glanerbrug is een echte mensenvereniging, waarin ieder zijn plek heeft. En waarbinnen leden op allerlei manieren betrokken kunnen zijn: de één doet volop mee aan activiteiten - of organiseert ze zelf - de ander leest alleen het programmablad en laat zich verrassen door het programma wat zijn belangstelling heeft - een volgende profiteert van de feestelijke programma's o.a. sinterklaas - kerst - nieuwjaarsbijeenkomst of afsluiting. Dat kan allemaal: iedereen is welkom. Het Vrouwengilde Glanerbrug hanteert een contributie van slechts 25,-- euro per jaar. De meeste activiteiten vinden plaats in het parochiehuis Kerkstraat 18. Meestal vanaf 14.00 uur. Meer informatie? Frouwke Velthuis-Renshof, voorzitter en secretaris, (053-4615387).

Glanerbrug-Digitaal

4 months 23 hours ago

Het traditionele Jodendom in relatie tot het Nieuwe Testament

Ds. Reinier Gosker houdt op uitnodiging van de commissie Bezinning & Inspiratie van de protestantse kerken van Glanerbrug en Losser op zondagmiddag 2 oktober een lezing over de verhouding van het traditionele Jodendom tot het Nieuwe Testament.
Ds. Gosker zal met belangstellenden in gesprek gaan over een drietal vragen:
1) Hoe wordt het Nieuwe Testament vanuit de (orthodox) Joodse traditie benaderd?
2) Wat zijn voor christenen valkuilen als de Bijbel overwegend gelezen en geïnterpreteerd wordt door een 'westerse' bril?
3) Wat is specifiek aan de Joodse kijk op leven en geloof?

De bijeenkomst vindt op zondag 2 oktober plaats in de Protestantse kerk in Glanerbrug (Gronausestraat 1200) en begint om 15.00 uur.
Entree kost € 6,00 inclusief een consumptie. Aanmelding vooraf gewenst via
kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl of 053 538 3152 (Wilma ten Bolscher).

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 days ago

Gemeente pakt wateroverlast Tolstraat aan

Gemeente Enschede gaat vanaf 3 oktober in de Tolstraat aan de slag om de overlast van grondwater en regenwater aan te pakken. In de straat wordt naast het riool voor afvalwater een apart riool voor grond- en regenwater aangelegd. Onder het wegdek komt een speciale ondergrond die water opvangt. Deze aanpassingen verlagen de stand van het grondwater en verkleinen de kans op overstroming als het heel hard regent. Daarnaast wordt de straat veiliger gemaakt en komen er meer planten en struiken. Deze groenblauwe aanpassingen maken dit stukje Glanerbrug klaar voor het weer van de toekomst.

Glanerbrug ligt aan de voet van de Twentse stuwwal. De Tolstraat is een laag punt in Glanerbrug. Regenwater en grondwater stroomt hiernaartoe. In de bodem zit een harde kleilaag die nauwelijks water doorlaat. Regenwater kan maar langzaam de grond inzakken en blijft steken op de kleilagen. Daardoor staat het grondwater hoog en dat kan leiden tot overlast in kruipruimtes en huizen.

Speciale buis met gaatjes
De extra rioolbuis die in de straat wordt gelegd, is een speciale buis met gaatjes. Als het grondwater hoog staat, kan dit door de gaatjes in de buis stromen en weggevoerd worden. Dit maakt de stand van het grondwater lager. Via straatputjes en regenpijpen van aanwonenden komt regenwater de buis in. Als de grondwaterstand laag staat, kan het regenwater door de gaatjes in de grond zakken. Zo verdroogt de grond niet als het lang droog is. Als er te veel regenwater voor de grond is, dan voert de buis het water weg.

Glanerbrug als spons
“Dit is een mooi voorbeeld van hoe we de stad als spons willen gebruiken”, aldus wethouder Leefomgeving Marc Teutelink. “Regenwater houden we zoveel mogelijk vast waar het valt. En als het teveel is, stroomt het weg naar een opvangplek zoals een beek. Zo passen we onze omgeving aan op extreme regenbuien én lange periodes van droogte. Als we toch bezig zijn in de straat maken we deze meteen groener en aantrekkelijker met bloeiende planten en bomen. Bewoners gaven aan zich zorgen te maken over de veiligheid in hun straat dus dit pakken we ook aan. Ik ben blij dat we op deze manier meerdere vliegen in een klap slaan.”

Buslijn 3 door Dr. Stamstraat, rijrichting omgekeerd

Tijdens de werkzaamheden kan er geen verkeer door de Tolstraat rijden. Buslijn 3 neemt daarom tijdelijk een andere route. De Dr. Stamstraat is de enige weg tussen de Ouverturestraat en de Gronausestraat die geschikt is voor een bus. Om de bus daar te kunnen laten rijden, verandert de rijrichting van het eenrichtingsverkeer in de Dr. Stamstraat. Dit duurt tot 16 december 2022.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 days ago

www.tubantia.nl/enschede/200-liter-gedumpt-drugsafval-aangetroffen-in-woonwijk-glanerbrug~aabcc1e6/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 4 days ago

𝗚𝗹𝗮𝗻𝗲𝗿𝗯𝗿𝘂𝗴 𝗿𝗲𝗴𝗲𝗹𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝘁𝗲𝗿𝗵𝗮𝗺 𝘃𝗹𝘂𝗴!

Zoals misschien wel bekend is probeert SV Glanerbrug zich elk jaar maatschappelijk te laten zien in ons dorp. Ons dorp, onze verantwoording. Mouwen opstropen en met elkaar trots zijn op ons dorp.

Nu vingen wij op dat er tegenwoordig kinderen zonder (of met weinig) brood en fruit naar school gaan. Energie crisis en noem maar op welk probleem er tegenwoordig bestaat, maar dit is voor ons een ‘brug’ te ver. Daarom gaan wij ons inzetten voor dit maatschappelijke probleem en gaan we samen met scholen en Glanerbrugse ondernemers kijken hoe we dit ZO SPOEDIG MOGELIJK kunnen regelen.

Onder het motto ‘Leeg blijft de maag, als we wachten op Den Haag’ gaan wij de rommelende buikjes de komende tijd voorzien van gezond en fatsoenlijk voedsel. Er zijn al ondernemers die bereidt zijn om te helpen, maar net als met de AED actie vragen we ook de steun van jullie.

Met deze tekst sturen we ook een Crowdfunding Tikkie mee, welke volledig naar het doel zal gaan. We zullen jullie op de hoogte houden van de voortgang!
Alle kleine beetjes helpen en doneer wat je kunt missen.

www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=3d3kWjXXdckvOqRx7fBYbTH8NTkx3A6z

DANKJEWEL!

Glanerbrug-Digitaal

4 months 6 days ago

Zeges voor zondagteams

Onze Glanerbrugse voetbalteams zijn niet onverdienstelijk begonnen aan de competitie. De zondagteams Eilermark en Avanti Wilskracht wonnen hun openingsduel terwijl SV Sportlust gelijkspeelde. Alleen Eilermark-zaterdag verloor hun wedstrijd.
De zaterdagtak van Eilermark ging zaterdag in 4G fors onderuit tegen en bij Emos, dat met 2-0 ging rusten en in de slotfase nog twee keer het net vond. Emos is trouwens de komende zaterdag de tegenstander van SV Sportlust, dat in de uitwedstrijd met 2-2 gelijkspeelde tegen Achilles Enschede.
In de tweede klasse legde Eilermark voor de rust met drie treffers de basis voor de 3-1 zege tegen Suryoye-Mediterraneo. Het eerste doelpunt werd uit een vrije trap gescoord door Lesley Nahrwold. De nieuwkomers Job Nieboer (ex-Vogido) en Mihail Mihalov, afkomstig van Sportclub Enschede, zorgden voor de 3-0 ruststand.
Avanti Wilskracht won thuis nipt met 1-0 van Saasveldia. Het doelpunt viel na een half uur spelen uit een vrije trap, die in tweede instantie verzilverd werd door Danny Noordkamp. Een goed begin is het halve werk zeker met de wetenschap dat de KNVB dit seizoen een versterkte degradatie heeft vastgesteld. Het amateurvoetbalandschap gaat volgend seizoen namelijk flink op de schop.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto's Eilermark - Suryoye: Paul Kuipers

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

Jan Wijngaards schutterskoning Glanerbrug

Jan Wijngaards is dit jaar gekroond tot schutterskoning van de schuttersvereniging Glanerbrug. Hij slaagde er bij het koningsschieten in de overgebleven romp van de houten vogel met het 391ste schot te verschalken. Bij de jeugd won de 12-jarige Jay Walda die met het 331ste schot de laatste resten van de vogel naar beneden haalde. Het open kampioenschap van Glanerbrug werd gewonnen door Johan Eigeman. Hij verschalkte de vogel met het 174ste schot.

Het koningsschieten kende een spannend verloop doordat de staart en de romp maar niet wilden vallen. De staart sneuvelde dankzij Rudy Meester pas bij het 321ste schot. En de nieuwbakken schutterskoning had maar liefst acht schoten nodig om de romp neer te halen. Koning Jan Wijngaards koos zijn vrouw Els als koningin. En als adjudant zal Rudy Meester de schutterskoning het komende seizoen vergezellen.

Jay Walda was bij de jeugd een terechte winnaar. Hij schoot ook de kop en de staart van de vogel voordat hij als laatste de romp naar beneden haalde. Aan het koningsschieten deden dit jaar acht leden mee, waaronder drie vrouwen. Bij de jeugd namen drie meisjes en elf jongens deel.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

Extra column Henk van der Vegt: Herinneringen aan de Gerardusschool

Bijna tachtig jaar geleden maakte ik na de ‘bewaarschool’ mijn opwachting bij juffrouw Dientje van de Gerardus. Haar zus Jo gaf les aan de jongens van de derde. Ze waren allebei van Heersche en woonden achter de kruidenierswinkel, tegenover de huidige AH.

Juffrouw Dientje van de eerste klas heeft mij lezen geleerd. Dankbaar! Ze had als bijnaam ‘Schommeltrientje’. Omdat ze een afwijking aan haar voeten had, kreeg ze - onbarmhartig als de jeugd soms kan zijn - deze bijnaam.

Af en toe was er luchtalarm en dan doken we allemaal onder onze schoolbanken. Dan waren we ‘veilig’ als er een bom op onze school zou vallen… In 1944 bezetten de Duitsers onze school. Daarna kregen we les in de bijzaaltjes van de Vereniging, tussen onze school en de kerk.
Na de bevrijding in 1945 kregen we juffrouw Jo. Bij de overgang naar de vierde klas van meester Guus Walters, kreeg ik voor mijn rapport van haar een konijn, dat ik als dank aan onze bevrijders Rabbit moest noemen. Heeft dezelfde route gevolgd als Flappie van Youp van ‘t Hek…

Meester Walter leerde ons de schoolslag in de Zwagermansbeek, halfweg Losser. Ik droeg toen het veel te grote zwarte zwempak van mijn moeder. Er was niets anders.. In de vijfde hadden we meester Heurman. Als je de catechismusvragen niet goed kende, kreeg je tikken op je vingers met de ‘leilat’ (lineaal). Ten slotte de zesde klas bij meester Nijkamp. Hij had als bijnaam ‘Knijpie’. Andere tijden, andere zeden.. Je kon hem aan het huilen krijgen als je vroeg: “Meester, vertel nog eens iets over Ruys de Beerenbroeck”. Hebben we misbruik van gemaakt, rotjongens, die we waren.
Toch hebben de ervaringen met deze dames en heren ertoe geleid dat ik koos voor het beroep van leraar. In juni 1957 slaagde ik voor het onderwijzersdiploma. De voorzitter van het schoolbestuur, pastoor Puntman, vroeg mij toen of ik één dag les wilde geven.

Trots als een pauw was ik, dat ik dit mocht doen op mijn oude school!

Henk van der Vegt

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

John Koenders zag identiteit van zijn St Gerardusschool langzamerhand veranderen

John Koenders (75) kent de St. Gerardusschool op zijn duimpje. Als geboren en getogen Glanerbrugger was hij leerling, leerkracht, hoofd en directeur van deze school. Hij maakte als leerling mee dat het katholieke geloof een belangrijke rol op zijn school speelde. Van bovenaf werd aangestuurd. Maar ook als leerkracht en directeur dat de identiteit van de rooms katholieke school een andere invulling kreeg omdat steeds meer werd overgelaten aan de groepsleerkrachten. Mede omdat ook niet-gelovigen voor de St. Gerardusschool kozen. Een uitgebreid interview met John kunt u lezen op de website van Glanerbrug-Digitaal.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

Feestweek St.Gerardusschool eindigt met reünie

Op maandag 26 september wordt de feestweek ’s morgens door een ‘speciale’ gast geopend. Bovendien wordt de tijdcapsule begraven op het schoolplein. ’s Middags is het opa- en oma spelletjesmiddag met oude spelletjes van vroeger.
Dinsdag is het sport- en speldag voor de leerlingen. En op woensdag is het de beurt aan de cultuur. Met als afsluiting een groots optreden voor alle ouders van 14.45 tot 15.30 uur in sporthal De Brug. Thema: Dansen en muziek vroeger en nu.
Op donderdag wordt een vossenjacht gehouden langs de huidige locatie en de twee ‘oude’ waar de Gerardus ooit was gevestigd. Vanaf 17.00 uur is er een diner en disco. De vrijdagmorgen wordt creatief gevuld. Elke leerling maakt een kunstwerk voor de themamuur ‘100 jaar St. Gerardus’.

Reünie
De feestweek wordt vrijdagavond afgesloten met de reünie voor oud-leerlingen en leerkrachten. Er worden tussen de 300 en 350 bezoekers verwacht. Er zijn nog enkele kaarten te koop.
Voor deze reünie moet u dus een kaartje hebben dat alleen digitaal te krijgen is via www.ikbenaanwezig.nl
Op de site gaat u naar het linkje ‘bezoekers’ en daarna naar ‘tickets kopen’. Daar zoekt u naar het logo van de St. Gerardusschool en dan wijst het zich verder vanzelf. Na betaling van € 10,= (dit is inclusief twee consumpties) ontvangt u een QR code die u bij bezoek aan de reünie kunt laten zien.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 1 week ago

Glanerbrug droomt ‘weer’

De Glanerbruggers hebben afgelopen zondag de regen getrotseerd. Ze hebben er mede voor gezorgd dat het eerste dorpsfeest na negen jaar stilte een groot succes is geworden. Een dorpsfeest stond op het ‘verlanglijstje’ van de Glanerbruggers. Dat bleek ook uit de dromen die de afgelopen maanden door de kartrekkers van ‘De Droom’ zijn opgehaald bij de inwoners. Naast de wens om zwembad De Brug te heropenen en een veiliger Gronausestraat. Geniet maar van de foto-impressie van het Brugger Festijn 2022.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede-e-o/die-worst-ik-zie-hem-niet-bbe-reageert-op-beschuldiging-van-cda~ac4304f6/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

‘Glanerbrug verdient een goed koor’

‘Glanerbrug verdient een goed koor’ kopte de Grensstreek in mei van dit jaar. Het initiatief van Tjitze Tuinstra en Remmelt Vriesema een nieuw koor in Glanerbrug op te richten leverde drie kandidaten op. “Helaas te weinig om samen met de zes leden die we al hebben van een volwaardig koor te spreken. Wellicht was de timing ook niet helemaal goed,” steken de twee de handen in eigen boezem. We willen de komende maand een tweede poging wagen. We hebben nog wel een aantal mannen nodig om met Mannen Ensemble Glanerbrug uit te kunnen groeien naar een koor van 16 mannen.”

Tjitze Tuinstra (74) heeft zijn leven lang gezongen. Van 1975 tot 2021 eerst bij het Christelijk Mannenkoor Glanerbrug (C.M.G.) en daarna, na de naamsverandering in 2014, bij Mannenklank Glanerbrug. Remmelt Vriesema (75) zet zich met hart en ziel in voor zijn grote passie: de muziek. Hij draagt heel wat jaren zijn steentje bij aan de Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug en het C.M.G., later Mannenklank Glanerbrug.”

“Je maakt mij niet wijs dat er in een dorp als Glanerbrug met zo’n 17 duizend inwoners geen mannen te vinden zijn die lid willen worden van ons nieuwe ensemble,” menen Tjitze en Remmelt. “Daarbij denken we bijvoorbeeld ook aan de oud-leden van de Brugger Zangers. We zien ons ensemble als een algemeen koor met een repertoire dat bestaat uit zowel geestelijke liederen als wereldmuziek. Wat zou het mooi zijn dat we uit kunnen groeien naar een koor met vier eerste tenoren, tweede tenoren, baritons en bassen. Glanerbrug verdient immers een goed koor.”

Kennis maken met Mannen Ensemble Glanerbrug? Dat kan. U bent op maandagavond 19 en 26 september van harte welkom op de repetitie in de Rank aan de Schipholtstraat 47. De koffie staat vanaf half 8 klaar.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjitze Tuinstra. Telefoon: +31633176716. Email: tjitzetuinstra@gmail.com.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

Vrouwengilde opent seizoen met lezing over kapelaan Theo Egberts

Op vrijdag 16 september opent Vrouwengilde Glanerbrug haar seizoen met een lezing van Christa van Hees: Dagboek van pastor Egberts. Locatie: parochiehuis. Aanvang: 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden. Zij betalen 5 euro entree, exclusief koffie/thee of drankje.
Christa van Hees zal ons meenemen door het verhaal van het dagboek van kapelaan Theo Egberts, dat in november 1944 begon. Theo Egberts, bekend en geliefd pastoor zowel onder jongeren als ouderen, gelovigen en niet gelovigen was van 1962 tot en met 1975 pastoor in Glanerbrug. Zij beschrijft op indringende wijze in het dagboek het laatste oorlogsjaar. "Kapelaan in oorlogstijd" is de vrijwel integrale weergave van het dagboek dat de Utrechtse kapelaan Theo Egberts(1906) in november 1944 begon. Christa van Hees bewerkte het redactioneel en voorzag het dagboek van een inleiding. Ze vulde het relaas van Theo Egberts aan met een geschreven portret van de maker ervan. Daarnaast verrijkte ze het dagboek met een aantal verhalen over belangrijke personen en gebeurtenissen die in het dagboek aan de orde komen.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/glanerbrug-krijgt-na-lang-wachten-weer-een-dorpsfeest-met-het-brugger-festijn~a436bc6d/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/glanerbrug-wordt-een-worst-voorgehouden-denkt-cda-enschede-laat-de-brug-dicht-beter-een-goed-zwembad-dan-twee-halve~a8849fba/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 weeks ago

Gezellige lunch in Dorpskamer Glanerbrug

De activiteitenagenda van de Dorpskamer begint aardig vol te raken. Vanaf woensdag 14 september is er weer een nieuwe activiteit aan de Schipholtstraat. Dan organiseren Tannie en Henny van 12.30 tot 14.00 uur een lunch voor jong en oud. De Grensstreek sprak met Tannie over dit initiatief.

1. Hoe kwamen jullie op het idee?

Een lunch lijkt ons een leuk idee om mensen met elkaar in contact te brengen. We denken daarbij vooral ook aan mensen die alleen wonen. De lunch brengt de mensen gezellig bij elkaar om over ditjes en datjes te praten.

2. Voor jong en oud?

Ja. We willen niemand uitsluiten. Iedereen is welkom. Dat is ook de achterliggende gedachte van de Dorpskamer. Toen we het idee bij Sanne van de Dorpskamer aankaartten was ze direct enthousiast.

3. Wat staat er de 14 de op het menu?

In ieder geval courgettesoep en een groentesalade. En er zijn natuurlijk lekkere broodjes.

4. Krijgt de lunch nog een vervolg?

Jazeker. Het is de bedoeling dat we op iedere derde woensdag van de maand gaan lunchen.

De lunch is gratis. Een vrije gift is welkom.
Graag aanmelden voor 12 september. Dit kan telefonisch: 0610005678 of via Facebook: www.facebook.com/DorpskamerGlanerbrug/
Adres van de Dorpskamer: Schipholtstraat 48B, Glanerbrug.

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 weeks ago

Schuttersfeest Glanerbrug: Wie wordt de opvolger van Gerrit Hulsbeek?

GLANERBRUG – Drie jaar geleden werd Gerrit Hulsbeek gehuldigd als de laatste schutterskoning van Glanerbrug. Aanstaande zondag krijgt Gerrit Hulsbeek een opvolger bij het koningsschieten van de Schuttersvereniging Glanerbrug aan de Ekersdijk.

Het jaarlijkse schuttersfeest begint op vrijdag 9 september met de strijd om de beste dorpsschutter van Glanerbrug. Iedereen boven de 18 jaar, dus ook niet-leden, kunnen hieraan deelnemen. Er wordt met een vuurbuks kaliber 22 (6 mm) geschoten op een houten vogel. Degenen die het laatste stukje eraf schiet mag zich dorpsschutter van de SV Glanerbrug noemen. Deelnemen kost 5 euro.

Op zaterdag 10 september wordt er s ’avonds afscheid genomen van het huidige koningspaar Gerrit en Anja Hulsbeek en hofdames Wilmy Temberge-Bornebroek en Hillie Arendshorst-Flokstra. Tevens worden Hillie Arendshorst-Flokstra (40 jaar lid), Han van der Geest (25 jaar) en Joke Sanders-Sjardijn, Karel Kap en Jan Wijngaards (10 jaar) gehuldigd.

Zondag worden onze zusterverenigingen uit Glane, Overdinkel, Losser, Oldenzaal en de Duitse schuttersvereniging Heessen rond 13.30 uur aan de Ekersdijk verwacht. Om 14.00 uur vertrekt de optocht begeleid door de Showdrumband Viebergo uit Enschede. De route door Glanerbrug loopt vanaf de Ekersdijk, James Rossstraat, Shackletonstraat, Schipholtstraat, Schoolstraat en Ekersdijk terug naar de parkeerplaats bij het clublokaal. Daar wordt de inspectie door de koningsparen gehouden en aansluitend de dodenherdenking. Daarna wordt de vogel gedoopt met het bekende bier uit Twente en wordt er met de ereschoten begonnen waarna we verder gaan om het Koningschap van Glanerbrug. Tijdens het schieten zal het dweilorkest van Viebergo optreden.

Voor de jeugd van 8 tot 18 jaar is er vogelschieten om het jeugdkoningschap van Glanerbrug. Hier kunnen ook niet-leden gratis aan deelnemen. Meelopen in de optocht kan ook, maar dan wel graag in spijkerbroek met wit hemd of T-shirt. Zondagavond is er koningsbal voor het nieuwe koningspaar en (jeugd koning) en zullen de prijzen van de afgeschoten onderdelen worden overhandigd. De muziek wordt verzorgd door een d.j.. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Iedereen is van harte welkom.

Bij de foto: Drie jaar geleden waren Gerrit Hulsbeek en Jayden de Bruin de schutterskoningen van de SV Glanerbrug. Wie wordt er dit jaar hun opvolger? (foto Jenne Smit)

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/op-deze-plekken-in-enschede-staan-over-een-jaar-179-huurhuizen-en-appartementen~a45eea0df/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/fc-twente-biertje-uit-glanerbrug-met-bijzondere-etiketten-kolka-kolka-boschker~a968aff4/

Glanerbrug-Digitaal

4 months 3 weeks ago

BRUGGER FESTIJN 2022

OP ZONDAG 18 SEPTEMBER ORGANISEERT GLANERBRUG HET BRUGGER FESTIJN VAN 12.00 TOT 17.00 UUR OP DE VOOR HET VERKEER AFGESLOTEN GRONAUSESTRAAT

Kramen, demonstraties, amusement en attracties

Lekker snaaien langs de kramen. Dat hoort natuurlijk thuis op een braderie, dus ook op het Brugger Festijn. En… er is genoeg te snaaien! Alle kramen aan de ‘stroat’ zijn inmiddels bezet!
Bovendien wordt er met dank van de Heksenketel een horecaplein ingericht tussen Albert Heijn en Damhuis Rijwielen. Daar kunt u niet alleen genieten van een hapje en een drankje, maar ook van optredens van Viebergo, shantykoor Wrakhout en Maikel Boxem. Daarnaast zijn er demonstraties en attracties voor jong en oud.

Programma optredens
Het programma is nog niet helemaal rond. In het voorlopige programma zijn de volgende optredens gepland:

• 12.00 uur: Viebergo
• 12.30 uur: Shantykoor Wrakhout (horecaplein)
• 13.15 uur: Viebergo (langs de ‘stroat’)
• 14.00 uur: Shantykoor Wrakhout (horecaplein)
• 14.45 uur: Viebergo (langs de ‘stroat’)
• 15.30 uur: Maikel Boxem (horecaplein)

Glanerbrug-Digitaal

5 months 1 day ago

Glanerbrug-Digitaal

5 months 4 days ago

www.tubantia.nl/enschede/hoe-een-klein-buurtje-in-glanerbrug-worstelt-met-geraffineerde-dealers-en-ander-gespuis-mam-je-moet-hier-nu-weg~afc45988/

Glanerbrug-Digitaal

5 months 1 week ago

Op zondag 18 september maken we er een feestje van!

Hoe kunnen we Glanerbrug mooier, aantrekkelijker en veiliger maken? Hoe kun jij jouw ‘Droom van Glanerbrug’ in vervulling laten gaan? Een groep enthousiaste Glanerbruggers gesteund door Bureau Vers Bestuur en stadsdeel Oost is al meer dan een half jaar bezig die dromen onder de Glanerbruggers te verzamelen. De ‘kartrekkers’ zoals ze zich noemen besloten uit het lijstje verzamelde dromen te kiezen voor het organiseren van een dorpsfeest cq braderie. De meeste Glanerbruggers hebben immers goede herinneringen aan de braderieën in de jaren 80 en het Brugger Mega Festijn in 2010, 2011 en 2012. Met als gevolg dat een braderie hoog op vele verlanglijstjes staat.

OP ZONDAG 18 SEPTEMBER ORGANISEERT GLANERBRUG HET BRUGGER FESTIJN VAN 12.00 TOT 17.00 UUR OP DE VOOR HET VERKEER AFGESLOTEN GRONAUSESTRAAT

Kramen, demonstraties, amusement en attracties

Lekker snaaien langs de kramen. Dat hoort natuurlijk thuis op een braderie, dus ook op het Brugger Festijn. Bovendien wordt er met dank van de Heksenketel een horecaplein ingericht tussen Albert Heijn en Damhuis Rijwielen. Daar kunt u niet alleen genieten van een hapje en een drankje, maar ook van optredens van shantykoor Wrakhout en Maikel Boxem.

Uiteraard krijgen ook verenigingen en instellingen de gelegenheid zich te presenteren door het geven van demonstraties. Bijvoorbeeld door de Glanerbrugse sportverenigingen en sportscholen. Voor de kinderen komen er natuurlijk verschillende activiteiten en (kermis)attracties.

Nog enkele kramen te huur!

Volgens de laatste informatie zijn er nog enkele kramen te huur. Wees er dus snel bij als u nog geen kraam hebt gehuurd. Dat kan tot donderdag 1 september. Voor het huren van een kraam op het Brugger Festijn kunt u een mailtje sturen naar gronausestraatkraamhuur@gmail.com Kosten voor het huren van een kraam is slechts 25 euro.

Glanerbrug-Digitaal

5 months 1 week ago

www.tubantia.nl/losser/voetballers-avanti-winnen-geslaagd-regiotoernooi-losser~a4774f77/

Glanerbrug-Digitaal

5 months 1 week ago

www.tubantia.nl/enschede/burgemeester-sluit-pand-in-glanerbrug-vanwege-drugshandel~a4e61a26/

Glanerbrug-Digitaal

5 months 2 weeks ago

Informatieavond over (leren) bridgen

Bridge is een boeiend en uitdagend kaartspel dat je samen met een partner speelt.
Bij het bridgespel staat plezier en samenwerken centraal. Vaak wordt het spel gespeeld op een club, maar het kan uiteraard ook thuis met vrienden.
Het bridgespel kent letterlijk geen grenzen. Dat wil zeggen, dat het over de gehele wereld op dezelfde wijze wordt gespeeld. Ook online kun je het spelen, tegen wie dan ook. Een andere prettige bijkomstigheid is, dat het bridgespel je mentaal fit houdt.
Bridge is niet moeilijk, als het maar goed wordt uitgelegd. Johan en Ina Holtland willen je op een speciale informatieavond over dit mooie spel graag vertellen hoe een en ander in z'n werk gaat. Deze informatieavond wordt gehouden op maandag 29 augustus vanaf 19.30 uur in het gebouw van De Dorpskamer Schipholtstraat 48B in Glanerbrug.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk via mail : johan@holtland.com, eventueel telefonisch: 06-51145709.

Glanerbrug-Digitaal

5 months 3 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

5 months 3 weeks ago

Tennisvereniging Glanerbrug kijkt terug op geslaagd open toernooi

Na 177 wedstrijden kwam er zondagmiddag weer een einde aan het jaarlijkse open tennistoernooi van TVG. Zo'n 190 spelers en speelsters van negentien verschillende vereniging streden in 27 onderdelen om de hoogste eer. U zult begrijpen dat het vrijwel onmogelijk is om alle finalisten in de diverse categorieën op te sommen. We maken alleen een uitzondering door de eerste winnaars te noemen. Dat waren Nicole Berger en Lisa Sievers in het damesdubbel categorie 6. Zij versloegen Carlijn van 't Hof en Merle van de Wal met twee keer 6-3.

De organisatie bofte enorm met het mooie weer. Probleemloos konden de partijen worden afgewerkt. Ook kwamen vele toeschouwers een kijkje nemen. Zij genoten van de diverse mooie, voorgeschotelde partijen. Ook aan een hapje en een drankje werd gedacht. De beachparty op vrijdag was zeer geslaagd te noemen. Op de facebookpagina van TVG zijn honderden foto's als bewijs te zien.

Reikhalzend wordt nu al uitgekeken naar volgend jaar, want dan wordt het toernooi vernoemd naar de nieuwe hoofdsponsor Broekhuis BMW mini. “Dat biedt nog meer mogelijkheden”, laat de wedstrijdleiding weten.

Ook zullen begin volgend jaar twee paddelbanen zijn geraliseerd. Paddel, een kruising tussen tennis en squash, is de laatste jaren enorm populair geworden. Een zeer snel stijgende sport in Europa. Met de optie van een derde baan moet sterk rekening worden gehouden. Over een vierde baan wordt zelfs al stiekem gesproken. Vorig jaar werden de tennisbanen nog gerenoveerd. Kortom, veel bedrijvigheid bij en op het tennispark aan de Ekersdijk.

Tekst: Ruud Gravendijk
Foto's: Jenne Smit

Glanerbrug-Digitaal

5 months 4 weeks ago

Ga mee met een meditatieve struintocht vanaf Hof Espelo

Donderdagmiddag 25 augustus staat er weer een meditatieve struintocht op de planning. Landschap Overijssel verzorgt deze wandeling vanaf bezoekerscentrum Hof Espelo bij Enschede. Onder leiding van onze gids Jaap Bont, maak je een prachtige tocht waarbij het gebruiken van al je zintuigen centraal staat. Een wandeling van ongeveer twee uur, die om 13.30 uur start bij de parkeerplaats van het Koetshuis van Hof Espelo.

Tijdens de wandelingen, die wordt begeleid door de “meditatief” gids Jaap Bont, staan het beleven van de natuur en bezinning centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld.
Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen. We doen grondingsoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen.” Tijdens de wandeling doen we ook ademhalingsoefeningen om goed te leren ontspannen. Tevens is er alle ruimte om persoonlijke ervaringen met de natuur en de beleving ervan te delen met medewandelaars. Tip: Laarzen of waterdichte bergschoenen.

Aanmelden
Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.
Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het bezoekerscentrum Hof Espelo zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen, gidsen en naar vrijwilligers die het kinder-activiteiten team willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

Glanerbrug-Digitaal

5 months 4 weeks ago

Open tennistoernooi TVG

Deze week wordt bij Tennisvereniging Glanerbrug het Open Tennistoernooi gehouden. Zo'n 164 deelnemers strijden in 27 categorieën. Mede dankzij het mooie weer is het goed toeven op het tennispark aan de Ekersdijk. Daar kun je onder het genot van een hapje en drankje mooie tennispartijen aanschouwen. De finales worden op zondag 7 augustus gespeeld.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 22 hours ago

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 days ago

Glanerbrug-Digitaal

6 months 5 days ago

Even een update van onze gevederde vrienden uit het Schipholtbos. Met dank aan Hans van der Werf. De jonkies moeten van hun ouders veel vlieguren maken. Goedschiks of kwaadschiks. Wil je niet? Dan zullen we wel een handje helpen!!

Glanerbrug-Digitaal

6 months 1 week ago

Rutbeek Triathlondag

De 38-jarige triathlonclub TCT organiseert 18 september a.s. op en om het Rutbeekterrein een triathlondag. Dit is een laagdrempelig evenement, bedoeld om kennis te maken met de sport en een mooie, sportieve dag te beleven. Wedstrijdsporters opgelet; ook jullie kunnen hier jullie energie goed kwijt! Meer dan 600 atleten zullen hier hun wedstrijdseizoen afsluiten.

Het terrein van het Rutbeek is ideaal voor deze wedstrijd; zwemwater en een loop- en fietsparcours in een mooie omgeving. Er is ook voldoende ruimte voor start en finish. Het afgelopen 2 jaren kon de wedstrijd ondanks de Corona-maatregelen toch doorgang vinden, al waren er wel wat aanpassingen voor het publiek.

Afstanden
Deze triathlon kent een jeugdafstand, ‘achtste’ en een ‘kwart’ triathlon. Er zijn ook aparte startseries speciaal voor de dames en een wedstrijd serie voor de mannen en vrouwen die voor de prijzen willen gaan! Voor iedereen is er wel een afstand die bij hem/haar past.

Ouder-kind triathlon
Een van de ‘afstanden’ is een ouder-kind-triathlon, hierbij worden alle onderdelen in estafette-vorm afgelegd. De ouders kunnen dan samen met de kinderen sporten. Dit is natuurlijk ook heel leuk om samen met vriendjes, vriendinnetjes en hun ouders te doen.

De inschrijving zal op 16 september sluiten, na inschrijving is niet mogelijk. Het is heel eenvoudig om je aan te melden voor dit evenement; ga hiervoor naar het kopje ‘inschrijven’

Glanerbrug-Digitaal

6 months 1 week ago

Glanerbrug-Digitaal

6 months 1 week ago

Nieuw in Glanerbrug: Baby Spa Glanerbrug

Moeder Esther en dochter Kelly openen samen Baby Spa Glanerbrug aan de Gronausestraat 1307a. Zaterdag 23 juli houden we van 12.00 tot 16.00 uur de opening zodat iedereen binnen even een kijkje kan komen nemen. Vanaf dinsdag 2 augustus zijn we geopend voor boekingen.

Bij onze Baby Spa kunnen baby’s lekker ontspannen en genieten van een floatsessie of een floatsessie in combinatie met een baby massage. Ook verkopen wij cadeaubonnen. Erg leuk is om te geven en om te krijgen! Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.babyspaglanerbrug.nl en u kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Tiktok “babyspaglanerbrug“.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 2 weeks ago

Opa en Oma Dag Steenfabriek de Werklust

Het is vakantie, tijd om er eens met je kleinkinderen op uit te trekken! Naar steenfabriek de Werklust. Wederom zijn alle opa’s en oma’s met hun kleinkinderen uitgenodigd om naar de steenfabriek te komen voor een leuk programma. Deze dag vindt plaats in deze zomervakantie op dinsdag 26 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. De hele dag zijn er mogelijkheden voor een rondleiding, treinritje, boerengolf, handboogschieten (vanaf 10 jaar) en een ontdekkingstocht. Het restaurant en ook het terras is geopend voor een kop koffie of een ander drankje, voor een plak krentenwegge of cake en voor een tosti.

De kosten voor dit arrangement zijn bij entree op de locatie, de rondleiding inclusief treinrit en ijsje € 5,-- p.p. voor personen vanaf 12 jaar. Personen onder 12 jaar betalen hiervoor € 2,50. De kosten voor de overige activiteiten zijn voor het boerengolf € 2,50 p.p., voor het handboogschieten € 3,50 en voor de ontdekkingstocht € 1,50. Deze kosten voor de overige activiteiten gelden overigens voor alle deelnemers en alle leeftijden.

Om te kunnen inventariseren hoeveel mensen er willen komen kunt u een reservering plaatsen voor die dag door een mail te sturen naar steenfabriekdewerklust@gmail.com of te bellen met de reserveringslijn 06-22172649 o.v.v. de tijd waarop u wil komen (ochtend, middag of hele dag), uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt dan een bevestiging teruggestuurd en is de reservering compleet. Voor meer informatie kunt u ook op de website kijken van de steenfabriek: www.steenfabriekdewerklust.nl.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 2 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/afgedankt-servicecentrum-in-enschede-wordt-modern-schoolgebouw-innova-trekt-met-435-leerlingen-in-pand-tegenover-miro~adc2d1f1/

Glanerbrug-Digitaal

6 months 2 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

6 months 2 weeks ago

Glanerbrug-Digitaal

6 months 2 weeks ago

Afwezigheid huisartsen vakantieperiode 2022

Huisartsenpraktijk Lesterhuis & Geenen 15 augustus t/m 5 september
Huisartspraktijk Van Brenk 8 augustus t/m 29 augustus
Huisartsenpraktijk Sanders 15 juli t/m 7 augustus
Huisartsenpraktijk Voss 29 juli t/m 21 augustus
Huisartsenpraktijk de Brug 15 juli t/m 7 augustus

Bij afwezigheid van uw huisarts tijdens de vakantie wordt door de andere huisartsen in Glanerbrug waargenomen.
Indien u tijdens kantoortijden een huisartsenpraktijk nodig heeft, of een herhaalrecept wilt bestellen dan hoeft u enkel het bekende telefoonnummer van uw eigen huisarts te bellen. Na indrukken van nummer 9 in het keuzemenu wordt u automatisch doorgeschakeld naar een dienstdoende praktijk in Glanerbrug.
De telefoontjes van de afwezige huisartsenpraktijk worden door middel van een telefooncarrousel eerlijk verdeeld over de aanwezige huisartsen binnen Glanerbrug. De huisartsen willen u vriendelijk verzoeken om altijd te bellen met uw eigen praktijk indien uw eigen huisarts niet aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat u als patiënt snel verbonden wordt met een andere huisartsenpraktijk in Glanerbrug.

Voor spoedeisende zaken tijdens tussen 8.00 en 17.00 uur drukt u in het keuzemenu op nummer 1. U wordt dan doorgeschakeld naar de spoedlijn van een dienstdoende praktijk.
Na 17.00 uur en in het weekend kunt u voor spoedgevallen bellen met de Centrale Huisartsenpost telefoonnummer 088 555 1188.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Het Aquadrome in de zomervakantie elke dag open

Er kan de hele zomer vakantie volop worden gezwommen bij het Aquadrome. Speciaal voor de zomer is er een weersbestendig en eenduidige programmering samengesteld.
Anders dan voorgaande zomers komt er dit jaar geen water in het buitenbad. In verband met de hoge gasprijs is hiertoe besloten. Maar het recreatie bad is in de zomervakantie elke dag open, zonder tijdsloten en met behoudt van de vaste lage prijs. Buiten zijn de waterspeeltuin en ligweide open en er is elke dag binnen of buiten een opblaasattractie.
Voor ieder wat wils
“De klant staat voorop en daarom hebben we gekeken naar wat wel mogelijk is om deze zomer te zorgen voor het ultieme zwemuitje. Er is een programmering samengesteld waarbij plek is voor alle doelgroepen. Zo kunnen ouderen in de ochtend uren deelnemen aan Aqua Vitaal en is er voor de fanatiekeling Aqua Sport. Zwangere dames kunnen fit blijven met Aqua Zwanger en voor de allerkleinsten is er Aqua Mini. Natuurlijk is er ook de ruimte om baantjes te zwemmen in het sportbad, hier zijn zelfs extra blokken voor ingepland,” aldus Erik Kroeze, teamleider zwembaden.
Kijk voor een actueel overzicht van de openingstijden op www.sportaal.nl/tickets

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Zomeractiviteiten in Enschede!

Count down! Het is bijna zomervakantie! Wil je weten wat er allemaal te doen is voor jongeren in de stad? Check dan deze flyer van Alifa. De jongerenwerkers organiseren per stadsdeel allerlei activiteiten. Je kunt gratis meedoen! De start is de Urban WEEK!

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

www.tubantia.nl/enschede/niet-vissen-niet-zwemmen-en-honden-aan-de-lijn-vermoeden-van-botulisme-in-glanerbrug~a0d42c4b/

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Markering aangebracht op Gronausestraat

Binnenkort wordt markering aangebracht op de nieuw aangebrachte bestrating tussen de Nieuw Frieslandstraat en de grensovergang.

• De werkzaamheden worden uitgevoerd in schoolvakantie op maandagochtend 25 juli. De markering wordt erop gebrand. Per locatie gaat het om 1 à 2 uur werk.

• Omleiding: simpele omleiding vanaf Enschede: Grensovergang afgesloten, Gronau volg A en dan vanaf Oostweg, A35 richting Gronau. Andersom in Duitsland in Duits: Grensovergang afgesloten, Glanerbrug en Enschede volg A en dan weer via A35 Oostweg. Vooraankondigingsborden worden week voor uitvoering geplaats op beide locaties

• Verkeersregelaars worden ingezet tijdens afsluiting

• Verkeer bij de Nieuw Frieslandstraat wordt omgeleid via de parallelweg zoals ook eerder is uitgevoerd

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Informatieavond over (leren) bridgen

Bridge is een boeiend en uitdagend kaartspel dat je samen met een partner speelt. Bij het bridgespel staat plezier en samenwerken centraal. Vaak wordt het spel gespeeld op een club, maar het kan uiteraard ook thuis met vrienden.
Het bridgespel kent letterlijk geen grenzen. Dat wil zeggen, dat het over de gehele wereld op dezelfde wijze wordt gespeeld. Ook online kun je het spelen, tegen wie dan ook. Een andere prettige bijkomstigheid is, dat het bridgespel je mentaal fit houdt.
Bridge is niet moeilijk, als het maar goed wordt uitgelegd. Johan en Ina Holtland willen je op een speciale informatieavond over dit mooie spel graag vertellen hoe een en ander in z'n werk gaat. Deze informatieavond wordt gehouden op maandag 29 augustus 2022 vanaf 19.30 uur in het gebouw van de Dorpskamer, Schipholtstraat 48B in Glanerbrug,.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk via mail: johan@holtland.com, eventueel telefonisch: 06-51145709.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Twee padelbanen bij Tennisvereniging Glanerbrug

Tennisvereniging Glanerbrug breidt eind van dit jaar het tennispark aan de Ekersdijk uit met padelbanen. Onlangs zijn de leden tijdens de algemene ledenvergadering unaniem akkoord gegaan met het geschetste plan van aanpak.

Voorzitter Felix van de Straat: "Padel verovert snel terrein in Nederland. Tennisvereniging Glanerbrug wil liefhebbers de mogelijkheid bieden om ook deze sport in Glanerbrug te beoefenen. De tennisverenigingen die hun tennispark hebben uitgebreid met padelbanen zien het ledental fors toenemen. Deze plannen ondersteunen de strategische visie van het bestuur".

Padel is een racketsport waarbij de bal net elke keer anders gaat dan verwacht. Het wordt in een kooi gespeeld en het is een mix van tennis en squash. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. In Spanje is het zelfs de meest beoefende sport na voetbal.

Naast de huidige accommodatie van Tennisvereniging Glanerbrug is nog grond beschikbaar die momenteel vooral in gebruik is als parkeerterrein. Het projectteam onder leiding van Linda van de Straat heeft de gemeente bereid gevonden om een deel van deze grond te verhuren. Hier komen vooralsnog twee padelbanen, met een optie op een toekomstige derde baan. Deze banen worden, evenals de onlangs gerenoveerde tennisbanen, het hele jaar bespeelbaar. De tennisvereniging verwacht dat uiterlijk in oktober de vergunning binnen is waarna de aannemer direct kan starten met de aanleg. Als alles volgens plan verloopt kan vanaf begin 2023 padel gespeeld worden aan de Ekersdijk. Tennisvereniging Glanerbrug is nog op zoek naar (nieuwe) leden die een rol willen spelen bij de introductie en organisatie van deze nieuwe tak van sport.


Meer info: Tennisvereniging Glanerbrug: www.tvglanerbrug.nl/

Glanerbrug-Digitaal

6 months 3 weeks ago

Tuinen Fokje en Joke gaan weer open

Zaterdag 9 en zondag 10 gaan de tuinen van Fokje en Joke weer open. Het zijn tuinen van echte liefhebbers die graag tuinieren en hun hobby met andere liefhebbers delen. Ieder tuiniert op z‘n eigen manier maar met passie! Uiteraard is de entree gratis. De openingstijden zijn van ‘s morgens 10.00 uur tot ‘s middags 16.00 uur.

Adressen:
Tuin Fokje van Veen Tuin van Joke van Lier
Sonatestraat 18 Marco Polostraat 38
7554 XB Glanerbrug 7532 CL Glanerbrug

Tuin van Fokje van Veen

In Glanerbrug vind je de kleine tuin van Fokje van Veen, vol met mooie en kleurrijke planten en volle borders. Er is een tuinkas en daar kweekt ze bijzondere planten. Zelfs een vijver mag niet ontbreken. Deze postzegeltuin is heerlijk vol gegroeid met de meest prachtige planten en tuin vol leven.

Tuin Hidden Impression van Joke van Lier

Tuinliefhebbers, die onze tuin komen bezoeken, zijn altijd onder de indruk van de groene verrassing achter ons huis. Na de kleine voortuin wordt aan de zijkant de zichtlijn van de oase van bloemen al zichtbaar.
Zo ’n bloemenzee, die bovendien natuurlijk overloopt in de ecozone, had men niet verwacht. Vandaar dat we onze tuin de naam Hidden Impression hebben gegeven.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 4 weeks ago

Wilhelmina sluit seizoen af met openluchtconcert

Op zaterdagmiddag 9 juli (aanvang 14.30 uur) geeft Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug bij goed weer opnieuw een openluchtconcert op het Heldersplein. Ook dit keer weer met medewerking van alle onderdelen van de vereniging.
Het aspiranten jeugdorkest o.l.v. Nienke Langkamp opent het concert met enkele vrolijke nummers, waarna het kinderkoor KIWI o.l.v. Renée Bisschop het overneemt en vervolgens spelen en zingen zij enkele nummers gezamenlijk. Aan het einde van dit eerste deel van het programma sluit het jeugdorkest van Wilhelmina ook nog aan en brengen zij gezamenlijk het toepasselijke nummer Zomer van Susan en Freek.
De rest van het concert wordt ingevuld door een optreden van het gezamenlijke grootorkest en jeugdorkest van Wilhelmina o.l.v. respectievelijk Nikki Kleijsen en Fried Dobbelstein. Zij brengen een zeer gevarieerd vrolijk en luchtig programma. Wij rekenen ook dit keer weer op mooi weer en een grote belangstelling. Dus neem je eigen stoeltje weer mee en geniet van deze zomerse afsluiting van het seizoen!

Bij de foto: In juni 2019 was het laatste openluchtconcert op het Heldersplein

Glanerbrug-Digitaal

6 months 4 weeks ago

Voorstelling De Kindertemmer meer dan geslaagd!

Regelmatig klonk er gelach of gemor vanaf de verduisterde tribune in sporthal De Brug. Een duidelijk teken dat het publiek zich prima vermaakte met het verhaal van verteller en kinderboekenschrijver Jacques Vriens. ‘De Bende van de Korenwolf’, ‘Achtste groepers huilen niet’ en ‘Meester Jaap’ zijn bekende kinderboeken van hem. Maar in deze voorstelling waarbij de muziek werd verzorgd door Muziekvereniging Wilhelmina was de keuze gevallen op ‘De Kindertemmer’. Over dat sprookje ging dit verrassende familieconcert.

‘De Kindertemmer’ is een hilarisch verhaal over twee verwende en vervelende mormels: Quinten en Annabel. Als ze hun zin niet krijgen gaan ze rellen. Schieten vogels uit de bomen of roosteren goudvissen op de barbecue. Hun wanhopige ouders doen er alles aan om de kinderen nóg meer te verwennen met uitstapjes naar pretparken en zwemparadijzen, maar het gaat van kwaad tot erger.
Ten einde raad schakelen de ouders de hulp in van de Kindertemmer: een merkwaardig mannetje dat Quinten en Annabel de schrik van hun leven bezorgt.

Dit bijzonder geslaagde project van Wilhelmina en Jacques Vriens werd financieel mogelijk gemaakt door de sponsoren Fonds Wederopbloei, Wijkbudget Glanerbrug en Coöperatiefonds van de Rabobank.

Glanerbrug-Digitaal

6 months 4 weeks ago

Nieuw in Glanerbrug: UniQ Uitvaartzorg:
Wanneer nabestaanden het even niet (meer) alleen kunnen

Soms weet je als kind al wat je later wilt worden. Soms is dat een ontdekkingstocht waar je na de nodige (levens)ervaring stap voor stap achter komt. Carol Fokkens (42) heeft haar passie ontdekt toen ze als vrijwilliger voor Make a Memory foto’s maakte voor ouders van terminaal zieke of overleden kinderen. “Het voelt goed om tot steun te kunnen zijn bij het afscheid van een dierbare. Als verzorger van overledenen en uitvaartbegeleider heb ik de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Nu is het tijd met UniQ Uitvaartzorg zelfstandig een volgende stap te zetten. Met UniQ Uitvaartzorg wil ik nabestaanden ondersteunen. En met mijn persoonlijke noot regelen waar zij het even niet (meer) alleen kunnen.”

Carol wil bij het werken als zelfstandig uitvaartbegeleider zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. “Ik wil de nabestaanden zo persoonlijk mogelijk van dienst zijn. Ik zie mezelf dan ook niet als uitvaartleider, maar als uitvaartbegeleider. De nabestaanden nemen afscheid, niet ik. Ik sta naast of achter hen en geef vertrouwen dat alles goed is geregeld en zij kunnen doen wat ze moeten doen: afscheid nemen. Een uitvaart is voor mij niet dat laatste uurtje in het crematorium of op de begraafplaats. Ik vind dat je oog moet hebben voor het hele proces rondom de overleden en de week van de uitvaart. Zonder een ‘normale’ uitvaart te kort te doen wil ik heel graag ouders van dienst zijn wanneer het een overlijden van een kind betreft. Door mijn ervaringen als fotograaf van Make a Memory heeft dat een speciaal plekje in mijn hart gekregen.”

Contactgegevens:
UniQ Uitvaartzorg
06 43 76 44 76
info@uniquitvaartzorg.nl
www.uniquitvaartzorg.nl

Glanerbrug-Digitaal

7 months 16 hours ago

Reünie St.Gerardusschool

Op vrijdag 30 september is de grote reünie van de St.Gerardusschool in het kader van het 100-jarig bestaan van de school. Voor deze reünie moet u een kaartje hebben en dat is vanaf 10 juli a.s. alleen digitaal te krijgen via www.ikbenaanwezig.nl

Op de site gaat u naar het linkje ‘bezoekers’ en daarna naar ‘tickets kopen’. Daar zoekt u naar het logo van de St.Gerardusschool en dan wijst het zich verder vanzelf.
Na betaling van € 10,= (dit is inclusief twee consumpties) ontvangt u een QR code die u bij bezoek aan de reünie kunt laten zien.

De kaartjes zijn te koop tot uiterlijk 10 september, maar als het maximale aantal bezoekers eerder is bereikt, sluiten we de site.

Jubileumcommissie St.Gerardusschool

Glanerbrug-Digitaal

7 months 16 hours ago

Noël Temmink Lid van Verdienste Ons Clubje

Met goedkeuring van de aanwezige leden werd Noël Temmink op de algemene jaarvergadering unaniem benoemd tot Lid van Verdienste van Ons Clubje. “We zijn erg blij dat we Noël op nog betrekkelijk jonge leeftijd tot het beperkte rijtje Lid van Verdienste leden hebben mogen toevoegen,” aldus voorzitter Peter van der Steeg. “We zijn hem erkentelijk voor alle werkzaamheden die hij de afgelopen decennia voor de club heeft verricht. Hopelijk mogen wij als vereniging nog lange tijd van zijn inzet genieten.”